Amikor vége a futballbajnokságoknak, és eldől, hogy ki nyerte az amerikai hoki- és kosárbajnokságot, és már fellélegeznénk, hogy vége az évnek, akkor elkezdődnek a draftok, elképesztő fantáziálásba kezdenek a futballrajongók, kit vegyen a kedvenc csapat. A hírek közül alig lehet kiválasztani, melyik érdekesebb a másiknál. Nem is akarjuk mi eldönteni, erre találtuk ki a pépét, itt szinte mindent megtalálhat a mai nap eseményeiből, híreiből.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Hosszabbított csapatával Ahmed Hasszán, aki 184-szer lépett pályára az egyiptomi válogatottban, ezzel pedig ő szerepelt legtöbbször hazája nemzeti labdarúgó válogatottjában a világon. A 38 éves játékos további egy évre írt alá a Zamalekhez.

  • a David Luizzal kapcsolatos híreszteléseket, miután több angol lap is azt állította ma, hogy a Bayern München-edzője 45 millió eurót is kifizetne, hogy megszerezze a Chelsea-játékost.

    Nem jön Münchenbe. Négy-öt középső védőnk van, a spekulációkból semmi nem igaz.

  • Tavaly egy tizenkét meccses eltiltást érő tombolással zárta a szezont Joey Barton, aki ezután a francia Marseille-hez igazolt, de a jelek szerint ott sem marad sokáig, nem tudott megegyezni a klubbal, ezért visszatérne Angliába, hogy az Everton játékosa legyen.

    Barton állítólag a mostaninál jóval kevesebb fizetésért is vállalná, hogy ismét a Premier League-ben futballozzon, ráadásul az Evertonért rajong.

  • A Real Madrid portugál sztárja végezheti majd el az ünnepélyes kezdődobást az LA Dodgers és a New York Yankees közötti baseball mérkőzés előtt szerda este. A spanyol csapat jelenleg Los Angelesben készül a Guinness International Champions Cupra, melyen rajtuk kívül a Los Angeles Galaxy, a Juventus, az AC Milan, az Internazionale, a Chelsea, az Everton és a Valencia vesz részt.

  • Miután a Ferencváros nem ment bele, hogy a Győr-Bayern miatt elhalasszák a Győr-Ferencvárost, az ETO ügyvezetője, Klement Tibor a Nemzeti Sportnak kesergett.

    Barátságtalan lépésnek tartjuk a Ferencváros elutasítását. Két okból is mondom ezt. Az egyik, hogy Orosz Pállal, a Ferencváros vezérigazgatójával korábban már egyeztettem ebben az ügyben. A másik pedig az, hogy amikor a tavasz végén a stadionépítés miatt nem tudott hol játszani az FTC, mi mindent megtettünk annak érdekében, hogy a Ferencváros kifogástalan körülmények között rendezhesse meg a mi stadionunkban az utolsó két mérkőzését. Azt mindenkinek tiszteletben kell tartania, hiszen a versenybizottság határozatát nem lehet megfellebbezni. Nem szeretnék találgatni, hogy mi történik, ha elutasítják a kérelmünket, várjuk meg a döntést!”

  • "Érzésre nem volt rossz, de még dinamikusabban kell úsznom. Ma este a döntőhöz csipkednem kell magam, ott pedig még annál is több kell majd, mert nagyon erős a mezőny"

    Összegzett az MTI tudósítójának Cseh László.

    Hosszú Katinka mosolyogva sétált át az újságírókkal való találkozásra szolgáló úgynevezett vegyeszónán, és csak annyit mondott, hogy neki erősen kellett kezdenie, s a végére kissé elfáradt, de az idejét rendben levőnek találta.

    A 200 m női pillangó másik magyarja, Jakabos Zsuzsanna, aki a hetedik lett így nyilatkozott: "Örülök az időmnek, azt hittem, hogy rosszabbat fogok úszni. Ezek szerint jó állapotban vagyok, de azt tudom, hogy a nyolcba jutáshoz még rá kell tennem egy lapáttal. Remélem, ott leszek a döntőben is."

    A 24.-ként záró Takács Krisztiánnak nem jött össze a továbbjutás, bár ezt nem is lehetett elvárni tőle, annyira erős a férfi 100 méteres gyorsúszás mezőnye.

    "Természetesen be akartam kerülni a legjobb tizenhatba, és ehhez jóval ötvenen belül kellett volna célba érnem. Ettől elmaradtam, viszont a fő számom, az 50 gyors előtt biztató ez a 49.70, hiszen ötven másodpercen belül teljesítenem délelőtt még sohasem sikerült, csak most"

  • Nyolc év után ismét két érem jöhet

    A hazai pályán játszó spanyol férfiak nem jutottak be a világbajnokság elődöntőjébe, így kiderült, Magyarország az egyetlen, amelyik férfi és női vízilabda csapatával is a döntőért játszhat Barcelonában.


  • A Real Madrid egykori klasszisa szerint Bale már most Európa legjobbjai között van, a Realnál pedig simán lehetne a világ egyik legjobb futballistája. „Klisé, de igaz, az ember sokkal jobb futballistává válik, ha a legjobbakkal játszik együtt" - tette hozzá Zidane.

    Bale-t nagy erőkkel csábítja a Real, de a Tottenham nem akarja eladni a szélsőt.

  • Bajnokok versenyeznek a vasárnapi Bükk Maratonon

    Az Egeres-völgy Sport Fesztivál keretében, három távon, várhatóan 1200-1300 kerekessel rajtol augusztus 4-én, a 13. alkalommal kiírt Bükk Maraton hegyikerékpár-verseny. A négyállomásos Top Maraton Mountain Bike sorozat 2 futama után az összetettet a felnőttek hosszútávján a korábbi bajnok Buruczki Szilárd, a női középtávon a regnáló Dósa Eszter vezeti. Buruczki a román bajnok Joltvinschivel is összecsaphat.

  • A Real Madrid sportszergyártója által szervezett eseményen hatvannégy rajongóval futballoztak a klub sztárjai.

  • Vass Ádámmal szerződést bontott a Kolozsvár

    Közös megegyezéssel szerződést bont Vass Ádám és a kolozsvári CFR labdarúgócsapata. A klub hivatalos honlapjának szerdai híre szerint békés úton rendezik a vitás kérdéseket, s az egyesület sok sikert kíván a játékosnak. Korábbi román sajtóértesülések alapján Vass menesztésének taktikai oka van, ugyanis az új vezetőedző, Mircea Rednic 4–4–2-es felállásban képzeli el a kolozsvári csapatot, melyben a klasszikus védekező középpályást játszó magyar légiósnak nincsen helye. Vassnak eredetileg 2015 júniusáig szólt a szerződése. A 24 éves, 11-szeres válogatott játékos az előző szezonban sérülésekkel bajlódott, s 15 bajnoki mérkőzésen szerepelt a CFR-ben.

  • A Bayern München augusztus 11-én érkezik Győrbe egy gálameccsre, a találkozóval már a BL-győztes klub honlapja is foglalkozik.

    Megemlítik, hogy a meccsre már az összes jegy elfogyott, és ott lesznek a stadionban a német klub magyar drukkerjei is. A két csapat 2004-ben már játszott felkészülési mérkőzést, akkor 4-1-re nyertek a müncheniek.

    A Győr a gálameccs miatt azt kérte a Ferencvárostól, halasszák el a két csapat bajnokiját, de a Fradi vezetése ebbe nem ment bele, mert fontos rangadókat játszanak a szezon elején, és nem akarják borítani a menetrendjüket.

  • A 200 méter vegyes előfutamát Cseh László nyerte 1:57.70-es idejével, Ryan Lochte csak az ötödik lett 1:58.46-tal.

  • A 200 méter vegyes előfutamában Cseh László nagy fölénnyel nyert. A magyar úszó 50 méternél még csak második volt, onnantól magabiztosan vezetett és 1:57.70-nel nyert és jutott az elődöntőbe, amelyet szerda este 19:16-tól rendeznek.

  • A spanyol sajtó szerint már az egekben van Gareth Bale ára, a walesi játékoshoz ragaszkodik a londoni klub, amit most az üzletpolitikája és zsidó háttere miatt kezdtek el támadni a közösségi oldalakon.

    Több twitterező zsidózni kezdte az elnök Daniel Levyt különböző jelzők kíséretében, amiért nem engedi el a sztárt a Real Madridhoz (a 101greatgoals gyűjtése). A hangulatkeltésben szerepe van annak is, hogy a Marca és az AS is úgy állította be a klubot és vezetőit az utóbbi hetekben, mint akik minél többet megpróbálnak kierőszakolni a Realtól.

    A Tottenham korábban többször is kijelentette, meg akarják tartani a játékost, pláne azok után, hogy a madridiak tavaly is egyik kulcsjátékosukat, Luka Modricot vitték el.

  • cikkünk a témában:

    Indulhat a debreceni jégcsarnok bővítése

    Megkezdődtek a földmunkák a debreceni jégcsarnoknál, ahol 2014 februárjára 590 millió forintból 1800 négyzetméterrel bővül a sportolásra használható jégfelület - jelentette be Kósa Lajos (Fidesz-KDNP) polgármester szerdán a városban. A jelenlegi létesítmény mögött épül fel az új gyakorló csarnok, így a kiadható jeges órák száma a mostani 5300-ról 11-12 ezerre emelkedik - ismertette a politikus, hozzátéve, hogy már most is 8000 óra fölötti a jelzett igény a jégfelületre.

  • A délelőtti úszoprogram utolsó versenyszáma a 200 méteres férfi vegyesúszás lesz. Az ötven nevező közül a harmadik futamban indul a magyar úszó.

  • A női 200 méter pillangóban Hosszú Katinka 2:07.51-gyel a 2., Jakabos Zsuzsanna pedig 2:07.87-tel a 7. helyen várja a szerda este 18:55-kor kezdődő elődöntőt. A legjobb időt a spanyol Belmonte García úszta 2:07.21-gyel.

  • Меня зовут Усейн Болт

    Oroszul tanul a közelgő moszkvai világbajnokság miatt a jamaicai sprinter. Legalábbis egy reklám szerint az edzései után kazettát hallgatva próbál meg olyan mondatokat elsajátítani, hogy: „Én vagyok Usain Bolt. Jamaicából jöttem." De azért a fölényét érzékeltető szövegek sem maradhattak el: "A kedvenc színem az arany. Áthaladtak már a többiek a célvonalon?"

  • Hosszú Katinka szinte végig egy testhosszal vezetett a 200 méter pillangó előfutamában. Az utolsó 20 méterre visszavett, így a spanyol Mireia Belmonte García megelőzte. Hosszú ideje: 2:07.51.

  • A női 200 pillangó első előfutamában Jakabos Zsuzsanna második lett 2:07.87-es idővel. A futamot a japán Nacumi Hosi nyerte 2:07.59-cel.

  • A magyar úszónő az első, Hosszú Katinka pedig a második előfutamban indul.

  • A magyar úszó a 100 méteres gyorsúszásban 49.70-nek ért célbe, ezzel előfutamában a nyolcadik helyen végzett. Ez az eredmény összetettben a 24. helyre volt csak elég, így nem jutott a legjobb 16 közé. A legjobb időt az ausztrál James Magnusen úszta, 47.71-gyel nyerte a selejtezőt.

  • A szerdai nap első úszója Takács Krisztián lesz, aki a 100 méteres gyorsúszás előfutamában, a kilencedik és egyben utolsó futamban indul.

  • Az íjászok túl vannak az első napon a világjátékokon. Kakas István csupaszíjban, míg Gajdos Csaba Márk az olimpiai kategóriában indult.

    Az első nap után Kakas a 4., Gajdos pedig a 11. helyről várja a folytatást. A legjobb négy jut be a fináléba. Thomas Bill szövetségi kapitány szerint a kolumbiaiak nehéz pályát raktak össze.

    „Az első nap a versenyzők méretlen távról íjaztak. A verseny második napján következik a mért táv. Kakasnak jó esélye van arra, hogy a mezőny első felében végezzen, sőt egy kis szerencsével még a döntőt is megcsípheti” – mondta a holland szakember.

  • Elhunyt az NBA első kosarának szerzője

    Kilencvennégy éves korában elhunyt Oscar Ossie Schectman, a New York Knicks korábbi játékosa, aki az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) történetének első kosarát szerezte. Schectman 1946. november elsején, a Toronto Huskies ellen érte el a meccs első pontjait az akkor még BAA-nak nevezett ligában.

  • Hiába jelentette ki a Barcelona, hogy nem fogják eladni Fabregast a Manchester Unitednek, az angolok ismét megpróbálják, a Manchester Evening News szerint klubrekordot jelentő összeget, több mint 35 millió eurót ajánlanak hamarosan a spanyol válogatott játékosért.

    A Barcelona eddig kétszer is visszadobta a MU ajánlatát, a volt edző, Tita Vilanova nyilatkozta azt, hogy beszélt a játékossal, aki maradni akar.

  • Luxemburgo lett a Fluminense edzője

    A korábbi szövetségi kapitány Vanderlei Luxemburgót nevezték ki a brazil első osztályú Fluminense labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé. A 61 éves szakember az év végéig kötelezte el magát a klubhoz. A tavalyi bajnok Fluminense vezetői a csapat gyenge szereplése miatt menesztették az eddigi trénert, Abel Bragát, aki két évig volt a posztján. Az együttes vasárnap 2-0-ra kikapott a Gremiótól hazai pályán, s ez már az ötödik veresége volt sorozatban, emiatt jelenleg kieső helyen áll.

  • Lassan minden összeáll, hogy David Beckham elindíthassa saját futballcsapatát az Egyesült Államokban, a korábbi LA Galaxy-játékos Miamiban virágoztatna fel egy franchise-t a bolíviai milliárdos, Marcelo Claure segítségével.

    Az idén visszavonult angol klasszisnak korábbi amerikai szerződése biztosított egy ilyen opciót, az MLS-nél is izgatottak a lehetőség miatt, azt mondták, fantasztikus lenne, ha Beckham a nevével segítené a bajnokság fejlődését.

  • 10.00:

    100 m férfi gyors (Takács Krisztián),
    200 m női pillangó (Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna),
    200 m férfi vegyes (Cseh László)