Ez a poszt a következő Percről percre része:

A Real a világ legdrágább klubja

Amikor vége a futballbajnokságoknak, és eldől, hogy ki nyerte az amerikai hoki- és kosárbajnokságot, és már fellélegeznénk, hogy vége az évnek, akkor elkezdődnek a draftok, elképesztő fantáziálásba kezdenek a futballrajongók, kit vegyen a kedvenc csapat. A hírek közül alig lehet kiválasztani, melyik érdekesebb a másiknál. Nem is akarjuk mi eldönteni, erre találtuk ki a pépét, itt szinte mindent megtalálhat a mai nap eseményeiből, híreiből.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Még egy jamaicai atléta bukott le doppinggal

    Tovább borul a dominó az jamaicai atlétikában. Asafa Powell és Sherine Simpson után a londoni olimpia diszkoszvető számában induló Allison Randallról is kiderült, hogy doppingolt. A 25 éves sportoló a tavalyi olimpián végül nem jutott a döntőbe, tagadja a doppingvádakat és a B-próbában bízik.

  • Jimmy Connors és Marija Sarapova összeáll

    A korábbi nyolc Grand Slam-tornán első, most 60 éves Jimmy Connors lett Marija Sarapova edzője. Ezt a világranglistán második orosz teniszező jelentette be hivatalosan a honlapján. Az amerikai 1972 és 1996 között pályafutása során 1249 meccset nyert meg és mindössze 277 meccset veszített el, ami 81,85%-os hatékonyságnak felel meg. Ennél jobb eredményre a világon csak Björn Borg volt képes, ő se sokkal többre (82,7%). Arra viszont senki az open éra bevezetése óta, hogy 109 ATP Tourt nyerjen.

  • A Fenerbahce lemarad Európáról

    Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elutasította a török Fenerbahce fellebbezését, amely így a következő két szezonban nem indulhat a nemzetközi kupasorozatokban. Az isztambuli klubot korábban azért marasztalta el az UEFA mert 2011-ben, a török bajnokságban mérkőzéseket manipulált. A Fenerbahce - amely még a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordulhat - helyét eredetileg a bajnokság harmadik Besiktas foglalta volna el a BL-ben, ugyanakkor utóbbi klubot is kizárták ugyanezen okok miatt, igaz, csak egy évre. A BL pénteki sorsolását így a negyedik Bursaspor képviselői várhatják.

  • A Napoli uruguayi csatára hétfőn érkezett Páriszba, orvosi vizsgálaton vett részt és aztán aláírta az őj szerződését. Ennek értelmében a francia klub 55 millió fontot fizet a Napolinak. Cavanit hivatalosan kedden mutatják majd be.

  • Hétfőn a Törk Zsolt vezette expedíció szerencsésen felért a 3-as táborba, 6800 méterre. A felmenet nagyon nehéz volt, akadályozta őket az erős szél, de végül szerencsésen felértek. Zsolt telefonon elmondta, hogy ma valóságos felhő előadást nézhetett végig, de a szél miatt sajnos túl sokat nem tudott megörökíteni belőle. Zsolt, Teo, Aurel, Marius és Bruno mindannyian jelenleg 6800 méter magasan vannak és kedden indulnak a 4-es táborba. A 8125 méteres Nanga Parbat a világ kilencedik legmagasabb hegycsúcsa, korábban megmászta Erőss Zsolt is, aki Kiss Péterrel együtt májusban vesztette életét a Kancsendzöngán.

  • cikkünk a témában:

    A Real a világ legértékesebb sportegyesülete

    A Real Madrid labdarúgóklub a világ legértékesebb sportegyesülete a Forbes amerikai gazdasági szaklap legfrissebb, hétfőn nyilvánosságra hozott összeállítása szerint. A mértékadó magazin 50 klubot tartalmazó listáján a 3,3 milliárd dollár (nagyjából 962 milliárd forint) értékűre becsült Real mögött a tavalyi első angol Manchester United (3,17 milliárd dollár) áll a második, a Madrid ősi riválisa, a spanyol bajnok FC Barcelona (2,6 milliárd dollár) pedig a harmadik helyen. A negyedik pozíciót a New York Yankees baseball-csapata (2,3 milliárd dollár), az ötödiket pedig a Dallas Cowboys amerikaifutball-gárdája (2,1 milliárd dollár) foglalja el.

  • Bácskay Zsófia aranyérmet nyert az utrechti Európai Ifjúsági és Olimpiai Fesztiválon (EYOF). A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tájékoztatása szerint a 12. EYOF első napján Bácskay esélyeshez méltóan versenyzett, és 68,56 méteres eredménnyel győzött. A 16 éves nehézatléta fölényéről mindent elmond, hogy mind a hat dobásával nyerte volna a számot. Bácskay az EYOF történetének 54. magyar aranyérmét szerezte meg. A 15-17 éves sportreménységek utrechti versengésén 77 sportoló képviseli a magyar színeket.

  • A hazai közönség előtt szereplő Daniel Brands két szettben nyert az olasz Paolo Lorenzi ellen a Hamburgban zajló 1,1 millió euró összdíjazású salakpályás férfi tenisztorna hétfői nyitófordulójában, így ő lesz korábbi világelső, négyszeres bajnok svájci Roger Federer ellenfele a következő körben.

    1. forduló (a 32 közé jutásért):

    Brands (német)-Lorenzi (olasz) 7:5, 6:3

    Turszunov (orosz)-Andujar (spanyol) 6:7 (5-7), 7:6 (7-4), 6:2

    Bautista (spanyol)-Zverev (német) 6:3, 6:2

    Kamke (német)-Rosol (cseh) 6:3, 6:0

    Hajek (cseh)-Kubot (lengyel) 6:3, 6:2

    Montanes (spanyol)-Mathieu (francia) 6:4, 6:4

    Mayer (német)-Davigyenko (orosz) 6:1, 6:3