Ha megszorítanak, többet is tudtam volna

2012.08.06. 00:12
Pars Krisztián a kalapácsvetés olimpiai bajnoka lett, Pekingben elvettek tőle egy ezüstöt, világbajnokságot is bukott már hat centiméterrel. Győzelme után nevelőedzőjére, Németh Pálra is emlékezett.

„Nem nagyon lehet ezt felfogni, fantasztikus érzés volt itt versenyezni, én is szeretném megköszönni apukámnak, anyukámnak, barátnőmnek, akik mellettem voltak mindenben, és nagyon sok erőt adtak. Sajnálom, hogy a nevelőedzőm, Németh Pál nem érhette meg ezt az eredményt. Ugyanakkor a fia, Németh Zsolt mellettem van és sokat segít. Megvolt a tiszteletkör, akkor realizálódott, hogy megvan az olimpia."

„Régóta vártam, hogy ott legyek a dobogó tetején, mert sokszor hibáztam már. Valahol meg kell érezni egy győzelmet, ez megvolt az Eb-n, tudtam, mit kell tenni, amikor baj van, a tapasztalataimat már bele tudom vinni a versenyekbe. Nem kapkodok, de ezt meg kellett tanulni. Tudtam 79 méterrel kezdeni, ami számomra is meglepő volt."

„Kodzsitől és Primustól is 80 körüli eredményt vártam, de nem jöttek, nem motiváltak, nem vittek úgy előre a versenyben. Láttam, hogyan mozognak, mi várható tőlük, ha jobbak, én is előveszem a tartalék tartalékát, hogy a 81-82 méter meglegyen. Ha lejön a stressz, a versenyhangulat, akkor lesz is ekkora dobás.” 

„Krisztián nagyon megérdemelte ezt a győzelmet, évek óta bizonyítja, hogy ennek a kalapácsvető mezőnynek az elején a helye - értékelt Dornbach Ildikó, a szövetség szakmai igazgatója. - Elképesztő fegyelemmel dolgozott ebben az évben. Soha olyan lelkiismeretesen nem csinálta végig a regenerációt és nem figyelt úgy oda magára, mint idén. A mai versenyen, amikor mások megremegtek, ő oda tudta tenni magát. Végig vezetett, kétséget nem hagyott afelől, hogy ő a legjobb."