Az MMA-s Pumukli levadászta a kongóit

2013.03.01. 17:51

A bősi Végh Pumukli Attila magyar idő szerint péntek hajnalban a Bellator MMA félnehézsúlyú bajnoka lett. A ketrecharcos a kongói Christian M'Pumbut győzte le öt menetben.

A szlovákiai magyar harcos győzelméről hírt adó totaldamage.blog.hu így számolt be: „Az öt menetre kiírt találkozót Attila aktívan, agresszorként kezdte, jó mozgással, dinamikusan vadászta ellenfelét, aki többnyire hátrált és kontrára játszott. Mindjárt az első menetben leütötte M'Pumbut, de nem volt veszélyben a kongói harcos, a földön folytatták tovább."

„A másodikban tovább üldözte ellenfelét, aki érezhetően nem akart leállni vele öklözni, majd clinch jött, a földön Pumukli próbált lábfeszítést. A harmadikban Attila kemény könyökösöket rakott guardból M'Pumbu fejére, aki fel is nyílt a feje oldalán. A negyedik továbbra is Attilának volt adható, az utolsó menetre felpörgette magát M'Pumbu, érezte, hogy valamit virítania kell. Bátrabban jött előre, jobb lett a lábmunkája, de Attila lemozogta és kontrákkal operált."

Az 28 éves Végh már ötéves kora óta űz valamilyen küzdősportot, birkózással kezdett, majd kempóra váltott, amiben világ- és Európa-bajnok is volt. A kempóval 2008-ban hagyott fel, mert úgy érezte a Hansi-kupán a bírók vették el tőle a győzelmet. Ettől kezdve csak az MMA-ra koncentrált,  jól sikerült neki a bemutatkozás, az első kilenc meccsét megnyerte. Később cseh és lengyel gálákra hívták meg, ahol több nagynevű versenyzőt sikerült legyőznie.

2011-ben egyedülálló lehetőséget kapott, leszerződtette az Egyesült Államokban a második legerősebb MMA-szervezet, a Bellator Fighting Championship.

M'Pumbu előtt négy ellenfelet kapott az USA-ban, de egyikük sem tudta legyőzni a bősi harcost, akinek összesen 29 győzelme (10 KO), két veresége és négy döntetlenje van.