Lesz még Metallica koncert Akasztón

2012.01.04. 15:42

Nem hogy eladni, de bérbe adni sem sikerült az akasztói Stadler Stadiont. A tulajdonosok azt mondják, ezek után nem hogy foci nem lesz a valaha húszezres létesítményben, sportcélú hasznosításról sincsen már szó. Nem is olyan rég jártunk Stadler Józsefnél, akinek akkor még nagy tervei voltak, azóta viszont másodszor is elítélték, négy év tíz hónapra. Edzőtáborozásra megfelelő lett volna a puszta közepén álló stadion, de vajon milyen kulturális rendezvényeket lehet itt tartani? Felújítják, aztán itt alakul majd megint újjá a Kispál és a Borz? Az MTK pálya után az akasztóit is megjárja a Metallica? Nehéz elképzelni.

"A jövőben kulturális rendezvényeknek adhat otthont a stadion, ennek részleteiről három-négy hét múlva várható hivatalos bejelentés" - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Kocsisné Gulyás Erika, a tulajdonosi jogokat gyakorló Bács Holding Befektetési és Vagyonkezelési Zrt. ügyvezetője. Ausztriába, Németországba, Olaszországba, Svédországba és az Egyesült Arab Emírségekbe is hirdették, de hiába. Stadler is megvette - illetve visszavásárolta - volna a stadiont, de hetvenmillióért nem adták vissza neki (a létesítményt 480 millió forintért kínálták).

A korábban a stadion napi ügyeit intéző Puskás Béla szerint ideális lett volna edzőtáborozásra, Stadler József nekünk csak hotelekről és ötszáz új munkahelyről beszélt, mielőtt elítélték.

A stadion jelenlegi tulajdonosa valóban az említett cég, viszont nekünk Stadler azt mondta, egy - általa meg nem nevezett - külföldi cégé a létesítmény, akik őt bízták meg, hogy hozza rendbe. A Bács Holding Befektetési és Vagyonkezelési Zrt. nem kivánta elárulni a részleteket, hogy ők kiadták-e külföldi cégnek, és esetleg ők továbbadták-e Stadlernek.

Itt tartunk most, az igazából senkit sem lepett meg, hogy Stadlert másodfokon is elítélték, azt is mindenki tudta, hogy ha ő nem, akkor senki nem fog abban a stadionban focit csinálni. Hát nem fog, de ha hinni lehet a terveknek, futball helyett majd utat talál a kultúra az üresen álló épületbe. Már csak arra lennénk kíváncsiak, hogy lehet egy húszezres focipályát Bács-Kiskun megyében kulturális eseményekre jól kihasználni? Ott lesz majd az akasztói majális? Ott működik majd a megye összes nyugdíjas klubja? Vagy ott lesz legközelebb hazai turnéállomása a Metallicának?