Esik eső karikára

2012.07.30. 18:54

A XXX. nyári olimpián a magyar csapat várakozáson felül nyolc arany-, négy ezüst- és öt bronzéremmel zárt. Kövesse percről percre a londoni olimpia utóéletét!

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Női 58 kg-ban a kínai Li Hszüe-jing győzött, második helyen a thaiföldi Pimsiri Sirikaew végzett, harmadik az ukrán Julija Kalina lett.

    nők, 58 kg, olimpiai bajnok:
    Li Hszüe-jing (Li Xueying, Kína) 246 kg (szakítás: 108 kg, lökés: 138 kg)
    2. Pimsiri Sirikaew (Thaiföld) 236 (100, 136)
    3. Julija Kalina (Ukrajna) 235 (106, 129)

  • Mindenhol keresd a magyart!

    A hetedik olimpia magyar szívvel - osztrák zászló alatt.

  • Kedden 15 aranyat osztanak ki

    Második meccsét játssza a férfi vízilabda-, illetve kézilabda-válogatott is.

  • A spanyol asztaliteniszező, He Zhiwen elmondta, vigyáz szervezetére, kínai ételt eszik és sokat pihen. Tudja magáról, hogy nem elég gyors, de az adogatása és a taktikája viszont nagyon erős, írta a Reuters. Rácáfol azonban a korára, mert kitűnő formában van. Athénban és Pekingben is ott volt már az 50 éves versenyző, aki most Londonban a harmadik fordulóban esett ki. A kínai születésű Zhiwen elmondta, hogy Rióban már valószínűleg nem lesz ott, de nem zárta ki teljesen.

  • Férfi 73 kg-ban az orosz Manszur Iszajev, női 57 kg-ban a japán Macumoto Kaori győzött a cselgáncstornán. Az 57 kg-osoknál Karakas Hedvig ötödik lett.

  • Albert, monacói herceg is megjelent a strandröplabdán. A helyi közvetítők kérdésére elmondta, szívesen tárgyalna az angol herceggel is a két ország csapatainak támogatásáról.

    A 70-es szolgáltató szupergyors mobilinternet-hálózatáról küldött üzenet. (x)

  • A második műugró-aranyérem is Kínáé lett, a férfi szinkrontoronyugrásban a Cao Jüan, Csang Jang-csüan (Cao Yuan, Zhang Yangquan) kettős győzött. Közel húsz ponttal előzték meg a második helyen végzett mexikói párost, German Sanchezt és Ivan Garciát. Az első három sorozat után még úgy tűnt, hogy a hazai Tom Daley és Peter Waterfield nagy meglepetést okozhatnak, ám a negyedik sorozatban rontottak, és visszaestek a negyedik helyre.

  • "Fantasztikus számomra ez az ötödik hely, mert amikor megsérültem, még az sem volt biztos, hogy egyáltalán jöhetek az olimpiára" - jelentette ki Karakas Hedvig. "Amikor legutóbb találkoztunk, ez a francia lány fél perc után eldobott, úgyhogy a mostani teljesítményem ennél sokkal jobb volt, annak elenére, hogy már nagyon éreztem a lábamat."

    Illés Sándor, Karakas edzője szerint a francia Pavia megérdemelten nyert. "Ez így sikerült, a két intés jogos volt, Hedvignek egy kicsit agresszívebbnek kellett volna lennie. Végig a francia akarata érvényesült, sajnos Hedviget a sérülése is hátráltatta."

  • A magyarokkal azonos csoportban szereplő spanyol válogatott öt góllal, 11-6-ra nyert a vb-ezüstérmes kínai csapat ellen a női vízilabdatorna nyitófordulójában.

    000 DV1236222
    Fotó: Khaled Desouki
  • A hetedik helyen kiemelt Angelique Kerber lesz Babos Tímea a tenisztornájának második fordulójában, a német legyőzte a cseh Petra Cetkovskát.

    A mérkőzésre várhatóan kedden kerül sor, ha az időjárás nem szól közbe; a hétfői programot többször is félbe kellett szakítani az eső miatt.

  • Ahogy a metróból kiléptem, láttam, hogy London felett kék az ég, csak az olimpiai parkot árnyékolja be egy fekete felhő. Remélem, ma este végre nem borús lesz a hangulatunk és győznek a női pólósok. Útban a kosárcsarnok felé egy vadászgép húzott el a park felett magasan - jelenti Gábor.

    A 70-es szolgáltató szupergyors mobilinternet-hálózatáról küldött üzenet. (x)

  • Karakas Ungvári és Csernoviczki nyomában

    A dzsúdós érmet nem, de ötödik helyével olimpiai pontot szerzett.

  • Pavia megőrizte egyjukós előnyét.

    000 DV1235859
    Fotó: Johannes Eisele
  • Most a magyar az aktívabb, Pavia kifelé menekül, de egy perccel a vége előtt ő vezet.

  • Jukóval vezet Pavia.

  • de Karakas szerencséjére kiestek a tatamiről.

  • Karakastól és Paviától is aktívabb dzsúdót várnak a bíró egy perc után.

  • Fehérben a magyar, kékben a francia.

    01
    Fotó: Huszti István
  • 34. a magyar vitorlázó

    A vitorlázó Berecz Zsombor az utolsó takkon javított, így 34-ként zárt.

  • A közös mérlegük a franciának kedvez, öt meccsükből négyet nyert. Pavia idén Eb-bronzérmet is szerzett.

    000 DV1235443
    Fotó: Johannes Eisele
  • „Ezek most salakon játszanak, vagy füvön?" – tette fel teljesen jogosan a kérdést egyik laikus kollégánk Roger Federer és Julien Benneteau mérkőzésére pillantva, és nagyon meg tudtuk érteni. Az olimpia előtt sokáig nagy kérdés volt, hogy mindössze három héttel a wimbledoni bajnokság után helyre lehet-e állítani megfelelően a füvet a fontosabb pályákon. A szervezők ugyan speciális technikával készültek, de ez csak arra volt elég, hogy a center pálya már két nappal az olimpiai teniszverseny kezdete után úgy néz ki az alapvonalnál, mint a füves pályás Grand Slamen nagyjából a második hét végére. Federer egyébként minden jel szerint könnyű győzelem elébe néz, pedig Benneteau ellen kétszettes hátrányból kellett fordítania Wimbledonban a harmadik körben.

    000 DV1235461
    Fotó: Luis Acosta
  • Egy gyors összefoglaló, hogy kiért szurkolhatunk még ma. Karakas Hedvig a vigaszágról szerezhet még bronzot, valamikor délután öt körül. Ha sikerülne, akkor három indulóból három érem lenne a magyar dzsúdósok eddigi mérlege. És van még öt magyar cselgáncsos az olimpián.

    Lementek a délelőtti úszó előfutamok. Ötből négy magyar továbbjutott,: a 200 méter női vegyesen Hosszú Katinka a negyedik, Verrasztó Evelyn a nyolcadik legjobb idővel jutott be az esti elődöntőben. A férfiaknál 200 pillangón Cseh a kilencedik, Biczó pedig a 13. idővel jutott tovább a középdöntőkbe. Ők fél tízkor, a nők 21.51-kor úsznak.

    Babos Tímea és Szávay Ágnes első körben a 6.-ként kiemelt cseh Hlavackova-Hradecka párossal kezd.

    20.40-kor kezdenek a női pólósok, az amerikaiakkal játszanak.

    Szász Emese viszont este már nem vív, miután az éremesélyesnek tartott párbajtőröző az első meccsén kikapott.

  • Az Egyesült Államok kosárcsapata sima, 98-71-es győzelmet aratott a franciák fölött vasárnap este. A Guardian Lego-figurákkal elevenítette fel a meccset.

  • Szalay-Berzeviczy fotói az olimpiáról

    A Budapesti Értéktőzsde volt elnöke, Szalay-Berzeviczy Attila fotóblogja az olimpia alatt.

    16251827 718449c72c3c4ea79722a3897db60800 xl
    Fotó: Szalay-Berzeviczy Attila
  • A hollywoodi sztárokat sem hagyja hidegen az olimpia. Twitter üzeneteikben olyan hírességek is megemlékeznek a londoni játékokról, mint Kevin Spacey, aki egy képet is twittelt a helyszínről, Helen Mirren, vagy Steve Martin.

    207927 la
    Fotó: Kevin Spacey

    Tom Hanks feltehetőleg nagy rajongója az Egyesült Államok női focicsapatának, hivatalos Twitterjén ugyanis a válogatott összes játékosának a nevét akkurátusan kiposztolta. Ennél is meglepőbb viszont Samuel L. Jackson Twitter-fiókja: a Ponyvaregényért oscar-díjra is jelölt színész kis túlzással percről-percre követi az olimpia eseményeit, ilyen és ehhez hasonló posztokkal: „A román tornászok már nem a régiek. Azt hiszem ma vadvízi evezésre fogok elaludni.”

  • A NOB orvosi vezetője úgy nyilatkozott, hogy nincs oka kételkedni a fiatal kínai úszónő, Je Siven teljesítményében, bár azt is hozzátette, ha doppingvétséget gyanítanának, azt sem közölnék a médiával. A kínai lány pár századnyi különbséggel, közel ugyanannyi idő alatt teljesítette a 400 vegyes gyorsúszását, mint a férfiaknál aranyérmes Ryan Lochte, ezzel pedig új olimpiai rekordot állított fel. A korábbi világcsúcstartó, Stephanie Rice „őrült gyorsnak” nevezte Sivent.

  • Néhány másodperc telt el a hosszabbításból, amikor Karakas dobásával a földre vitte Zablugyinát. A bronzéremért mérkőzik majd az elődöntők egyik vesztesével.

    000 DV1235443
    Fotó: Johannes Eisele
  • Az utolsó percben Karakas próbált belső combdobást végigvinni, aktív, de pontot nem ért ez sem. Zablugyina karfeszítéssel támadott, de a magyar kivédte.

  • Őt látták passzívnak a bírók. Még két perc van a meccsből.

  • A második perc végén földharcba mentek, Karakas volt előnyösebb helyzetben, de visszatámadott az orosz. Pontot egyikük sem kapott.