Esik eső karikára

2012.08.12. 14:19

A XXX. nyári olimpián a magyar csapat várakozáson felül nyolc arany-, négy ezüst- és öt bronzéremmel zárt. Kövesse percről percre a londoni olimpia utóéletét!

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ha a legkiszámíthatatlanabb szám, a lovaglás is jól sikerül, Tóth Adrienn az utolsó számban, a 19 órakor kezdődő, lövészettel kombinált futásban az aranyért küzdhet.

  • A vívásban második helyet megszerző Tóth Adrienn az úszás után az első helyet szerezte meg 2132 ponttal, Kovács Sarolta kiváló időt úszva pedig feljött a 22. helyre.

  • 2.08.11-es időt úszott Kovács Sarolta, ővé lett a legjobb eremény a mezőnyben, 1264 pontot szerezve.

  • Elvileg ez a legerősebb futam, de a magyar öttusázó is nagyon jó úszásban.

  • 2.17.32-t úszott a magyar öttusázó, 1156 pontot szerezve a számban, eddig övé a legjobb eredmény.

  • Az olasz 2:22.77-et úszott 200-on, ez 1088 pontot ér.

  • Tóth Adrienn a harmadikban, Kovács Sarolta az ötödikben.

  • Az úszás következik. Tóth Adrienn második volt a vívásban, Kovács Sarolta csak a 32. helyen végzett.

  • A postaládák után most egy telefonfülkét festettek aranyszínűre a z 56 kg-ban aranyérmes Luke Campbell bokszoló tiszteletére, Hull nevű szülővárosában színezték át az egyik telefonfülkét. A volt brit miniszterelnök-helyettes, John Prescott Twitterén osztotta meg az aranyfülkéről készült képet.

  • A 16 éves Gabby Douglas, a női tornászok csapatversenyében nyert aranyérmet. A színesbőrű amerikai tornásznő Twitterére tette ki azt a falfestményről készített képet, hogyan örökítették meg a Virginia Beach nevű szülővárosában. Csak így tovább, Gabby” – áll az amerikaizászlós hátterű falon, amit tiszteletére festettek.

  • A Mexikó ellen 2-1-re elveszített olimpiai döntő után Mano Menezes, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának lemondását követelik. "A kapitány hibája a vereségünk" - jelentette ki Romario, az 1994-ben világbajnok csatár a brazil televízióban. "Szerencsére ma láttuk az utolsó meccsét a válogatott élén."

    Brazília továbbra is az első olimpiai aranyérmére vár, már a harmadik döntőt bukta el. A tévében elkeseredett szurkolókat mutattak, akik a lefújás után széttépték a válogatott mezét. "Pep Guardiola kell nekünk" - mondta Paulo Cézar Caju, az 1970-ben világbajnok válogatott csatára az Estado de Sao Paulo című lapban. "A hazai rendezésű világbajnokságig még van két évünk. Arra nem számíthatunk, hogy Mano addig felébred, és épít egy jó csapatot."

  • Az olasz csapat a vasárnapi bronzmérkőzésen 3-1-re legyőzte a bolgár válogatottat. A torna döntőjében a harmadik aranyérméért pályára lépő brazil válogatott a második olimpiai sikerére hajtó orosz csapattal küzd 14 órától. A finálé első számú játékvezetője Hóbor Béla lesz.

  • Októberben elkezdődik a játékok központi helyszínének átalakítása, amely csak 2013. július 27-én nyit ki ismét. A teljes átépítés a tervek szerint másfél évig tart, jelentette be a munkálatokat koordináló Legacy Development Corporation. A városrész új neve "Erzsébet királynő Olimpiai Park" lesz.

    A munkálatok 300 millió fontba kerülnek, az Olimpiai Park létesítményeit nem csak a sportolók, hanem a lakosság is használhatja majd. Nem dőlt még el ugyanakkor, hogy ki lesz az Olimpiai Stadion gazdája. A 80 ezres aréna iránt négyen is érdeklődnek, közöttük van két labdarúgócsapat, a Leyton Orient és a West Ham United is. Ami biztos: 2017-ben itt rendezik majd az atlétikai világbajnokságot. A húszezer férőhelyes sajtóközpontban irodahelyiségeket alakítanak ki, az uszodát a tervek szerint évente 800 ezren látogatják majd. A kézilabdacsarnokból több sportág képviselőinek helyet biztosító sportközpont lesz, az Orbit Tower kilátó pedig csak 2014-ben nyit ki újra.

  • Luke Campbell 56 kg-os súlycsoportban nyert bokszaranyat. Campbell az ír John Joe Nevin ellen 14-11-re nyert. Nem tudom elhinni, hogy olimpiai bajnok vagyok, mint a hősöm, Mohammed Ali. Erre az aranyéremre vártam egész életemben”- mondta a 24 éves Campbell.

  • A sikeres londoni olimpiai rendezésnek köszönhetően Sebastian Coe, a szervezőbizottság (LOCOG) elnöke sportügyekért felelős kormánymegbízott lesz a játékok után. David Cameron miniszterelnök a BBC televízióban vasárnap elmondta, Coe feladata lesz egy hosszú távú társadalmi program elkészítése, és a következő öt évben 1,27 milliárd euró áll majd a rendelkezésére.

    Cameron szerint az olimpia rengeteget jelentett a britek önbizalmának, a házigazdák az elmúlt száz év legjobb mérlegével zárják a játékokat.

  • Tóth Adrienn a második, Kovács Sarolta csak a 32. helyen végzett vívásban. Tóth egyetlen győzelemmel szorult a kereken 1000 pontos Rublevska mögé: 24 sikerrel és 11 vereséggel lett második (976 p). Harmadikként az egyik nagy esélyes, a világranglistát vezető litván Laura Asadauskaite (952 p) végzett.

    "Adrienn nagyon jól vívott, de ez fontos is neki, mivel úszásban gyengébb az élmezőnyhöz képest" - értékelt Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány. "Saci gyengén teljesített, technikai hibákkal, feszült, merev volt, nem tudott feloldódni." Az öttusázók magyar idő szerint 13:35 órától a szintén az Olimpiai Parkban található Vizesközpontban folytatják az úszással.

  • Rögtön azután, hogy Tom Daley 10 méteres toronyugrásban bronzot nyert, Cherly Cole már is emlékeztette Twitterén a 18 éves műugrót ígéretére. „Most már lesz időd tanítani engem”- írta Cole. A bronzérmest már korábban kérte meg erre, aki nagyon szívesen teljesíti az énekesnő kérését. Daley lelkesen válaszolt, hamarosan összehozzák a találkozót.

  • Az úszást befejező Michael Phelps golfra vált egy időre, ugyanis az amerikai The Project Haney showban fog szerepelni, ahol Hank Haney fogja neki a golfozás fortélyait megtanítani. Phelps már bejárta a világot, mint úszó, de most élvezni akarja az életet. Londonból hat éremmel távozik – köztük négy arannyal – de most csak a golfra fog figyelni.

    „A világ összes nagy golfpályáján akarok játszani, és jól szeretnék teljesíteni. Izgatott vagyok. Alig várom, hogy együtt dolgozhassak Hankkal és látni, mit tudunk együtt a golfpályán”- mondta Phelps.

  • Theresa May brit belügyminiszter elegáns ruházata mellé érdekes cipőt viselt. Egy pár angol zászló-mintájú, csillogós sportcipőt húzott. Ebben nézte végig Mo Farah 5000 méteres síkfutásának döntőjét. „Azt gondoltam, mutatok egy kis hazafias szellemet és támogatom a csapatot”- mondta May. A cipő azonban tényleg szerencsét hoz, legutóbb akkor viselte, amikor az angol olimpiai csapat – Jessica Ennis hétpróbában, Mo Farah 10 000 méteres síkfutásban és Greg Rutherford távolugrásban – 45 perc alatt három aranyérmet nyert. Az a britek legsikeresebb napja volt az olimpiák történelmében.

  • A férfi röplabdatorna fináléját Hóbor Béla, míg a férfi vízilabdázók döntőjét Juhász György vezeti. A röplabdázóknál a harmadik aranyérméért pályára lépő brazil válogatott a második olimpiai sikerére hajtó orosz csapattal küzd 14 órától, Hóbor Béla - aki Sydneyben a férfi döntő második bírója volt - ezen a meccsen első játékvezetőként működik majd közre.

    Vízilabdában a világbajnok olaszok a horvátokkal vívják a 16:50-kor kezdődő meccset, Juhász György a spanyol Sergi Borrell Sanchezzel közösen vezeti majd.

  • 976 ponttal a második helyen zárta a vívást a sokáig vezető Tóth Adrienn, az első helyett a lett Rublevszka szerezte meg. Kovács Sarolta holtversenyben a 33., ő 664 pontot szerzett, de az úszásban javíthat, az az erőssége.

    A verseny fél kettőkör folytatódik az úszóprogrammal.

  • Egymás után két asszót vesztett az élen álló Tóth, feljött rá a lett Rublevszka. Kovács a 33. helyen.

  • A 24. győzelmét is megszerezte, közel az ezer pont

  • Újabb asszót nyert Tóth Adrienn, ezzel tovbbára is magabiztosan vezet 952 ponttal. Kovács Sarolta is feljött, 11 győzelmet szerzett, 664 pontja van.

  • 22 győzelemmel 928 pontnál tart. Már csak hat asszó van hátra.

  • A férfi kézilabda-válogatott elindult a horvátok elleni bronzmeccsre. Császár Gábor a Facebookon osztotta meg a képet az utazó csapatról, bár a sérült irányító most nem segítheti játékával a társait.

  • Szenzációsan vív, ebben a pillanatban 20/7-tel holtversenyben vezet. Most is azonnal felvette a fejhallgatót, lazít.

  • 9/17-tel csak a harmincadik, és nem megy neki az első tusa, a vívás.

  • és már 18 győzelme van, 832 pontnál áll.