A Real a világ legdrágább klubja

2013.07.15. 09:11

Amikor vége a futballbajnokságoknak, és eldől, hogy ki nyerte az amerikai hoki- és kosárbajnokságot, és már fellélegeznénk, hogy vége az évnek, akkor elkezdődnek a draftok, elképesztő fantáziálásba kezdenek a futballrajongók, kit vegyen a kedvenc csapat. A hírek közül alig lehet kiválasztani, melyik érdekesebb a másiknál. Nem is akarjuk mi eldönteni, erre találtuk ki a pépét, itt szinte mindent megtalálhat a mai nap eseményeiből, híreiből.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Mahut döbbenetes fordítással nyert Newportban

    A francia Nicolas Mahut nyerte meg az egyesült államokbeli Newportban rendezett, 519 775 dollár összdíjazású, füves pályás férfi tenisztornát, miután a vasárnapi döntőben bravúros fordítással legyőzte az ausztrál Lleyton Hewittot. A volt világelső Hewitt már 7:5, 5:3-ra vezetett, ám riválisa - aki a sportág történetének leghosszabb meccsét vívta a 2010-es wimbledoni bajnokságon - innen is visszakapaszkodott, és 2 óra 20 perc elteltével diadalmaskodott. A 31 éves Mahut pályafutása második ATP-trófeáját hódította el júniusi, 's-Hertogenbosch-i sikere után.

    Döntő: Mahut (francia)-Hewitt (ausztrál, 4.) 5:7, 7:5, 6:3

  • Július 15., hétfő:

    Sport 1

    20.30: Salakmotor, Csapat-vb, 2. elődöntő, King's Lynn

    Eurosport

    8.00: Universiade, kajak-kenu, Kazany, döntők

    11.45: Universiade, röplabda, Kazany

    17.45: Labdarúgás, női Eb, csoportmérkőzés, Anglia-Oroszország

    20.00: Labdarúgás, női Eb, csoportmérkőzés, Spanyolország-Franciaország

    Eurosport 2

    14.30: Universiade, kosárlabda, Kazany

    17.00: Universiade, úszás, Kazany

    19.00: Universiade, röplabda, Kazany

  • cikkünk a témában:

    Nyolcvankét éve nem volt ilyen fiatal PGA Tour-győztes

    A mindössze 19 éves Jordan Spieth nyerte az Illinois állambeli Silvisben rendezett profi golftornát, s ezzel 1931 óta a legfiatalabb győztes lett a PGA Touron. Az amerikai tini a rájátszás ötödik lyukánál harcolta ki a diadalt David Hearnnel és Zach Johnsonnal szemben. Spieth, aki július 27-én lesz 20 esztendős, 828 ezer dollárt (184,6 millió forintot) kapott sikeréért.

    "Nem gondoltam, hogy már ilyen korán sikerülni fog a tornagyőzelem" - kommentálta győzelmét a fiatal játékos, aki 19 évesen, 11 hónaposan és 17 naposan nyert.

    A korrekordot Ralph Guldahl tartja, ő 1931-ben 19 évesen, 8 hónaposan és 3 naposan nyert a Santa Monica Openen. A sportág három kiemelkedő alakja, Tiger Woods, Phil Mickelson és Rory McIlroy egyaránt 20 esztendősen aratták első sikerüket a PGA Touron.

  • Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a nyáron több mint százmillió euróból megerősített Monaco, a Claudio Ranieri által irányított csapat 3-2-re kapott ki a német Fortuna Düsseldorftól.

    A Düsseldorf már 3-0-ra is vezetett, innen jöttek vissza Abidalék, a végeredményt Falcao szép lövése állította be.


    Fortuna Düsseldorf 3-2 ASM FC, les buts by ASMONACOFC

  • Babos 14 helyet javított

    A budapesti tornán a negyeddöntőig jutott Babos Tímea 14 helyet javítva a 101. a női teniszezők legfrissebb világranglistáján, amelyet változatlanul az amerikai Serena Williams vezet az orosz Marija Sarapova és a fehérorosz Viktorija Azarenka előtt. A viadalokat szervező WTA hétfői közlése szerint a Római Teniszakadémián szabadkártyával indult és a második fordulóban búcsúzott Bukta Ágnes a 433.-ról a 366. helyre jött fel.

  • A korábban modellként is dolgozó Danica Patrick autóversenyzőnőt ismét felkérte egy amerikai magazin, hogy pózoljon nekik kezeslábasa nélkül, de a nascaros ezúttal is nemet mondott. Azt mondta, sosem érezte úgy, hogy lapban kellene vetkőznie, eddig is csak a fürdőruhás fotók jeletek meg róla. Azért nem zárta ki a lehetőséget.

    Nem mindegy, hogy a strandra fürdőruhában, vagy meztelenül megyek le. De nem mondom azt, hogy soha. Egyszer talán meggondolom magam

  • Csütörtökön az Európa Ligában játszanak a norvég Strömsgodsettel. A Loki szerdán repülővel utazik Oslóba, a gép 9 órakor száll fel a debreceni repülőtérről. A csapat a norvég fővárosból busszal folytatja útját Drammenbe, ahol csütörtökön 19 órakor kezdődik a mérkőzés - írja a klub honlapja.

  • A most 35 éves, egykori világbajnok brazil futballista megvásárolta a Playboy magazin brazíliai kiadásának franchise-jogát. Az Inter, majd a Real Madrid egykori csatára már egy ideje az üzleti életben dolgozik, szponzorai – a Nike, a Fiat és a Duracell – révén évente 10 millió fontot keres. Egy tornaterem láncot, valamint egy sport-egészségügyi klinikát üzemeltet, emellett Rio egyik leggazdagabb helyén van egy szórakozó helye. Ha létre jön az üzlet, Ronaldo kezébe kerül Brazília harmadik legolvasottabb magazinja.

  • Angol lapok szerint az Arsenal folytatja a harcot a Liverpool-csatár Luis Suarezért, miután a londoniak 35 milliós ajánlatát visszadobta a klub.

    Az új ajánlat 40 millió euró, ezzel állítólag a támadó iránt szintén érdeklődő Real Madrid fölé licitálnának. Ha Suarez marad Angliában, akkor sem játszhat a szezon elején, tízmeccses eltiltással kezd, mert megharapta a chelsea-s Ivanovicsot.

  • A csakfoci.hu információi szerint a Videoton és Juhász Roland megegyezett egymással, az Anderlechttől elküldött válogatott támadó az Európa Ligából kiesett magyar csapatban folytatja.

    Juhász már az előző szezon második felében is kölcsönben játszott a székesfehérvári klubban.

  • A Ferencváros kedden, Muraszombaton a Leeds United ellen lép pályára. A mérkőzést eredetileg 18.30-ra lett meghirdetve, de ez az időpont 18.00-ra módosult, írja a klub honlapja.

  • A Daily Mirror szerint a francia bajnok Paris Saint-Germain kinézte magának a Chelsea szerb hátvédjét, Braniszlav Ivanovicsot. A franciák vele pótolnák a valószínűleg az Interhez távozó Gregory van der Wielt.

    Ivanovics az a hátvéd, akit a múlt szezonban megharapott a liverpoolos Luis Suarez, az uruguayit ezért tíz mérkőzésre eltiltották.

  • A DVSC-TEVA Európa Liga-ellenfele - a forduló előtt a norvég bajnokságot még vezető Strömsgodset - tegnap nagy meglepetésre kikapott az utolsó Sandnes Ulf otthonában 2-1-re. A dramenniek vereségükkel lecsúsztak a második helyre, hátrányuk 2 pont a listavezető Rosenborggal szemben. A Strömsgodsetben végig a pályán volt a magyar válogatott csatár, Kovács Péter.

  • Állítólag a sevillás Alvaro Negredót és a fiorentinás Stevan Joveticset is megvásárolhatják, a két játékosért ötvenmillió eurót is adhatnak a manchesteriek, akik Manuel Pellegrinivel ismét a bajnoki címre hajtanak.

  • A katalá Sport szerint a brazil hátvéd megszakította nyaralását, hogy visszatérjen Párizsba, és meggyőzze a PSG-vezetőket, hogy engedjék el Barcelonához.

    A Konföderációs Kupán győztes csapat hátvédje már többször elmondta, nagy álma, hogy Barca-játékos legyen, és brazil csapattársai, Dani Alves és Neymar is győzködte már a váltásról.

    Ha a hátvéd eligazol, a Barcelona harmincmillió eurót is fizethet érte.

  • A Közép-európai Ligába mennek a női NB I.-es kosárcsapatok

    Az NB I alapszakasza helyett az újonnan alakult Közép-európai Ligában (KEL) indul el öt magyar női kosárlabdacsapat, amelyek csak a tavaszi középszakaszban kapcsolódnak be a hazai bajnokságba. A szövetség hétfői tájékoztatása szerint az NB I-ben címvédő Uniqa-Euroleasing Sopron, továbbá a HAT-AGRO UNI Győr, a PINKK 424, a PEAC-Pécs és a DVTK-Miskolc öt szlovák és egy horvát együttessel alkotja majd az új sorozat mezőnyét. A 11 gárda szeptember végétől oda-visszavágó alapon megmérkőzik egymással, majd a magyarok a KEL-beli eredményeiket magukkal hozva kezdik meg a hazai alapszakasz-résztvevőkkel együtt a középszakaszt.

  • A Blikk szerint listán tartják nyilván a nemzeti oldalhoz közel álló sportolókat a Fidesznél. A lap birtokába került dokumentumon olimpiai bajnokok, sikeres sportolók és edzők nevei láthatók elérhetőséggel, olyanok, akik részt vettek már a párt rendezvényein korábban.

    A névsor azon sportolók nevét tartalmazza, akiket a Fidesz különféle rendezvényekre, például kongresszusra meghívni szándékozott abban a reményben, hogy az eseményen részt vesznek

    Mondta Kubatov Gábor pártigazgató a lapnak. Kubatov szerint semmi kivetnivaló nincs a listában, „egyértelmű, hogy vannak ilyen VIP-névsorok, ahogy nyilván a nem velük szimpatizáló hírességeket is számon tartják a pártok, ez demokráciában természetes."

  • A Premier League-ben szereplő klub, miután 7-0-ra verte az indonéz futballválogatottat, már tovább is utazott és megérkezett Hanoi-ba. A játékosok stílszerűen helyi szokásnak megfelelően öltöztek, mindenki kapott egy vietnámi kalapot, így szállak ki a repülőből. Ahogy Indonéziában, Vietnámban is rengeteg helyi Arsenal-drukker fogadta a csapatot, a csapat szerdán játszott a válogatottal felkészülési meccset.

  • A Botafogo holland futballistája ezúttal a Grémiónak lőtt nagy gólt, ezzel egyenlített csapata, amely a végén azonban 2-1-re kikapott. Clarence Seedorf 14 meccsnél tart és már a hetedik gólját lőtte. A Botafogo hét forduló után a bajnokság harmadik helyén áll.

    Seedorf újabb bombagólja
  • A hétvégén eldőlt, hogy a Manchester United helyett a Bayern Münchenben folytatja pályafutásáta barcás Thiago Alcantara, 25 millió euróért váltott klubot.

    A fiatal játékos már edzőjétől, Tita Vilanovától és csapattársaitól is elbúcsúzott hétfőn, hamarosan csatlakozik a Bayernhez.

  • A Sao Paulo brazil kapusa megint szabadrúgásból talált be a Vitória elleni bajnoki meccsen. A világ legeredményesebb kapusa 489 bajnokiján 53. gólját szerezte. Pályafutása alatt 1082 meccsen védett és 112 gólt lőtt.

    Amazing Free Kick - Rogerio Ceni - Vitória 2 x 2 São Paulo - Brasileirão - 14/07/2013
  • Ezt a Maccabi Tel Aviv edzője, Paulo Sousa mondta a BL-selejtező sajtótájékoztatóján. Sousa, aki  korábban a Videoton edzője volt, a helyszínen nézte meg a Győr–Debrecen Szuperkupa-döntőt, amit a győriek nyertek egy sima 3-0-val.

  • Az M1 élőben közvetíti a Honvéd csütörtöki EL-meccsét

    Az M1 élőben közvetíti a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának csütörtöki Európa Liga-selejtezős mérkőzését a szerb Vojvodina otthonából, Újvidékről. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hétfői közlése szerint a meccs 20.30-kor, a műsor pedig 20.16-kor kezdődik. A helyszíni kommentátor Knézy Jenő, a stúdióban a műsorvezető Mohay Bence lesz. A párharc az Európa Liga selejtezőjének 2. fordulójában zajlik, a csütörtöki lesz az első mérkőzés.

  • Üzente a brazil válogatott kapus menedzsere a QPR-nak, a játékos eddigi csapatának. Állítólag hamarosan megegyezhet az olasz Napolival.

    Julio Cesar már korábban kijelentette, el akarja hagyni a londoni klubot, mert kiestek az angol első osztályból.

  • A 42500 eurós összedíjazású török tenisztorna első körében Fucsovics Márton 6-4 6-3-ra nyert Mohamed Safwat ellen.

  • Miután a doppingra terelődött a szó, dühösen kirohant egy hétfői sajtótájékoztatóról Chris Froome, a Tour de France kerékpáros körverseny brit éllovasa. "Itt ülök pályafutásom legnagyobb sikere után, és azzal vádolnak, hogy hazudok és csaló vagyok" - ezekkel a szavakkal távozott a szigetországi kerekes, aki vasárnap látványos szakaszgyőzelmet aratott a Mont Ventoux hegyen, s ezzel tovább növelte előnyét összetettben. Froome kirohanása előtt a dopping került szóba a sajtókonferencián.

    "Sokat és keményen edzettem. Nagy csata volt, amíg ezt a formát elértem" - jelentette ki a 28 éves sportoló, akit immár az idei, 100. Tour legnagyobb favoritjának tartanak. A kerékpáros csapata, a Sky bejelentette, hogy kész egy független vizsgálóbizottság elé tárni Froome minden edzés- és versenyeredményét, illetve vértesztjét, hogy elnémítsa a kétkedőket.

  • A Birmingham Mail című lap úgy tudja, hogy Gera Zoltán is a West Bromwich-csal tart a PL-klub ausztriai edzőtáborába, így jó esélye van annak, hogy pályára lép majd Sopronban július 22-én, a Puskás Akadémia elleni felkészülési meccsen.

    A magyar válogatott támadója súlyos térdsérülése után lábadozik, már teljes értékű munkát végez, de klubja még nem hosszabbította meg nyáron lejáró szerződését. A WBA hétfőn délután kell útra.

  • Az Anfield Road kedvence 24 órán belül alá fogja írni új szerződését. A középpályás több mint 14 éve mutatkozott be a Liverpoolban, 1998. november 29-én, a Blackburn ellen játszotta első meccsét.

  • Lékó Péter döntetlent játszott a hétfői 10. fordulóban a pekingi sakk Grand Prix-versenyen. A torna honlapja szerint a magyar nagymester ezúttal a világos bábukat vezetve a 29. lépésben állapodott meg a remiben a kínai Vang Haóval. Lékónak, aki a keddi utolsó fordulóban az orosz Alekszandr Griscsuk ellen ül majd asztalhoz, egy győzelem mellett ez volt a kilencedik döntetlenje. A mezőnyben Lékó mellett csak Griscsuk veretlen.

    A GP-sorozat hat állomásból áll, a mostani az ötödik viadal. A 18 résztvevő négy-négy versenyen indul, és az összesített sorrend első két helyezettje szerepelhet majd a 2014-es világbajnokjelölti tornán. Lékó az első három tornáján az ötödik, a nyolcadik és a kilencedik helyen végzett.

  • Miközben egyre biztosabb, hogy a fiorentinás Stevan Jovetics a Manchester Citynél folytatja, a francia L'Equipe úgy tudja, a klubnak komolyak a szandékai Zlatan Ibrahimoviccsal, a PSG-s csatárt is megszereznék a támadósorba.

    A párizsi klub órákon belül megegyezhet a napolis Cavanival, az uruguayi már Párizsban van, az üzlet segítheti Ibra klubváltását.