Már tényleg élő legenda vagy! Egyetértek

2012.08.10. 09:55 Módosítva: 2012.08.10. 09:56

A 100 után 200-on is megvédte pekingi olimpiai bajnoki címét Usain Bolt, ő az első a sportág történetében, akinek ez sikerült. Favoritként érkezett Londonba, de mivel tavasszal a jamaicai válogatón mindkét távon megverte őt Yohan Blake, sokan a bukására számítottak. Nem történt meg, így Maurice Greene, Sydney 100-as olimpiai bajnoka dupladuplázóként készíthetett vele interjút a 200 döntője után az Eurosportnak.

„Voltak problémáim az utóbbi időben, gondjaim, mielőtt ideérkeztem. De mióta itt vagyok, meg nem fordult a fejemben, hogy bárki más megnyerheti ezeket a számokat. Nagyszerű pillanat, fantasztikus érzés ez nekem. Csodálatos látni az edzőpartnereimet magam körül. Weir óriási volt, az első döntőjében máris harmadik lett, Blake meg végig kergetett engem a célig. Jamaica otthon meg fog őrülni" - mondta magabiztosan a már ötszörös olimpiai bajnok, és harmadik, illetve második helyezett honfitársát is dicsérte.

Bolt szokásához híven bohóckodott kicsit a célban, azonnal nyomott öt fekvőtámaszt, majd elkérte egy fotós gépét, és lefényképezte Blake-et meg az őket kattintgató fotóriportereket.

Greene még egyet kérdezhetett, ami inkább felkiáltás volt, és így szólt: "Most már tényleg élő legenda vagy!"

"Egyetértek veled" - zárta rövidre a témát Bolt, és ment vissza ünnepelni.

Egy versenye még van Boltnak és jamaicai sprintertársainak Londonban, szombat este tíz előtt pár perccel a 4x100-as váltót futják.