35 milliós MU-ajánlat a Barca-játékosért

2013.07.22. 12:57
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A csalódást keltő Tour de France-szereplés után távozik a BMC Racing Team sportigazgatója, John Lelangue, aki hat éven át irányította a csapatot.

    A BMC-nél a 2011-es győztes Cadel Evans formán kívül volt, élete eddigi legrosszabb Tour-helyezésével zárt a 39. helyen. Szintén csalódást keltett a tavaly ötödik Tejay Van Garderen szereplése, ő a 45. lett.

  • Két nagy kérdés volt, mindkettőre választ kaptunk: Valentina Vezzali és Nicolas Limbach is ott lesz a MOL Vívó Világbajnokságon. Az olasz klasszis néhány hónappal szülése után, Szilágyi Áron egyik nagy riválisa pedig félig kihagyott szezon után lép pástra Budapesten. A nevezés lezárult: 99 ország legjobb vívói szerepelnek a SYMA Csarnokban a két hét múlva kezdődő centenáriumi vb-n.

  • A Marca szerint a Barcelona-edző Tito Vilanova lemondása után kérdésessé vált, hogy stábja folytatja-e a munkát. Mindannyian közel álltak főnökükhöz, egyelőre arra várnak, hogy kinevezzék a klub új vezetőedzőjét, aki majd dönthet az ügyben.

    A lap úgy tudja, a kialakult helyzetben a Barca-vezetés elengedné a segédedzőket, ha távozni szeretnének.

  • Sindzsi Kagava a Borussia Dortmundból igazolt a Manchesterhez tavaly. A japán játékos nehezen vált meg csapattársaitól, és edzőjétől, most egy japán tévének azt nyilatkozta, egyszer még szeretne a dortmundiaknál futballozni.

    Első Premier League-idényével elégedetlen volt, sokkal többet várt magától.

  • Ezt José Mourinho, a Real korábbi edzője állítja. A Chelsea-tréner szerint a madridaknak van annyi pénzük, hogy egy nagyobb ajánlatot is visszautasítsanak.

    „Tudom, hogy Cristiano szereti a Manchester Unitedet és a Premier League-t, de szerintem nem fog váltani. Ez csak egy megérzés, nem beszéltem vele" - tette hozzá a portugál.

  • Vadócz Krisztián csapata, a dán OB Odense 1-1-s döntetlennel kezdte a szezont. A Sonderjyske elleni bajnokin a magyar középpályás góljával vezetett az OB. A felpörgetett labdát Vadócz kapásból vágta a sarokba.

    OB - SønderjyskE 1-1 - 21. juli 2013
  • Jesus Navas, Alvaro Negredo és Sztevan Jovetics is csatlakozott a Machester City keretéhez, mely jelenleg Hong Kongban tartózkodik, a dolog egyetlen furcsasága az volt azonban, hogy a három új igazolást, valamint David Silvát a Tottenham csapata vitte el Ázsiába. David Silva a Konföderációs Kupa után kapott pihenőt a csapattól, míg a három igazolást csak múlt héten mutatták be a Citynél, ezért csatlakoztak később a már készülő játékosokhoz.

    A Manchester City következő, szerdai barátságos mérkőzésén már a klub úgy edzője, Manuel Pellegrini is ott lesz, ő édesanyja temetése miatt utazott Chilébe.

  • A Borussia Dortmund vezetőedzője, Jürgen Klopp beismerte, hogy csapata még nincs kész a következő szezon indulására, legalábbis ami a fizikai állapotukat illeti. A Dortmund harmadik lett a Telecom Kupán, ahol a bronzmeccsen 1-0-ra nyertek a Hamburger SV ellen.

    A mutatott játék rendben volt, de nagyon hamar elfáradtak a játékosok, pedig nem is hajtottunk igazán

    - nyilatkozta Klopp a tornát követően.

  • Olivier Giroud, Ryo Miyaichi és Theo Walcott góljaival 3-1-re nyert az Arsenal Japánban a Nagoya Grampus Eight csapata ellen.

    Arsene Wenger, az Arsenal francia vezetőedzője számára nem volt ismeretlen a japán csapat, hiszen 1995-96-ban, egy szezonig ő ült a Nagoya Grampus Eight kispadján.

  • Bodin Issara és Maneepong Jongjit 2012-ben, Londonban még egymás parnereként indult tollaslabdában, a hétvégi Canadian Openen azonban ellenfélként léptek pályára, ismét párosban.

    A mérkőzés közben Issara és Jongjit többször is szóváltásba keveredett, majd Issara a szomszéd pályára kergette korábbi parnerét, ahol ököllel kezdte ütni azt.

    Az incidens után mindkét párost kizárták a versenyből.

  • A London Evening Standard szerint a Liverpool kész 25 millió fontot fizetni a Valenciának Roberto Soldadóért. A spanyol csatárnak kivásárlási ára 31 millió fontra emelkedik augusztus harmadikán, ezért sietős mindkét angol klub számára az igazolás, ám könnyen lehet, hogy a Tottenham már a 25 millió fontot sem tudja kifizetni.

    A múlt héten egy másik csatárról, Christian Bentekéről is lemaradt a londoni csapat, miután Benteke hosszabbított az Aston Villával, mely háromszorosára, heti 60000 fontra növelte a fizetését.

  • Gyurta Gergely 18. a tíz kilométeres úszásban

    A 21 éves sportoló, aki a medencés úszásban 1500 méter gyorson világ- és Európa-bajnoki bronzérmes, a 65 tagú mezőny egyetlen magyarjaként 1:49:34.6 alatt ért célba az olimpiai távon, a nyertestől csaknem 23 másodperccel elmaradva.

  • A szerb válogatott három góllal nyert az ausztrálok legjobbjai ellen a barcelonai vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájának nyitónapján, a magyarokat is felvonultató D csoportban.

    A C csoport eredménye:

    Szerbia-Ausztrália 10-7 (4-3, 2-0, 1-2, 3-2)

    A négy négyes csoport minden csapata továbbjut a nyolcaddöntőbe, ahol az A-B, illetve C-D ágon az elsők a negyedikekkel, a másodikok pedig a harmadikokkal játszanak majd a negyeddöntőért. (MTI)

  • David Trezeguet, a francia válogatottal világ- és Európa-bajnoki címet nyert csatár a Newell's Old Boys csapatában folytatja pályafutását. A 35 éves játékos a River Plate-ben fejezte be az előző szezont, a Newell's-ben a gólkirály Ignacio Scocco helyén játszhat majd, aki Brazíliába igazolt.

  • Christopher Froome egy Jaguar kabrióval gazdagotott Tour de France győzelme után. A kenyai születésű, de angol Froome kölcsönbe kapja a 67 ezer fontba kerülű V6 F-Type-ot, amellyel Európában utazgathat majd.

    Angliába visszatérve a kocsit lecserélik neki egy jobbkormányos modellre. A 28 éves Froome 380 ezer fontot nyert a francia kerékpáros körversenyen, ezen az összegen azonban hagyományosan osztozik a nyertes csapatával, így a Sky többi tagja is komoly összeghez juthat, a sportkocsi azonban csak az övé marad.

  • A L'Equipe információi szerint Bernard, a brazil válogatottal Konföderációs Kupát nyert csatár Londonba érkezett, hogy átessen a kötelező orvosi vizsgálaton, mielőtt az Arsenalba igazolna. A 20 éves, mindössze 164 centis csatár jelenleg az Atletico Mineiro játékosa, eddig ötször szerepelt a válogatottban, korábban pedig a Tottenham és a Liverpool csapata is figyelte.

  • A 25 éves Li a négyszeres Európa-bajnok ukrán Ilja Kvasát és a mexikói Alejandro Chávezt megelőzve diadalmaskodott a hat ugrására kapott 460,95 ponttal.

    A szám magyar indulója, Bóta Botond a szombati selejtezőből nem került tovább, a teljes rangsorban 37. lett.

    Eredmények:

    műugrás, férfi 1 m, világbajnok:

    Li Si-hszin (Kína)    460,95 pont

    2. Ilja Kvasa (Ukrajna) 434,30

    3. Alejandro Chávez (Mexikó) 431,55 (MTI)

  • A Budapest Honvéd levélben kérte Szerbia budapesti nagykövetét, hogy kezdeményezzen vizsgálatot a labdarúgócsapatot Újvidékre múlt csütörtökön, a Vojvodina elleni Európa Liga-mérkőzésre elkísérő szurkolókat ért atrocitások ügyében. Az egyesület honlapján is közölt levélben Gács Pál, a kispesti klub ügyvezetője arról tájékoztatta Rade Drobac nagykövetet, hogy a csapatot közel ötszázan kísérték el az idegenbeli találkozóra, az utat a szurkolók maguk szervezték. A röszkei határon több órán át várakoztatták a drukkereket, akiktől ráadásul elvették a buszon hagyott ételeiket, italaikat, fényképezőgépet és egyéb személyes tárgyakat is, és ezek mostanáig nem kerültek vissza hozzájuk. Az újvidéki stadionig vezető úton sem állhattak meg, és még bent a stadionban sem várta őket büfé.

  • Az európai kupaindulás elérése a cél a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Ferencvárosnál. Erről Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója beszélt azon a hétfői sajtótájékoztatón, amelyen a Nike sportszergyártó céggel együtt bemutatták a 2013/14-es szezon mezét.

    "Komoly céljaink vannak. Ezek eléréshez szükségünk van olyan partnerekre, mint a Nike, amely az elkövetkezendő tíz évben támogat minket. Az a célunk, hogy ismét a nemzetközi porondon legyünk, reméljük, hogy ezt ebben mezben sikerül elérnünk" - mondta Orosz Pál.

    A sajtótájékoztatót követően Ricardo Moniz, a csapat holland vezetőedzője egyórás edzést vezényelt a média képviselőinek, az újságírók így testközelből tapasztalhatták meg a szakember módszereit. A Ferencvárosból Böde Dániel, Gyömbér Gábor, Muhamed Besic, Somália, valamint a kapus Jova Levente csatlakozott a tréninghez.