Mourinho 50 évesen varratta ki magát

2013.08.02. 13:22

Amikor vége a futballbajnokságoknak, és eldől, hogy ki nyerte az amerikai hoki- és kosárbajnokságot, és már fellélegeznénk, hogy vége az évnek, akkor elkezdődnek a draftok, elképesztő fantáziálásba kezdenek a futballrajongók, kit vegyen a kedvenc csapat. A hírek közül alig lehet kiválasztani, melyik érdekesebb a másiknál. Nem is akarjuk mi eldönteni, erre találtuk ki a pépét, itt szinte mindent megtalálhat a mai nap eseményeiből, híreiből.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Budapest Hurricanes elkapója, Tóth Csaba a divízió 2-es Henderson State Reddiesben folytatja pályafutását, írja a bowl.hu.

    A 20 éves, 194 centi magas elkapó az Easy go USA program keretében került az Egyesült Államokba, az lesz a célja, hogy ösztöndíjas sportoló legyen.

  • Az egykori debreceni gólkirály, Adamo Coulibaly az RC Lens honlapján mutatkozott be a szurkolóknak, a legizgalmasabb rész persze a magyar drukkerek által gyakran emlegetett targoncás múlt.

    Éjszakánkánt dolgoztam a Peugeot-nál targoncásként. Reggel fél hatig voltam bent, amikor végeztem, felszálltam a buszra és hazamentem. Emiatt nem voltam hátrányos helyzetben, így is sok gólt szereztem a Poissy-ban, a média pedig szereti ezt a történetet. Kemény munkával jutottam el idáig.

    Coulibaly azt is elárulta, az a legnagyobb baj vele, hogy makacs.

  • Az Amerikában turnézó madridiak David Beckham volt klubja, a Los Angeles Galaxy ellen játszottak első meccsüket péntek hajnalban, 3-1 lett a vége, itt vannak a gólok.

  • Fucsovics Márton 7:5, 6:4-re kikapott a francia Olivettitől a segoviai, 42 500 eurós ATP Challenger torna negyeddöntőjében.

  • 8 millió eurót adna a Milan Adem Ljajicsért, a Fiorentina szerb játékosáért, aki 11 gólig jutott az előző bajnokságban. A 21 éves játékos 2010-ben igazolt Olaszországba, szerződése jövőre lejár, így ha nem hosszabbítanak vele, most még kaphatnak érte pénzt. A Fiorentina elnöke, Andrea Della Valle azt mondta, megvitatja játékosával az ajánlatot.

  • A korábban a Premier League-ben is szereplő futballklub csödközeli állapotba került, írja a BBC.

  • A női 800 méter gyorson futamgyőztes Kapás Boglárka végül az ötödik legjobb időt úszta. A legjobbat az amerika Katie Ledecky úszta 8:20.65-nel.

  • A Chelsea-edző José Mourinho 50 évesen tetováltatott először, a napokban varratta magára felesége és gyerekei nevét, ráadásul a csuklójára, nem lehetett fájdalommentes beavatkozás.

    A tréner egy órát töltött a Stamford Bridge közelében található tetoválószalonban, derítette ki a Daily Mail, a lap képeket is közölt. A portugál edző kezén mostantól Tami, Tita, Zuca felirat olvasható, a klub csütörtöki edzésén már meg is mutatta a tetoválást.

  • Óriásit kaszál a Bayern kupaellenfele

    Mintegy 387 ezer eurót (116 millió forint) kasszíroz az a német negyedosztálybeli futballklub, amely a Bajnokok Ligája-győztes Bayern Münchennel találkozik a Német Kupa első fordulójában. A BSV Schwarz-Weiss Rehden úgy jut a busás összeghez, hogy a szövetség (DFB) által a 64 kupacsapatnak adott százezer eurót alaposan megtoldja az ARD állami tévécsatorna közvetítési díja.

  • A női 800 méter gyors előfutamát hatalmas fölénnyel nyerte meg Kapás Boglárka. A magyar úszó másfél hossz előnnyel, 8:25.26-tal ért célbe, biztosan döntős.

  • A Himalájában eltűnt hegymászóról, Csíkszereda szülöttéről Erőss Zsolt Arénának nevezték el a székelyföldi város sportcsarnokát - közölte pénteki számában a Hargita Népe című napilap. A csütörtök esti névadó ünnepségen jelen volt a Kancsendzönga csúcsról való ereszkedés közben májusban elhunyt hegymászó édesanyja, felesége és két gyermeke, Kollár Lajos, a Magyarok a világ nyolcezresein nevű expedíciósorozat vezetője, valamint Bogya Zoltán, a Magashegyi Menedékház Egyesület vezetője, aki csapatával Kolozsvárról Csíkszeredáig futva tette meg az utat az elhunyt hegymászó emlékére.

  • Hat hónapos eltiltást kapott Stefano Mauri, a Serie A-ban szereplő Lazio csapatkapitánya. A 33 éves középpályás két mérkőzés eredményének a megbundázásáról is tudott, azonban egyiket sem jelentte, ezért kapott eltiltást az olasz szövetség (FIGC) pénteki fegyelmi ülésén. Mauri két 2011-es meccsről tudta, hogy megbundázták, az ügyészség 4,5 éves eltiltást kért rá, de fél évvel megúszta.

  • A korábbi angol szövetségi kapitány, Sven-Göran Eriksson árulja azt a birtokot, amit 2002-ben vásárolt. Van rajta egy nyolcszáz négyzetméteres villa, maga a birtok huszonhatezernégyzméter.

    Az épületben medence, biliárdterem, több háló és fürdő is van, kint pedig egy tó található. A 101greatgoalsnak képei is vannak.

  • A MotoGP-ben hétszeres bajnok, összesen 9 világbajnoki címet nyerő olasz Valentino Rossi a 2016-os idény után motorról versenyautóra váltana. 2014-ben hosszabbítana két évet a Yamahánál, utána azonban már autóban képzeli el a jövőjét,  a német túraautó-bajnokság (DTM) és a rali is érdekelné.

  • A 200 méter hátúszás negyedik előfutamában Verrasztó Evelyn a negyedik helyen végzett 2:10.86-tal. Az összesítésben Hosszú a negyedik, Verrasztó a 12. helyen várja a középdöntőt. A leggyorsabb Missy Franklin volt 2:07.57-tel.

  • A női 200 méteres hátúszás második előfutamában Hosszú Katinka 2:08.93-as idővel ért célba, ami csak a negyedik helyre volt elég, nyert az ausztrál Belinda Hocking 2:07.64-gyel.

  • A Barcelona hosszabbított Cristian Tellóval

    A spanyol bajnok FC Barcelona labdarúgócsapata 2018-ig meghosszabbította fiatal szélsője, Cristian Tello szerződését. A klub pénteki bejelentése szerint a 22 éves játékos új kontraktusába 25 millió eurós (7,5 milliárd forint) kivásárlási árat is bejegyeztek. Tello a legutóbbi szezonban 34 mérkőzésen lépett pályára, s nyolc gólt szerzett.

  • Rekordnevezés az atlétikai vb-re

    Rekordot jelentő 206 ország jelezte részvételi szándékát a jövő szombaton kezdődő moszkvai szabadtéri atlétikai világbajnokságra. Az eddigi csúcsot az 1999-es sevillai és a 2009-es berlini vb tartotta, ezeken az eseményeken egyformán 200 nemzet sportolói indultak. Várhatóan a résztvevők számát tekintve is csúcsot dönt az orosz főváros, ugyanis 1974 atléta (1106 férfi és 868 nő) nevezett. Az erre vonatkozó rekordot Berlin tartja 1895 indulóval.

  • A magyar úszó a 100 méter pillangó hatodik előfutamában 51.89-cel végzett az élen, Pulai Bence 52.98-cal a hetedik lett. Cseh ezzel a harmadik legjobb idővel jutott az esti középdöntőbe, Pulai ideje csak a 24. helyre volt elég, így kiesett.

  • Megérkezett Londonba a Tottenham új igazolása, a valenciás Soldado, aki az egyik fapados járattal utazott Angliába. 30 millió euróért vásároltak meg a klub.

  • Valószínűleg nem a transzferhírek a London Evening Standard erősségei, de már az angol lap szerint is megegyezett egymással a Real Madrid és a Tottenham Gareth Bale eladásáról.

    Ők is arról a 120 millióról írtak, amit a spanol Marca már tényként közölt csütörtökön.

  • A Daily Mail szerint a Manchester United játékosa a maradás mellett dönthet, ha a csapat következő felkészülési mérkőzésein megkapja azt a törődést a klubtól, amire annyira vágyott.

    A csatárt a José Mourinho által irányított Chelsea vinné nagyon, nem is akarnak már mást igazolni a nyáron, csak a válogatott támadót.

  • A férfi 50 méter gyors 11. előfutamában Takács Krisztián 22.01-gyel holtversenyben a harmadik helyen végzett. Ami azt is jelenti, hogy - ugyancsak holtversenyben - a nyolcadik leggyorsabb időt úszta, így továbbjutott. A leggyorsabb a francia Florent Manaoudou lett 21.71-gyel.

  • Botrány lett az Amerikában rendezett Chelsea–Inter-meccsből, miután az interes Hugo Campagnaro szándékosan megtaposta John Terryt. A chelsea-s egy ideig feküdt a fájdalomtól, aztán felállt, és fojtogatni kezdte az ellenfelet, komoly lökdösődés is kialakult. A mérkőzés azért befejeződött, maradt a 2-0 az angoloknak.

  • Az Europol csütörtökön bejelentette újabb háromszáz európai futballmérkőzést vizsgálnak majd meg, melyeken felmerült a bundagyanú, van köztük két magyar meccs is, írja a Blikk.

    A kiesés elkerüléséért az utolsó fordulóig harcoló Siófok újabb két meccse keltette fel a figyelmet: a Balaton-partiak április 16-i, Diósgyőr elleni 3-0-s győzelme, valamint a május 24-i, a szintén a bentmaradásért küzdő Pápa felett aratott 1-0-s győzelme.

  • Levelet írt a gyilkossággal vádolt NFL-es

    Tele van az amerikai média azzal a TMZ által megszerzett levéllel, amit több forrás szerint is eredeti, állítólag a gyilkossággal vádolt Aaron Hernandez írta egyik rajongójának. A dátum nem ismert, de abból az intézetből küldték, ahol a korábbi New England Patriots-játékost tartják.

  • Férfi 50 m gyors (Takács Krisztián)

    női 50 m pillangó

    férfi 100 m pillangó (Cseh László, Pulai Bence)

    női 200 m hát (Hosszú Katinka, Verrasztó Evelyn)

    férfi 4x200 m gyorsváltó

    női 800 m gyors (Kapás Boglárka)

  • A lengyel Agnieszka Radwanska és húga, Urszula is bejutott csütörtökön a negyeddöntőbe a kaliforniai Carlsbadban zajló, 795 ezer euró (178 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztornán.

    Egyes, 2. forduló (nyolcaddöntő): A. Radwanska (lengyel, 2.)-Hantuchova (szlovák) 6:3, 6:3, U. Radwanska (lengyel)-Jankovic (szerb, 6.) 6:2, 4:6, 6:3, Ivanovics (szerb, 7.)-Vandeweghe (amerikai) 7:6 (7-5), 6:3, Razzano (francia)-Suarez Navarro (spanyol, 8.) 6:1, 6:4.

  • A Real és a Chelsea is nyert az Egyesült Államokban

    A Real Madrid a Los Angeles Galaxy, míg a Chelsea az Internazionale együttesét győzte le csütörtökön az Egyesült Államokban zajló felkészülési labdarúgótorna, a Bajnokok Kupája negyeddöntőjében. A Carlo Ancelotti vezette madridiak az arizonai Glendale-ben Angel Di Maria góljával szereztek vezetést az első félidőben, majd a fordulás után Karim Benzema kétszer is betalált, így a csapat 3-1-re legyőzte az észak-amerikai bajnokság (MLS) címvédőjét.

    Jose Mourinho mostani és korábbi csapata, a Chelsea és az Inter Indianapolisban csapott össze egymással, s a londoniak úgy nyertek 2-0-ra, hogy már a 28. percben kialakították a végeredményt.

    A nyolc csapatot felvonultató tornán korábban az Everton büntetőpárbajban legyőzte a Juventust, míg az AC Milan 2-1-re verte a Valenciát. Az elődöntőben a Chelsea a Milannal, a Real Madrid pedig az Evertonnal játszik, a fináléra szerdán kerül sor Miamiban.

  • Augusztus 2., péntek:

    M1

    16.20: Vizes vb, Barcelona, vízilabda, nők, a 3. helyért, Magyarország-Oroszország

    17.50: Vizes vb, Barcelona, úszás, döntők

    Sport 1

    18.45: Labdarúgás, OTP Bank Liga, 2. forduló, MVM Paks - PMFC-Matias

    22.00: Tenisz, ATP-torna, Washington, negyeddöntő

    Sport 2

    20.00: Labdarúgás, Holland bajnokság, 1. forduló, Ajax-Roda

    Sportklub

    12.00: Tenisz, ATP 250, Kitzbühel, Ausztria, páros elődöntők

    Eurosport

    10.00 és 18.00: Vizes vb, Barcelona, úszás

    16.30: Vizes vb, Barcelona, vízilabda, nők, a 3. helyért

    20.30: Síugrás, Nyári nagydíj, Wisla, Lengyelország, csapat, HS 134

    22.15: Vizes vb, Barcelona, vízilabda, nők, a döntő

    Eurosport 2

    17.30: Kerékpár, Lengyel körverseny, 6. szakasz

    19.30: Síugrás, Nyári Nagydíj, Wisla, Lengyelország, csapat, HS 134