2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Rakonczay: Nem az volt a cél, ki mit gondol rólam otthon

2012.03.29. 11:10

A 60 napos óceánátevezés után vasárnap éjjel Antiguán kikötő világrekorder kenushoz ma érkezik meg a felesége. Rakonczay egyre otthonosabban érzi magát a szárazföldön.

"Nem tudok úgy kilépni az utcára, hogy ne jönne oda valaki gratulálni vagy kérdezni valamit. A szendvicses egyből a legnagyobb szendvicsét kínálja, a vízi taxis kérdezi, hogy mikor vihet el, ami persze nagyon jólesik" - mondta Rakonczay Gábor a Blikknek.

"Egy kicsit belekóstoltam a karibi hangulatba, és megittam néhány hideg sört. Nagyon sok helybéli vitorlázik, ezért szívesen veszik, hogy megoszthatják a tapasztalataikat" - folytatta az út alatt alaposan lefogyott kenus. "A kenuban 20-30 percenként felébred az ember, de itt az ágyban szinte egyhuzamban aludtam öt óra negyven percet. Szinte már sok is volt".

Felesége, Viktória, helyi idő szerint csütörtök délután érkezik repülővel. "Alig várom, hogy újra láthassam. Ennyi időt még soha nem töltöttünk külön."

D. Tóth Krisztának is interjút adott, aki éppen Antiguán nyaral a férjével. Azeltűnésével kapcsolatos elméletekről is beszélt neki. "Igazából nem izgat fel. Valahol ez természetes. Nekem ez gyerekkori álom, ami ettől nem csorbul. Nem az volt a cél, hogy otthon valaki mit gondol rólam."