Amikor vége a futballbajnokságoknak, és eldől, hogy ki nyerte az amerikai hoki- és kosárbajnokságot, és már fellélegeznénk, hogy vége az évnek, akkor elkezdődnek a draftok, elképesztő fantáziálásba kezdenek a futballrajongók, kit vegyen a kedvenc csapat. A hírek közül alig lehet kiválasztani, melyik érdekesebb a másiknál. Nem is akarjuk mi eldönteni, erre találtuk ki a pépét, itt szinte mindent megtalálhat a mai nap eseményeiből, híreiből.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ezüstérmes a magyar férfi váltó a junior öttusa-vb-n

    Második helyen végzett a Demeter Gergely, Harangozó Bence, Málits István összeállítású csapat a férfi váltók szerdai versenyében a székesfehérvári junior öttusa-világbajnokságon.


  • Az Audi Kupa két mérkőzését is ma rendezik, a Manchester City a Milan ellen játszik 18.15-től, az új edző, Manuel Pellegrini újoncokat is kipróbál, Hart, Richards, Kolarov, Lescott, Garcia, Fernandinho, Toure, Silva, Navas, Dzeko, Jovetic összeállításban küldi fel a csapatot.

    Aztán 20.15-től jön a Bayern München-Sao Paolo. A mérkőzéseket a Sport Klub közvetíti, de itt is beszámolunk majd a történésekről.

  • Tahiti-válogatott bukott meg a Konföderációs Kupa doppingtesztjén, hozta nyilvánosságra a FIFA az információt.

    A meg nem nevezett játékos az Uruguay ellen 8-0-ra elbukott mérkőzés után akadt fenn.

  • Wimbledonban elszenvedett térdsérülése miatt lemondta a montreali tenisztornát Jo-Wilfried Tsonga. A világranglista 8. helyén álló francia június 26-án, a második körben lépett vissza Angliában, azóta egyetlen tornán sem tudott elindulni. Utoljára 2011-ben szerepelt a Rogers kupán, akkor az elődöntőig jutott, ahol a későbbi győztes Novak Djokovicstól kapott ki.

  • A Ferencváros futballcsapata szerdán mindenben megállapodott Nagy Dominikkal, így a fiatal játékos hivatalosan is az FTC játékosának tekinthető. Nagy Dominik több felkészülési mérkőzésen is pályára lépett a nyári felkészülés alatt, és játékával meggyőzte Ricardo Moniz vezetőedzőt.

  • M’Baye Niang kölcsönvételén dolgozik Daniele Delli Carri, a Genoa sportigazgatója. A 18 éves csatár tavaly érkezett az olasz csapathoz a Caentől, gólt azonban nem tudott szerezni annak ellenére, hogy 20 bajnokin is lehetőséget kapott, kilencszer kezdőként.

  • Egervári Sándor meghívta a Lech Poznan magyar légiósát az augusztus 14-i, Csehország elleni felkészülési meccsre.

  • A Real Madrid portugál sztárja rendelkezik a legtöbb követővel twitteren a sportolók közül 20,1 millióval. A második helyen szintén a Real egyik játékosa, Kaká található (16,2), míg a harmadik az NBA legjobbja, LeBron James 9,3 millióval. Az első 10-be még Neymar, a már visszavonult Shaquilel O'Neal, Ronaldinho, Rooney, majd újabb három Barcelona játékos, Iniesta, Piqué és Fabregas fért be.

  • Augusztus 14-én barátságos mérkőzést játszik egymás ellen Argentina és Olaszország, Alejandro Sabella szövetségi kapitány azonban kihagyta a keretből a Juventus friss igazolását, Carlos Tevezt. Szintén nem lesz ott a válogatottal a Monaco 60 milliós csatára, Sergio Agüero, aki sérüléssel bajlódik.

  • A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kezdeményezésére és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jóváhagyásával a MÁV-START Zrt. és a VOLÁN társaságok 50 százalékos utazási kedvezményt biztosítanak a budapesti MOL vívó-világbajnokságra utazóknak.

  • Ez Gerardo Martino kívánsága a Barcelona két játékosa kapcsán. A 23 éves mexikóit a Real Sociedad kölcsönvette volna, ám az új edző mindenképp számol vele a következő szezonban, Thiago Alcantara távozása után ugyanis nem szeretne elengedni egy újabb középpályást. Isaac Cuenca és Ibrahim Affelay azoban nem szerepel a terveiben, így a két játékost kölcsönadhatják.

  • A Központi Nyomozó Főügyészség szerint nem indokolt a korábbi egri futballista előzetes letartóztatása, így szabadlábon védkezhet a fogadási csalással vádolt játékos.

  • Nem kellett volna eladnia Gonzalo Higuaint a Real Madridnak Predrag Mijatovics, a spanyol csapat korábbi játékosa szerint. A 44 éves montenegrói úgy véli, hiba volt elengedni az argentint, akinek nagy szerepe volt az eddigi címek megnyeresében, ráadásul nem könnyá találni egy olyan csatárt, aki képes 25-30 gólt szerezni egy szezonban.

  • Az U17-es labdarúgó válogatott a Telki Kupa 3 mérkőzésével hangol a szeptemberi tétmeccsekre, nem lehet ott azonban majd a kerettel a szövetségi kapitány, aki porcműteten esett át. Telkiben a magyar csapat szerdán Izrael, pénteken Szerbia, vasárnap pedig a horvát, cseh, albán hármasból az egyikkel játszik majd helyosztót.

  • A címvédő Robin Haase bejutott szerdán a legjobb nyolc közé a 410 ezer euró összdíjazású, kitzbüheli salakpályás férfi tenisztornán. A holland játékos 2011-ben és 2012-ben is megnyerte a viadalt.

    Nyolcaddöntő: Monaco (argentin, 2.) - Haider-Maurer (osztrák) 6:3, 6:4, Haase (holland)-Brands (német) 6:4, 6:1, Gimeno-Traver (spanyol)-Hajek (cseh) 6:3, 6:3

  • Ezüstérmet szerzett a Sike József, Tasi Tamás, Boros László alkotta magyar csapat a futócéllövők 50 méteres 40 vegyes számában a németországi Suhlban zajló Európa-bajnokságon. A magyar küldöttség tájékoztatása szerint a három versenyző összesen 1159 kört ért el a 40 lövéses számban - amikor hol gyorsabban, hol lassabban elhaladó célra kell lőni -, amivel ugyan a győztes orosz csapattól (1174 kör) messze elmaradt, ám a második helyet - holtversenyben a csehekkel - megszerezte.

  • A világranglistán 103. magyar teniszező a 75 ezer dolláros, keménypályás ITF Challenger-tornán a negyeddöntőbe jutott, miután a második fordulóban 6:3, 6:4-re győzte le a lengyel Paula Kaniat, aki a 210. helyen áll a világranglistán. A következő körben a 172., szerb Alekszandra Krunics következik

  • A jelenleg Amerikában edző Juventus csapatából ketten is kipróbálták magukat az amerikai futballban. Andrea Pirlo és Leonardo Bonucci a Stanford egyetem szerelésébe öltözve próbálkoztak az új sporttal az egyetemi csapat két edzőjének segítségével. Bonucci egy jó passzt sem tudott adni Pirlónak, a mezőnygólokkal azonban megbírkózott mindkét labdarúgó.

  • Most kilenc török atléta bukott le doppinggal

    Tovább tart a török sportolók vesszőfutása, szerdán ugyanis kilenc atléta doppingesetét és eltiltását jelentette be a nemzetközi szövetség (IAAF). Ezúttal hat női és három férfi sportolóról van szó, akik közül nyolcan a dobószakágban versenyeznek. Ügyeikben már döntés is született, mindannyian két évre szóló eltiltást kaptak.

  • Alig fél évvel azután, hogy a Sahtar Donyecktől az Anzsihoz igazolt a brazil szélső, máris váltana, méghozzá az angol első osztályba. Willianért több angliai ajánlat is érkezett az ukrán csapathoz korábban, ám csak az oroszok tudták kifizetni a 35 millió eurós kivásárlási árát, így csak az ő ajánlatukat fogadta el a Sahtar, a 24 éves brazil azonban tovább szeretne fejlődni, és erre csak Angliában van lehetősége szerinte.

  • Szerdán megszűnt az amerikai ESPN America, amely a magyar szolgáltatók kínálatában is jelen volt, és az amerikai major sportok közül az NFL, az MLB és az NHL mérkőzéseit, extrém sportokat, valamint egyetemi kosárlabdát és amerikaifutballt közvetített élőben.

  • Achilles sérülése miatt nem indul a moszkvai világbajnokságon Jessica Ennis-Hill, a britek olimpiai és világbajnok hétpróbázója. Ennis-Hill hosszabb ideje bajlódik az Achillesével, az elmúlt hetekben azonban két versenyen három számban, gerelyhajításban, távolugrásban és 100 gáton is elindult, ám a vb-szereplést mégsem tudja vállalni. A moszkvai atlétikai vb augusztus 10-én kezdődik.

  • Széles Sándor jól van

    Jól van Széles Sándor, a 200 méteres mellúszásban olimpiai és világbajnoki címvédő Gyurta Dániel edzője, akit kedden hazaküldtek a barcelonai vizes világbajnokságról. A jó hírrel személyesen a mesteredző szolgált szerdán az MTI-nek.

    "Szerencsére jól vagyok - reagált Széles Sándor az MTI megkeresésére. - A fekélyem sajnos kiújult, de kaptam gyógyszert, nem súlyos a dolog, augusztus 22-én kell visszamennem kontrollra."

  • Kiosztotta a Napoli a következő idényre a mezszámokat, Novotny Soma pedig a 86-ost kapta. A 64 millióért eladott Edinson Cavani 7-es mezében Jose Callejon játszik majd, Gonzalo Higuain a 9-est kapta, Dries Mertens a 14-est, Pepe Reina a 25-öst, Raul Albiol pedig a 33-ast.

  • Saját, 2009-ben felállított világcsúcsait döntené meg Usain Bolt a moszkvai atlétikai világbajnokságon. 100 méteren Bolt legjobbja 9.58 másodperc, 200-on pedig 19.19, mindkét a berlini vb-n érte el. A hatszoros olimpiai bajnok sprinter a szimpla rekorddöntésen is túlment, szerinte ugyanis 200-on 19 másodperc alá is lehet vinni a világcsúcsot. Ha Moszkvában nem sikerül új rekord, lesz még ideje a 26 éves jamaikainak, aki a 2016-os riói olimpiáig mindenképpen versenyezni fog.

  • cikkünk a témában: NHL

    Legjobbjával hosszabbított a San Jose

    A 2019-es szezon végéig meghosszabbított a San Jose Sharks Joe Pavelski szerződését, az ESPN szerint a center 30 millió dollárt fog keresni ez idő alatt. Pavelski az előző szezon 48 meccsén 31 pontot szerzett, ezzel a Sharks harmadik legeredményesebb játékosa volt. A rájátszásban viszont 12 pontjával ő volt a legeredményesebb

  • A lett Artjoms Rudnevs a Stoke City futballistája lehet, legalábbis a Sport Bild szerint. A korábban magyar NB I.-ben, a Zalagerszegben is futballozó csatár a ZTE-től a Lech Poznahoz, majd onnan a Hamburghoz igazolt, aki most a jelek szerint - megfelelő összeg ellenében - lemondana az előző szezonban 33 meccsen 12 gólt szerző csatárról.

  • Újabb ajánlatott tett Honda Keiszukéért a Milan a CSZKA Moszkvának, amely egyre jobban hajlik a japán eladásására. Az orosz csapat korábban legalább 5 millió eurót kért a támadó középpályásért, de az olasz La Gazzetta dello Sport információi szerint az olaszok által kínált 4 millió is elegendő lehet az átigazoláshoz. Honda, belement a fizetéscsökkentésbe, csak hogy csatlakozhasson a Milanhoz. A játékos szerződése december 31-én lejár, így akkor ingyen igazolhatna, az olasz csapat viszont már nyáron vinné, hogy még az amerikai felkészülési torna során csatlakozhasson keretükhöz Honda.

  • cikkünk a témában:

    Triatlon Nagyhét Tiszaújvárosban

    Olimpiai érmes, világbajnok, Világkupa-győztes, Ázsia-bajnok, Európa-bajnok, Világjátékok-győztes, vb- és Vk-dobogós versenyzőkkel is meg kell küzdeniük a magyaroknak a 17. TVK ITU Triatlon Világkupán, melyet a 15. TVK Triatlon Nagyhét keretében a jövő hétvégén rendeznek Tiszaújvárosban.

  • Az olasz autógyártó a Le Mans csúcskategóriájában, az LMP1-ben indítana autót 2015-től. A Ferrari az utóbbi években az alsóbb kategóriákban indított autókat, a legfelső szinten utoljára 1973-ban szerepeltek.