Kemény: Azt hittem, jó állapotban vagyunk

2012.07.29. 19:00

A magyar vízilabda-válogatott 10-14-re elbukta első csoportmeccsét Szerbiával szemben az olimpiai tornán. Kemény Dénes szövetségi kapitány nem számított ekkora különbségre. „Nem leptek meg bennünket semmivel, egyszerűen könnyedén, bátran lőttek, és velünk ellentétben alig hibáztak. A meccs előtt úgy éreztem, hogy a csapat nagyon jó állapotban van, aztán ezt nem igazolta vissza a játékunk a mérkőzésen, amelyen a 2. és a 3. negyed védekezésben és támadásban elkövetett butaságai döntöttek a szerbek javára. A tíz lőtt gólunk rendben van, a kapott tizennégy viszont nincsen, tizennégy kapott góllal senkit nem tudunk megverni."

„Az elmúlt meccseken, ha nem ment, akkor inkább támadásban nem ment, most inkább védekezésben. A második negyedben kétgólós előnyre tettek szert, ez még belefért, aztán zsinórban voltak a legjobb játékosainkak ziccerei, azok sem mentek be. A harmadik negyedben pedig nem tudtunk mit kezdeni az akciógóljaikkal és a szabaddobásokkal, pedig magunkhoz képest jól lőttük az emberelőnyöket, Amikor lábra kaptunk, mindig kaptunk egy gól, nem tudtuk beszorítani őket, hogy olyan lelkiállapotba kerüljenek, hogy mást játszanak. A mérkőzés néhány szakaszában az ő szemszögükből edzőmeccs lett. "

„Egy meccsen belül nem lehet ekkora mélységbe esni, mint ahogy mi tettük ma. Mindig van visszaút, de mi ezúttal nem összpontosítottunk eléggé, pedig nem kezdtünk rosszul. Aztán viszont bambák lettünk, túl sok gólt kaptunk, meg nem lőttük be a helyzeteinket, pedig volt jócskán lehetőségünk" - értékelt Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok is.