Guardiola elhozná a Barcától exjátékosát

2013.07.09. 17:28

Amikor vége a futball bajnokságoknak, és eldől, hogy ki nyerte az amerikai hoki- és kosárbajnokságot, és már fellélegeznénk, hogy vége az évnek, akkor elkezdődnek a draftok, elképesztő fantáziálásba kezdenek a futballrajongók, kit vegyen a kedvenc csapat. A hírek közül alig lehet kiválasztani, melyik érdekesebb a másiknál. Nem is akarjuk mi eldönteni, erre találtuk ki a pépét, itt szinte mindent megtalálhat a mai nap eseményeiből, híreiből.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München négy futballistája mellett Cristiano Ronaldo és Lionel Messi neve is szerepel az Év játékosa-díj jelöltjeit felsoroló, tízfős listán, amelyet kedden hozott nyilvánosságra az Európai Labdarúgó Szövetség.

    A legtöbb játékos, öt a német Bundesligából került ki. A Bayernből a BL-döntőben győztes gólt szerző holland Arjen Robben mellett a francia Franck Ribéry és a német válogatott két tagja, Thomas Müller, valamint Bastian Schweinsteiger kapott helyet, a Borussia Dortmundból a lengyel Robert Lewandowski szerepel.

    A spanyol és az angol bajnokságot két-két labdarúgó képviseli: Lionel Messi, a Barcelona argentin sztárja - aki 2011-ben már elnyerte a trófeát - és Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál klasszisa, illetve a Manchester United holland támadója, Robin van Persie és a Tottenham Hotspur walesi szélsője, Gareth Bale. A listát a francia Paris Saint-Germainben futballozó svéd Zlatan Ibrahimovic neve teszi teljessé.

  • Valamennyi földrész képviselteti magát a szerdai Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon, melyen 40 ország 230 versenyzője lép majd rekortánra a Puskás Ferenc Stadionban. Olyan neveket láthat a 15 ezer elvárt néző mint Will Claye, a hármasugrás amerikai olimpiai ezüstérmese vagy Andrew Riley, a jamaicai bajnokság idei 110 gátas győztese.

  • A Plateau United Feeders 79-0-ra verte a Akurba FC-t, a remek nevű Police Machine FC pedig 67-0-ra verte Bubayaro FC-t Nigériában, a mérkőzések miatt vizsgálatot indított a nigériai szövetség.

    A mérkőzéseket a legalsó osztályban játszották le, a rájátszásról döntöttek, viszont mind a négy csapatot meghatározatlan időre felfüggesztette a szövetség. Alapos nyomozást várható, azt ígérik.

  • „Még nem érkezett értem konkrét ajánlat, de a Liverpool pontosan tudja, mit akarok."

    Üzent egy uruguay-i rádióműsorban a Liverpool-csatár, Luis Suarez. Hozzátette, nem szabad mindent elhinni vele kapcsolatban, amit az újságok írnak, de az Arsenal érdeklődése feldobta.

  • A korábbi világklasszis labdarúgó, Diego Maradona újabb egyéves szerződést kötött a dubaji sporttanáccsal, így az Egyesült Arab Emírségek sportnagykövete marad, továbbá a jövőben a dubaji futballakadémián folyó szakmai munkáért is ő felel. Maradona azt mondta, Dubaj mára a második otthona lett, így óriási öröm számára, hogy folytathatja a tavaly megkezdett munkát, amely ráadásul egy újabb feladattal is bővült.

    „Igazán kiváló programban vehetnek részt a 12-16 éves labdarúgók. Remélem, mind a pályán, mind azon kívül hasznos tanácsokkal tudom majd segíteni a tehetségeket."

    (MTI)

  • A Bild szerint az előző szezonban triplázó Bayern München már mindenben megegyezett Robert Lewandowskival a váltásról, viszont a Borussia Dortmund nem akar megválni tőle.

    Ha még egy szezont marad a lengyel csatár, akkor a következő idény végén szabadon válthat klubot, mivel lejár a szerződése. Ebben az esetben a Dortmund semmit nem kapna a sztárért.

  • Egyelőre ennyi biztos a játékos ügyében a Barcelona szerint. Az Atlético Madridnak eladott David Villával kapcsolatban elmondták, mindhárom félnek a legjobb döntés született a klubváltással.

  • Ha Raikkönen bulizni akar, a Lotusnál marad

    Dilemmában van Kimi Raikkönen, mióta a jelenleg még RBR-pilóta Mark Webber pár hete bejelentette, a szezon végén elhagyja a Forma-1-et. A Red Bull első számú jelöltje az ausztrál pótlására a finn, aki mostani istállója, a Lotus is erősen marasztal.

  • A brazil válogatottban öt gólt szerzett a Konföderációs Kupán Fred, a Fluminense meccsén megkapta jutalmát.

    A videót a csakfoci.hu-n láttuk.

  • Az idei Arany-kupa meglepetéssel kezdődött, a FIFA tagsággal sem rendelkező Martinique 1-0-ra legyőzte a kanadai válogatottat egy 93. percben lőtt bombagóllal.

    Martinique legutóbb 10 éve kvalifikálta magát az észak és közép-amerikai válogatottak tornájára, akkor gólt sem tudtak szerezni. Egy évvel korábban, 2002-ben viszont eljutottak a negyeddöntőig, ahol pont Kanadától kaptak ki, tizenegyesekkel.

    A csapatnak ismét esélye van a továbbjutásra, mivel a három csoportból az első két helyezettek mellett a két legjobb csoportharmadik is továbbjut. Martinique következő ellenfele a Panamától vereséget szenvedő, címvédő Mexikó lesz.

  • Az UEFA augusztus 29-én választja meg a legjobb európai játékost, addig több körben szűkítik majd a listát. A szezont triplázással záró Bayernből négy futballista is bekerült a legjobb tízbe.


    Gareth Bale – Tottenham Hotspur
    Cristiano Ronaldo – Real Madrid
    Zlatan Ibrahimovic – Paris Saint-Germain
    Robert Lewandowski – Borussia Dortmund
    Lionel Messi  – Barcelona
    Thomas Müller  – Bayern München
    Franck Ribéry – Bayern München
    Arjen Robben  – Bayern München
    Bastian Schweinsteiger  – Bayern München
    Robin van Persie – Manchester United

  • Andy Murray történelmi győzelmet ért el a múlt vasárnap Wimbledonban. De a nőknél is egy régi, nem túl sikeres széria szakadt meg. Laura Robson 11 helyet javított a világranglistán, ezzel a 27. helyre jött fel. 1987. április 26-a óta az első női brit teniszező, aki a legjobb harmincban szerepel.

  • Kiesett a budapesti tenisztorna második kiemeltje

    A második helyen kiemelt Alize Cornet már a nyitó fordulóban búcsúzott a 235 ezer dollár összdíjazású Hungarian GP női tenisztornán. A világranglistán 32. francia játékos kedden a cseh Andrea Hlavackovától szenvedett vereséget két szettben. A legelőkelőbben jegyzett hazai játékos, Babos Tímea (115.) 16 órától kezd a szerb Aleksandra Krunic (148.) ellen.

    1. forduló (a 16 közé jutásért):

    Hlavackova (cseh)-Cornet (francia, 2.) 6:4, 6:2

    Scheepers (dél-afrikai, 6.)-Honcova (szlovák) 6:4, 6:1

    Meusburger (osztrák)-Van Uytvanck (belga) 6:0, 6:2

    Anna Tatisvili (grúz, 8.)-Jani Réka Luca 6:3, 6:4

    Petra Martic (horvát)-Lukács Vanda 6:3, 6:0

    Peer (izraeli)-Knoll (svájci) 6:2, 6:2

  • David Beckham, Ryan Giggs, Paul Scholes, Gary Neville, Phil Neville és Nicky Butt együtt szóakozott hétfő este egy manchesteri étteremben, a Daily Mailen fotók is vannak.

    A játékosok két évtizeden át voltak a Manchester United meghatározó játékosai, Giggs még mindig aktív.

  • A 2004-ben Eb-győztes Jorgosz Karagunisz egy éves szerződést írt alá a Fulhammel. A 36 éves középpályással a nyár elején szerződést bontott a csapat, úgy tűnik, mégis számítanak rá a következő szezonban.

  • cikkünk a témában:

    Letette az esküt az EYOF-ra utazó csapat

    Letették az olimpiai esküt az Európai Ifjúsági és Olimpiai Fesztiválra (EYOF) utazó magyar csapat tagjai. A keddi fogadalomtétel előtt az 1999-es hasonló viadalon öt aranyérmet nyert úszónő, Risztov Éva videóüzenetét tekinthette meg a MOM Kulturális Központ színháztermében az a 77 sportoló, aki szombattól jövő hét péntekig a hollandiai Utrechtben képviseli Magyarországot. Az idei eseményen először szerepel a női kézi- és kosárlabda-válogatott, így a nyolc sportág közül egyedül röplabdában nem lesz magyar résztvevő. Az eskütétel után a MOB és a Samsung Magyarország újabb, négy évre szóló együttműködési szerződést írt alá. Az Európai Ifjúsági és Olimpiai Fesztivált idén tizenkettedszer rendezik meg. A 15-17 éves sportreménységek versenyének 2017-ben Győr ad otthont.

  • A Sky Sports információi szerint megállapodott egymással az Everton és Antolin Alcaraz. A 30 éves paraguay-i védő tavaly FA-kupát nyert a Wigannel, azonban lejárt a szerződése, így ingyen igazolhat a liverpooli csapathoz.

  • A magyar kosaras saját Facebook oldalán számolt be: "Túl vagyok az operáción. Holnap reggel meg is kezdődik a rehabilitációm, ami egy kicsivel tovább fog tartani, mint ahogy terveztük, de minden rendben van!"

  • „A csapathoz már minden válogatott és szabadságon lévő játékos megérkezett, így teljes kerettel készülünk a csütörtöki meccsünkre, amit Gulácsi Petiék, azaz a Salzburg ellen fogunk játszani."

    Írta Facebook oldalán a magyar válogatott csatára, Szalai Ádám, aki a nyáron igazolt a Schalkéhoz.

  • Hajdu az új kézikapitány

    A kézilabda szövetség úgy döntött, hogy Hajdu János lesz a női kézilabdások szövetségi kapitánya, miután Karl Erik Böhn kezelése miatt nem tudott ott lenni a decemberi világbajnokságon.

  • Alan Pardew, a Newcastle menedzsere is beismerte, hogy szívesen látnák az Aston Villa csatárát Darrent Bentet, valamint a QPR-ral az élvonalból kiesett Loic Rémyt. Utóbbit már télen el akarták hozni Marseille-ből, de a francia akkor Londonba szerződött.

  • Ma délután elkészítették a délszláv élcsapatokat és a magyar Szolnoki Olaj KK-t tömörítő, 14 résztvevős Adria Liga alapszakaszának sorsolását. A bajnokságot irányító szervezet ülésén az is kiderült, hogy a Radnicski vállalja az indulást és a nevezési díjat korábban ki nem fizető Vojvodina helyett 14. klub ősztől is ott lehet a bajnokságban a 2013-as Final Four résztvevő. A magyar bajnoki ezüstérmes Szolnok a sorsolás értelmében a horvátországi Zadarban kezd, írta a kezdo5.hu

    Az első forduló párosításai:

    Partizan Belgrade - Igokea

    Siroki - Crvena Zvezda

    Mega Vizura - Cedevita Zagreb

    Cibona Zagreb - Radnicki KG

    Krka Novo Mesto - Buducsnoszt Podgorica

    KK Zadar- Szolnoki Olaj KK

    MZT Szkopje - Olimpija Ljubljana

  • A mezőny Saint-Gildas-des-Bois-ból megy Saint-Malóba, 197 km-t tesznek meg a mai szakaszon. Eddig 40 km-en vannak túl, elől egy ötfős szökevénycsoport halad, ötperces előnnyel.

  • cikkünk a témában:

    David Madrid az új futsaledző Győrben

    A spanyol David Madrid lett a magyar bajnok győri Rába ETO futsalcsapatának új vezetőedzője és szakmai igazgatója. A Caja Segovia korábbi edzője kettő plusz egy évre szóló szerződést kötött a klubbal.

    "David Madrid személyében nemcsak Spanyolország egyik legtehetségesebb edzője érkezik hozzánk, hanem egy olyan szakember, aki csapatával képes a legnagyobbakat is legyőzni" - mondta Drucskó Zoltán, a Rába ETO elnöke.

    A Győr az UEFA Futsal Kupa selejtezőjének első fordulójában október 1. és 6. között egy négyes tornán házigazdaként fogadja a grúz Iberia Star Tbilisi együttesét, valamint két olyan csapatot, amely az előselejtezőből érkezik. Az első kettő jut tovább az elitkörbe.

  • cikkünk a témában:

    Lékó: ötödször is döntetlen

    Lékó Péter a keddi, ötödik fordulóban is döntetlent játszott a pekingi sakk Grand Prix-n. A magyar nagymester az orosz Alekszandr Morozevicssel ült asztalhoz, és a világos bábukat vezetve a 31. lépés után állapodott meg remiben riválisával. Lékó szerdán az izraeli Boris Gelfanddal mérkőzik, és a sötét bábukat vezeti majd. A GP-sorozat hat állomásból áll, a mostani az ötödik verseny. A 18 résztvevő négy-négy tornán indul, és az összesített sorrend első két helyezettje szerepelhet majd a 2014-es világbajnokjelölti tornán. Lékó az első három tornáján az ötödik, a nyolcadik és a kilencedik helyen végzett.

  • Augusztus 17-18-i hétvégén indul a spanyol bajnokság, a Real Madrid a Betist, a Barcelona a Levantét fogadja majd, az Atletico a Sevilla ellen kezd idegenben. Két újonc, az Almeria és a Villarreal egymás ellen kezd.

    A Real Madrid és a Barcelona a Nou Campban találkozik először október 27-én, majd március 23-án játsszák a második El Clásicót Madridban.

    A spanyol Szuperkupa két meccsét augusztus 21-én és 28-án, a második és a harmadik forduló előtt rendezik majd az Atletico Madrid és a Barcelona részvételével.

    A szezon a május 17-18-i hétvégén ér véget.

    A 2013-14-es spanyol bajnoki idény teljes sorsolását itt találja.

  • 30 millió fontos ajánlatot tett a Barcelona az Európa Liga-, és Konföderációs kupa-győztes David Luizért, ám az angol csapat visszautasította az ajánlatot, a védő egyelőre marad Londonban.

  • A dán válogatott Nicklas Bendtner a múlt szezont kölcsönben töltötte a Juventusnál, érdeklődtek iránta spanyol klubok, de a Kicker szerint Németországban köthet ki, az Eintracht Frankfurttal tárgyal.

    A csatárt azért büntették meg a tavalyi Európa-bajnokságon, mert gólöröm közben az alsógatyáját mutogatva reklámozott egy céget.

  • A Sun szerint a korábbi angol válogatott Paul Gascoigne-ra egy hotelban hívtak rendőröket, miután részegen tombolt. Az egykori futballistának két üveg gin lógott ki a zsebéből, sírva követelte, hogy adjanak neki pénzt italra, majd azt kérte, vigyék el az exfeleségéhez.

    A részeg Gascoigne végül kitántorgott a szálloda halljából, nem sokkal később összeesett, arccal a földön feküdt, a mentősök látták el.

    Gascoigne a hétvégén már bajba került, egy vonatállomáson balhézott volt feleségével és egy biztonsági emberrel. Februárban Amerikában volt elvonón, de csak néhány hónapig tudott tiszta maradni.

  • A 24 éves Dusan Brkovics a Partizan Belgrádban nevelkedett. alapembernek számított. A szerb élvonalban összesen 67 bajnokin játszott, míg az izraeliben egy idény alatt 30-at. Tagja volt a szerb U21-es válogatottnak is, olvasható a klub honlapján.