A Vidi-tulaj még most sem tért magához

2013.07.12. 18:40
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A magyar női vízilabda-válogatott bejutott az elődöntőbe a kazanyi Universiadén, ahol a pénteki negyeddöntős összecsapáson 11 góllal múlta felül Japánt.

    Eredmény, női vízilabda, negyeddöntő:

    Magyarország-Japán 16-5 (4-1, 7-1, 3-1, 2-2)

    Kelemen Attila együttese a döntőbe jutásért Kanada válogatottjával játszik vasárnap, budapesti idő szerint 18.00 órától. (MTI)

  • A magyar teniszező a román Simona Haleppel játszik a 235 ezer dollár összdíjazású Hungarian GP női tenisztorna negyeddöntőjében. Az első szettben Babosnak, 5:4-es vezetésnél több szettlabdája is volt, de Halep fordítani tudott.

  • A dél-afrikai Chanelle Scheepers után az osztrák Yvonne Meusburger jutott be másodikként a 235 ezer dollár (mintegy 53 millió forint) összdíjazású Hungarian GP női tenisztorna elődöntőjébe. Az osztrák teniszező a negyedik helyen kiemelt német Anika Becket győzte le pénteken könnyedén, két játszmában..

    Negyeddöntő: Meusburger (osztrák)-Beck (német, 4.) 6:4, 6:1

  • Felkészülési meccsen a DVTK 2-0-ra nyert a Paks ellen. A gólt Rudolf tizenegyesből és Kosztics szerezte.

  • cikkünk a témában: NHL

    Csatárával és nyol évet hosszabbított a Boston

    Tuukka Rask után Patrice Bergeron is 2022-ig írt alá a Boston Bruinsnál, ezt Peter Chicarelli általános igazgató jelentette be pénteken. Bergeron évente átlag 6,5 millió dollárt fog keresni. A 28 éves csatár a legutóbbi idényben 42 meccsen 10 gólt ütött és 22 gólpasszt adott, 579 NHL-meccsén 153 gólnál és 280 asszisztnál jár. A 2003-as draft 45. választottja 2003 és 2013 között 29 győztes gólt szerzet, 2011-ben Stanleyt nyert, 2012-ben megkapta a Selke Trophyt.

  • Lapunk Tour szakértője, Kusztor Péter lett a legjobb magyar a Szebeni Körverseny csütörtök esti nyitószakaszán  A Nagyszeben óvárosában rendezett 2,5 kilométeres távon 8 másodpercet kapott a győztestől.

    Dér Zsolt a 29., Cador Rida a 30., Lovassy Krisztián a 32., Palotai Péter a 79., míg Kenyeres Ábel a 115. pozícióban zárt.

    A mezőny ma a Fogarasi-havasokban teker.

  • A Videoton csütörtök este kiesett az Európa Ligából, 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal ment tovább a montenegrói Mladoszt Podgorica. Garancsi István klubtulajdonos lesújtva nyilatkozott a vidi.hu-nak.

    Elmondani nehéz, mennyire rosszul érzem magam. Ez a gyors kiesés egy váratlan lórúgással ért fel számomra. Azóta sem tértem teljesen magamhoz. Semmilyen szinten nem tudtam még feldolgozni a történteket. Ehhez legalább 3-4 napra lesz szükség, de az is lehet, hogy többre.

  • Marianne Vos országúti kerékpáros világbajnok néhány másik versenyzőtársával petíciót írt azért, hogy engedjék a nőket is indulni a 2014-es Tour de France-on, a férfiak ellen.

    Korábban rendeztek női Tourt is, de érdektelenségbe fulladt, 2009-ben volt az utolsó. Akkor Vos harmadik volt, míg a petíciót szintén jegyző olimpia bajnok, Emma Pooley nyerte az összetett.

  • Az én munkám olyan, ahol sokat jelent a tapasztalat. Két évet voltam Olaszországban és hármat Spanyolországban, ez jobb edzővé tett, most jobb állapotban vagyok, mint legutóbb. Már van egy csomó ősz hajszálam, de ebben az esetben ez jó jel. Azt jelenti, jobb vagyok, mint ezelőtt, de még mindig nagyon szomorú vagyok, ha a csapatom nem nyer. Akkor segítenek rajtam, ha azt az eredményt érik el, amint akarok.

    Méltatta magát a portugál edző, aki a Chelsea-vel Thaiföldön túrázik.

  • Miután bekerültem a Barcához a brazil játékosok, Ronaldinho, Motta és Sylvinho segítettek a legtöbbet, hogy beilleszkedjek. Ronaldinho egy igazi sztár volt, sokat tanultam az oldalán. Nem volt egyszerű dolgom tizenhat évesen az én természetemmel, de ő sokkal könnyebbé tette a kezdeteket. Szerencsés voltam, hogy egy csapatban lehettem vele, sok dolgot megosztottam vele. Nagyszerű ember.

    Messi a Barca TV-nek mesélt a brazil klasszissal ápolt kapcsolatáról. Hálálkodott egykori edzőjének, Frank Rijkaardnak is, azt mondta, a holland és stábja mindig tudta, mi a legjobb neki, már érti, miért pihentették időnként.

  • A francia L'Equipe úgy tudja, most a Manchester City jelentkezett be a svéd válogatott játékosért, aki állítólag olcsóbban sem kellett a Real Madridnak, pedig nagyon szerette volna követni Carlo Ancelottit a klubhoz.

    Ibra bérigénye a Reallal ellentétben a Manchester Citynek nem jelenthet gondot, pláne, hogy Tévez és Balotelli távozása után csatárt keresnek.

  • Almagro és Monaco is kiesett Bastadban

    A második helyen kiemelt spanyol Nicolas Almagro és a harmadikként rangsorolt argentin Juan Monaco számára is a pénteki negyeddöntő jelentette a végállomást a svédországi Bastadban zajló, 433 770 euró (128 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztornán. Almagrót honfitársa, Fernando Verdasco (8.) verte három szettben, míg Monacót a bolgár Grigor Dimitrov (5.) búcsúztatta kétszettes mérkőzésen.

    Negyeddöntő: Verdasco (spanyol, 8.)-Almagro (spanyol, 2.) 6:4, 4:6, 7:5, Dimitrov (bolgár, 5.)-Monaco (argentin, 3.) 6:3, 6:2

  • A Német GP első szabadedzésén Jorge Lorenzo futotta a legjobb időt, a második időmérőn azonban elesett motorjával. A spanyol 15 napja Assenben is bukott, törött kulcscsontját a futam előtti napon megműtötték, majd rajthoz állt és ötödik lett.

    Lorenzót a Sachsenring kórházába szállították, hogy megröntgenezzék a titánlappal rögzített kulcscsontját.

    Jorge Lorenzo FP2 Sachsenring 2013
  • Első juvés edzése után azt mondta Carlos Tévez, az volt a legnehezebb számára, hogy sokkal többet kellett futnia, mint a Manchester Citynél. Hozzátette, a szurkolók támogatása erőt ad neki, és keményen fog dolgozni.

    Tévezről a Gazzetta írta azt a hét elején, hogy hat kiló túlsúllyal érkezett az olasz bajnokhoz, a csatár másnap ezt tagadta.

  • Nemes Adrienn negyedik légpisztolyban

    Nemes Adrienn a negyedik helyen végzett a női légpisztolyosok között a oroszországi Kazanyban zajló Universiadén. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tájékoztatása szerint a tavaly csapatban Európa-bajnoki ezüstérmes, az olimpiáról a légfegyveres Eb-n csak kevesebb belső tizesével lemaradt versenyző az alapversenyből 381 körös eredménnyel került döntőbe. A kieséses rendszerű nyolcas fináléban pedig 16-ot lőhetett, s 157,7 körös eredménnyel lett a negyedik.

    "Itt is nagyon erős volt a mezőny, mint minden egyes sportágban ezen az Universiadén. Az előttem végzők mindannyian döntőztek a londoni olimpián" - nyilatkozott Nemes.

  • Nekem szeretem ismételgetni magam, de már elmondtam, hogy nem eladó. José persze arról beszél, amiről csak akar, de ha jól értettem, ő se nagyon akar a témával foglalkozni.

    Válaszolt az új Manchester United-edző David Moyes a portugál délelőtti nyilatkozatára. A Chelsea-tréner azt mondta, nagyon kedveli Rooneyt.

  • Párszor már leírták a francia és az olasz lapok, hogy órákon belül bejelentik az uruguay-i Cavanit a PSG-nél, most az a legfrissebb verzió, hogy a 64 milliós üzlet után a csatár hétvégén megy orvosira a francia bajnokhoz. Blanc edző hétfőn mutathatja be legújabb sztárját.

  • Nincs fejlemény a Real Madrid argentin támadójának ügyében, aki hamarosan átesik a szezon előtti szokásos orvosi vizsgálaton, aztán valószínűleg részt vesz majd csapata három barátságos mérkőzésén, és pályára léphet a Bournemouth, a Lyon és a PSG ellen.

    A barátságos találkozók előtt még a klub elnökével, Florentino Perezzel és az új edzővel, Carlo Ancelottival is beszélni fog, hogy megbeszéljék a folytatást, de a Marca szerint nagy az esély arra, hogy maradjon. A játékost korábban az Arsenal vitte volna.

  • Elsőként a dél-afrikai Chanelle Scheepers jutott be a legjobb négy közé a 235 ezer dollár (mintegy 53 millió forint) összdíjazású Hungarian GP női tenisztornán. A hatodik helyen kiemelt, a világranglistán 69. játékos a pénteki első negyeddöntőben három játszmában nyert a mindössze 18 éves, élete első WTA-tornáján szereplő montenegrói Danka Kovinic ellen.

    Negyeddöntő: Scheepers (dél-afrikai, 6.)-Kovinic (montenegrói) 4:6, 6:0, 7:6 (7-5)

  • Egy louisianai rendőrségi akcióban három embert tartóztattak le szerda éjjel, a gyilkossági ügyben átkutatott lakásban több amerikaifutball-ereklyét is találtak rendőrök.

    Egy Pittsburgh Steelers bajnoki gyűrű és az egyetemi csapat, az LSU bajoki gyűrűje mellett két kiló marihuanát, egy kézifegyvert és egy shotgunt is előástak a nyomozók. A bűnözők állítólag egy ismerősüktől szerezték az ereklyéket, aki a running back Justin Vincentnek őrizte meg azokat.

    A rabosításkor készült fényképek elég erősek, íme a bűnbanda.

  • A Brooklyn Nets leigazolta Andrej Kirilenkót, akivel kétéves szerződést kötött a csapattal. Kirilenko június végén döntött úgy, hogy annak ellenére nem folytatja a Minnesota Timberwolvesnál, hogy a következő szezonban 10 milliót kereshetett volna. A Brooklynnál 3,1 millió dollár lesz a fizetése az első évben.

  • Polgári nevén Ron Artest még az edzőlegenda Phil Jackson irányítása alatt érkezett a Los Angeles Lakershez, sokat spórolnak azzal, hogy elküldik.

    A klubvezetés közleményében megköszönte mindazt a szépet, amit a tizennégy éves NBA-s múlttal rendelkező kosarasnak.

  • A Real Madrid hivatalos honlapján jelentette be, hogy hat évre szerződtette a Real Sociedad középpályását, a 23 éves Asier Illarramendit. A Marca szerint 39 millió eurót fizetett a fővárosi klub.

    A játékost szombaton mutatják majd be hivatalosan.

  • Lékó: csak a szokásos döntetlen

    Csütörtöki sikerét követően Lékó Péter a pénteki 8. fordulóban ismét döntetlent játszott a pekingi sakk Grand Prix-n. A torna honlapja szerint a magyar nagymester ezúttal a világos bábukat vezetve a 44. lépést követően állapodott meg remiben a sereghajtó amerikai Gata Kamskyval.

    Lékó, aki a szombati szünnap után vasárnap az ukrán Vaszilij Ivancsuk ellen ül asztalhoz, eddig hét döntetlen mellett egyszer nyert. A GP-sorozat hat állomásból áll, a mostani az ötödik viadal. A 18 résztvevő négy-négy versenyen indul, és az összesített sorrend első két helyezettje szerepelhet majd a 2014-es világbajnokjelölti tornán. Lékó az első három tornáján az ötödik, a nyolcadik és a kilencedik helyen végzett.

  • Zlatan Ibrahimovic korábban azt mondta, csak akkor marad a PSG-nél, ha Carlo Ancelotti marad az edző. Az olasz viszont elment Spanyolországba, Zlatan állítólag követte volna, de a Realnak nem kellett.

    A Marca azt írja, hogy a csatár ügynöke, Mino Raiola elintézte volna, hogy Ibra húszmillió euróért kerüljön a madridiakhoz, a játékos pedig hajlandó lett volna arra, hogy kevesebb pénzért, évi tizenöt millió euró helyett tizenkettőért futballozzon a Realban.

    A spanyolok állítólag így is sokallták a fizetési igényét, úgyhogy lemondtak róla. Raiola most felméri, milyen további lehetőségei lehetnek Zlatannak.

  • Csütörtök délután Pep Guardiola keményen támadta a Barcelona-elnök Sandro Rosellt, aki állítólag a klubvezetéssel együtt többször is támadta őt, és megpróbálta tönkretenni Tito Vilanovával ápolt kapcsolatát.

    A klub alelnöke, Jordi Cardoner reagált.

    „Remélem, van magyarázat a történtekre, mert kapcsolatunk mindig baráti volt. Nem használtuk fel Tito betegségét, hogy támadjuk, aki ilyet tesz, az rossz ember. Szerintem rossz információkat kapott, de beszélni fogok Rosell-elnökkel, hogy tisztázzuk a dolgot, talán Pepnek is beszélnie kellene vele".

  • Bővítené stadionját a Manchester City

    Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester City bővítené stadionját, amely így a Premier League harmadik legnagyobb létesítménye lehet. A klub pénteki közleménye szerint az Etihad Stadion - amely jelenleg 47 500 néző befogadására alkalmas - egy-két szektorát bővítenék ki, így a jövőben 60 ezer szurkoló tekinthetné meg az együttes mérkőzéseit.

    A klubvezetés ugyanakkor jelezte, mielőtt véglegesítenék a terveket, a befektetők és a szurkolók véleményét is kikérik majd az ügyben. A Premier League legnagyobb stadionjával jelenleg a városi rivális, bajnoki címvédő Manchester United büszkélkedhet, a legendás Old Traffordon több mint 75 ezer néző fér el, míg a második az Arsenal, amelynek otthonában, azaz az Emirates Stadionban 60 ezer drukker foglalhat helyet. Az átépítési tervezetet várhatóan decemberben tárgyalja majd a városi tanács.

  • Scottie Pippen ellen 4 millió dolláros kártérítési pert indított az az autogramvadász, akit a hatszoros NBA-bajnok kosárlabdázó júniusban megvert. A beadvány szerint ő csak egy autogramot akart kérni a volt játékostól, amire "brutális és igazságtalan fizikai támadás" volt a válasz Pippen részéről.

    A Chicago Bulls egykori kosarasa június 23-án egy malibui étteremben vacsorázott családjával, amikor a férfi az étteremben és a parkolóban is több fotót készített róla. A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint Pippen ezután balhézott össze a szemtanúk szerint részeg autogramvadásszal,  verekedés tört ki közöttük, mely után az autogramvadászt fejsérüléssel kórházba szállították.

    A panaszos szerint Pippen meglökte, leköpte és arcon ütötte őt. Ázt állítja, ő nem provokált, és nem is ütött vissza, miután az első ütéstől elveszített eszméletét. (MTI)

  • A DVSC-TEVA előbb július 18-án, Norvégiában játszik Európa-liga selejtezőt a Strömsgodset ellen, majd 25-én, csütörtökön 20.30-tól jön a visszavágó a Nyíregyházi Városi Stadionban. A hazai találkozóra a debreceni klub megkezdte a belépők árusítását, írja a klub honlapja. A legolcsóbb jegy hatszáz forint.

  • Nem kellene más csapatok játékosairól beszélnem, de ismernek engem. Már többször elmondtam, mennyire kedvelem, nagyon gyors játékos, de ennél többet nem mondhatok róla, mert a Manchester United futballistája.

    Mondta Mourinho a Chelsea ázsiai túráján a csatárról, aki már visszatért Angliába, miután megsérült a United turnéján. Rooney-nak várhatóan egy hónapot hagy ki húzódás miatt.

    A londoniaknál állítólag most az angol válogatott játékos megszerzése a prioritás, miután a napolis Cavaniról lecsúsztak.