Rivaldo, Massaro is NB I.-es sztár lett volna

2011.12.20. 15:53

Azt nem tudni, honnan találta ki a Bors, hogy a brazil Rivaldo iránt érdeklődik a Diósgyőr, de még azután is fantáziáltunk a világbajnok és aranylabdás játékos borsodi karrierjéről, hogy a klubnál szertefoszlatták álmainkat. Tizenhét évvel ezelőtt a Nemzeti Sport szerezte meg a Pécsnek a kétszeres BEK-győztes, világbajnok Massarót a Milanból. Ott mindenki mást mondott, de a lényeg természetesen ott is az volt, hogy hülyeség az egész.

A 39 éves Rivaldo nem kellett a Partizan Beogradnak, de állítólag szívesen fejezné be karrierjét egy közép-európai klubban. El is játszottunk a gondolattal, mi történne, ha Miskolcra költözne. Egyrészt tényleg építeni kéne egy új stadiont, másrészt bővíteni az egyébként már most is csinos ajándékboltot. Tizenkétezer piros-fehér mezes fanatikus várná a hivatalos bemutatót, Rivaldo felirattal a hátán. Az idegenbeli meccseken is megháromszorozódna a nézőszám, egy ekkora zseni az ellenfél drukkereit is vonzaná. Fél szezon, tizenöt rúgott gól és egy harmadik hely után nyugdíjba vonulna, a magyar fociban pedig nem változna semmi, de legalább egy ideig jól szórakoztunk.

A Bors kacsája hasonlít a Nemzeti Sport 1994-es sztorijára, ők a kétszeres BEK-győztes és világbajnok Massarót látták Pécsett. Aztán arról is hamar kiderült az igazság.

Massaro a Mecsekalján - így szólt a hír címe, a sztorit még aznap a Blikk is átvette, Ciao Milan, szervusz Pécs címmel. A Nemzeti Sport Tóth Bélát, a pécsieket pénzügyileg támogató csoport vezetőjét idézte, aki azt mondta, nem tréfa, nem valamelyik névrokon, hanem az igazi Massaro futballozik tavasszal Pécsett, kölcsönben. Azt is elmondta, ő nagyon jó viszonyban van Berlusconival, a Milan elnökével, ezért pontosan tudja, mik a tervei Massaróval. Massarót hiába várták Pécsett, helyette jött Tóth Béla furcsa reakciója, aki másnap az MTI-nek azt nyilatkozta: senkivel nem beszélt és senkinek nem nyilatkozott. A Pécs elnöksége közleményben cáfolta a futballista érkezését. A cikket író Imre Mátyás továbbra is kitartott amellett, hogy nem ő találta ki az egészet, pontosan elmondta, hol és mikor kapták Tóthtól az infót. A Nemzeti Sport megkérdezte a Milant is az ügyről, a klubnál is cáfolták a sztorit.

Évekkel később Massarót is megkérdezték az ügyről, aki elmondta, esze ágában sem volt Magyarországra jönnie. Szereti az országot, a barátnője is magyar, de a mi focink azért annyira nem jó, hogy itt játsszon.

Ha minden hír igaznak bizonyult volna, akkor egyébként Crespo, Blohin, Patrik Berger, Henrik Larsson, John Carew, Kezman és Jancker is megízlelhette volna az NB I-et.