Esik eső karikára

2012.07.25. 13:23

A XXX. nyári olimpián a magyar csapat várakozáson felül nyolc arany-, négy ezüst- és öt bronzéremmel zárt. Kövesse percről percre a londoni olimpia utóéletét!

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • cikkünk a témában:

    Schmitt Pál nem utazik

    Az Indexnek megerősítették, Schmitt Pál 1968 óta először, de kihagyja a londoni olimpiát.

  • Elkerülhető lett volna a müncheni terror

    Tizenegy izraeli sportoló és kísérő lett az áldozata a palesztin terroristáknak 1972-ben, Münchenben. Dokumentumok szerint a rendőrök tudtak a közelgő vérengzésről.

  • Bolt elmenne a végő határig

    107 milliárd ember élt már a Földön, de a jamaicai volt a leggyorsabb közülük. A futó az olimpián a 9.4 közelébe érne, ami szerinte a teljesítőképesség végső határa.

  • Obama ellenfele lóhosszal előz Londonban

    Jan Ebeling, az amerikai olimpiai csapat díjlovaglója a londoni olimpián egy Rafalca nevű lóval fog versenyezni. A lovassport és az amerikai politika találkozik Rafalca segítségével, ugyanis Mitt Romney, a republikánus párt elnökjelöltjének felesége, Ann Romney társtulajdonosa a 15 éves kancának.

  • Tánc, hülyéskedés: megjöttek a brazilok

    Neymar vezette az össztáncot, míg Sandro lágyan dalolt. Kár, hogy nem az olimpiai faluban laknak.

  • Fényágyból mennek Kásásék

    A férfi vízilabda-válogatott vasárnap már a legnagyobb riválisnak tartott Szerbiával találkozik a londoni olimpián. A megnyitón Biros Péter viszi a magyar zászlót. Az utolsó nyilvános edzésen a csapattagok bemutatták azt a fényágyat, amit Londonba is magukkal visznek, mert sokan úgy vélik, ez lesz a talizmánjuk.

  • cikkünk a témában:

    Így vertük meg az olimpiai bajnokot

    Harmadik felkészülési meccsén is kevés gólt kapva nyert a férfi kézilabda-válogatott. Vasárnap, már az olimpián, az Európa-bajnok Dánia az ellenfél.

  • cikkünk a témában:

    Neymarékat elzárták a világtól

    A brazil labdarúgó-válogatott tagjait igyekeznek távol tartani az Olimpiai Falu csábításaitól, ezért a csapat egy elzárt szállodában lakik és az Arsenal komplexumában készül a hivatalosan pénteken kezdődő londoni játékokra. A brazil focisták még nem nyertek olimpiát.

  • cikkünk a témában:

    Izrael: megismétlődhet müncheni vérengzés

    Az 1972-es müncheni olimpián 11 izraeli sportoló és edző halt meg a zsidó állam küldöttsége ellen elkövetett terrortámadásban. A londoni olimpián ennek elkerülése érdekében soha nem látott biztonsági előkészületeket tettek.

  • cikkünk a témában:

    Lehull a lepel a világ első célfotójáról

    A világ első célfotóját egy ismeretlen fotós készítette az 1908-as londoni olimpia maratonijának befutóján. A kép központi alakja és hőse az olasz Dorando Pietri volt. Más kérdés, hogy kizárták, mert meg nem engedett segítséget használt.

  • Nem félünk megjósolni, hogy a 2012-es londoni olimpia olyan lesz, amilyet még sosem láthattunk. 2008-ban Kína mindent megtett azért, hogy látványosságban, túlzásokban minden idők legnagyobb olimpiája legyen, de költségekben, technológiában nem egyszerűen juthatott oda, ahova a júlis 27-én kezdődő londoni eljuthat. Az Indexen mindent megtudhat az eseményről. Kövessen minket percről percre!

  • Usain Bolt, a világ egyik legismertebb sportolója, a 100 és 200 méteres síkfutás világcsúcstartója viszi majd a jamaicai zászlót a londoni olimpia pénteki megnyitóján. A Jamaicai Olimpiai Bizottság csütörtökön, London belvárosában tartott sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy Bolt lesz a zászlóvivő.

    A 25 éves, háromszoros olimpiai és ötszörös világbajnok sprinter elmondta: óriási megtiszteltetés számára, hogy rá esett a választás, és nagyon várja a péntek estét. Bolt azok után szerepel majd a londoni játékokon, hogy Yohan Blake-től kikapott 100-on és 200-on is az országos válogatón.