Bale halálos fenyegetést kapott

2013.08.06. 09:05
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A 10. helyen kiemelt Roberta Vinci szetthátrányból fordítva győzte le a német Julia Görgest a 2,3 millió dollár (517 millió forint) összdíjazású torontói női tenisztorna első fordulójában. Az olasz játékos a párosverseny mai nyolcaddöntőjében honfitársával, Sara Erranival az oldalán a Marosi Katalin, Megan Moulton-Levy magyar, amerikai kettőssel találkozik.

    Toronto, egyes, 1. forduló (a 32 közé jutásért): Vinci (olasz, 10.)-Görges (német) 2:6, 6:4, 6:3, Stephens (amerikai, 14.)-Mladenovic (francia) 6:2, 7:6 (7-5), Zakopalova (cseh)-Safarova (cseh) 5:7, 6:3, 6:1, Bertens (holland)-Riske (amerikai) 6:4, 1:6, 6:3, Lepchenko (amerikai)-Morita (japán) 6:3, 6:1, Wickmayer (belga) - Mattek-Sands (amerikai) 6:4, 2:6, 6:4, Cibulkova (szlovák)-Cepelova (szlovák) 7:5, 6:4.

    A 16. helyen kiemelt szerb Janko Tipsarevic már az első fordulóban kiesett a 3,5 millió dollár (787,5 millió forint) összdíjazású montreali férfi tenisztornán. A hétfői játéknapon a szerb játékos az üzbég Gyenyisz Isztominnal csapott össze, akitől két játszmában kapott ki.

    Montreal, egyes, 1. forduló (a 32 közé jutásért): Nisikori (japán, 9.)-Polansky (kanadai) 4:6, 6:4, 6:2, Isztomin (üzbég)-Tipsarevic (szerb, 16.) 6:4, 6:3, Levine (kanadai)-Malisse (belga) 6:4, 7:6 (7-4), Paire (francia)-Kohlschreiber (német) 7:6 (7-1), 7:5, Klizan (szlovák)-Bellucci (brazil) 5:7, 6:4, 7:6 (8-6), Matosevic (ausztrál)-Becker (német) 6:2, 6:3, Gulbis (lett)-Lopez (spanyol) 7:6 (7-4), 6:4

  • Augusztus 6., kedd:

    Eurosport 2

    22.00: Kerékpár, Tour of Utah, Egyesült Államok, 1. szakasz

    Digisport 1

    18.00: Tenisz, ATP-torna, Montreal, 2. forduló

    Digisport 2

    1.00 és 17.00: Tenisz, WTA-torna, Toronto, 1. forduló

    20.40: Labdarúgás, Angol Ligakupa, 1. forduló, Morecombe-Wolverhampton

  • A Barcelona elnöke, Sandro Rosell kijelentette, a klubtól bárki elmehet, kivéve Messit. Ha valaki mégis megpróbálná kivásárolni, akkor hihetetlen összeget kell letennie az argentin csatárért. Rosell számításai szerint adóval együtt 580 millió eurót (173 milliárd forint) ér a futballista.

  • A Lakers kosarasa egyre jobb formában, a vártnál rövidebb lehet a felépülése az Achilles-ín-szakadása után. A játékos már súlyt emel, és minden gond nélkül sétál. Akár az NBA-rajtnál is ott lehet csapatában.

  • A férfi kardozók, valamint a női tőrözők és párbajtőrözők hétfői selejtezője után kedden a női kardozók és a férfi párbajtőrözők, illetve tőrözők selejtezőjét rendezik - többek között 11 hazai versenyző részvételével - a budapesti MOL világbajnokságon. A kardozók már el is kezdték csoportasszóikat a SYMA Csarnokban. A hazai színeket Benkó Réka, Márton Anna, Varga Dóra és Várhelyi Anna képviseli. Az előcsatározás 14 csoportban zajlik. A mezőny a kiemeltekkel együtt 109 fős. Késő délelőtt kezdenek a párbajtőrözők három magyarral a programban. Boczkó Gábor a világranglistán elfoglalt hetedik helyének köszönhetően kiemelt, azaz csütörtökön vív majd először. Imre Gézára, Rédli Andrásra és Szényi Péterre azonban már kedden is komoly feladat vár. A vb legnagyobb - ezúttal 216 vívó alkotta mezőnyét - most is, mint rendszerint ez a szakág adja. 29 csoportban zajlanak majd a mérkőzések. Késő délután jönnek a tőrözők. Mind a négy magyarnak, Gátai Róbertnek, Szabados Gábornak, Szabados Kristófnak és Széki Bencének is pástra kell lépnie. A 129 fős mezőnyből a 16 legjobb itt is kiemelt, a maradék mezőny pedig 17 csoportban kezdi majd meg a küzdelmeket.

  • A gátfutó és bobversenyző Jonest éppen akkor találták meg a doppingellenőrök, amikor elindult volna a születésnapi bulijába. Akkor nem tudott mintát adni, így az ellenőr mindenhová követte a sportolót. Végül közel négy óra múlva Jones már tudott pisilni is.

    Az ellenőrök állítják, nem tudták, hogy Jonesnak éppen aznap van a születésnapja.

  • A londoni futballklub bemutatta spanyol igazolását, Roberto Soldadót, aki a Valenciában a legutóbbi idény 46 tétmeccsén 30 gólt szerzett. A támadó a következő idényre is sok gólt ígért a Spurs-szurkolóknak.

  • A Barcelona továbbra is a Camp Nouba hozná David Luizt, a Chelsea brazil védőjét. Legalábbis az El Mundo Deportivo lap szerint. A katalánok alkudoznak, a Chelsea 46 millió euróra taksált védőjéért.

  • Bolt seggrázó lányokkal melegít a vb-re

    A jamaica sprinter már Moszkvában várja a szombati vb-rajtot, de előtte még bulizott egy kicsit. A dancehall partin szövegelt egy kicsit és beállt a színpadon táncoló lányok közé is.

  • cikkünk a témában:

    A németek örülnek doppingmúltat feltáró tanulmánynak

    Thomas Bach, a Német Olimpiai Bizottság (DOSB) elnöke közleményben üdvözölte kedden azt a tanulmányt, amely szerint nemcsak az NDK-ban, hanem az egykori NSZK-ban is volt államilag finanszírozott, rendszerszerű doppingolás az élsportban. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöki posztjáért induló sportvezető azt írta, hogy az újabb részletek nyilvánosságra hozatala komoly jelentőségű a doppingellenes harc szempontjából.

    „Kineveztünk egy független bizottságot, amelynek elnöke a korábbi alkotmánybíró, Udo Steiner. Ez a bizottság most értékelni fogja a tanulmányt, majd ezután javaslatokat fog tenni egyrészt ebben a konkrét ügyben, másrészt a doppingellenes küzdelem további fejlesztésével kapcsolatban."

  • Rooneyt lassan felpofozzák az öltözőben

    A csatár minden áron távozni akar a Manchester United-től, és társai szerint csak egy balhéra vár, hogy azt mondhassa, már a csapattársai is gyűlölik. Giggsék állítólag arra kérték, hogy maradjon a klubban, ezért sem értik Rooney viselkedését.

  • Neymar Bangkokban jelentette be, hogy hatásosak voltak azok a kezelések, amit vérszegénységére kapott, így már újra edzeni tud, és reméli, gyorsan adaptálódik majd.

  • Még mindig nincs megállapodás Gareth Bale ügyében, akit a Real Madrid vinne, de a Spurs által kért horribilis összeget - az utolsó információk szerint 115 millió eurót  - nem nagyon akarja megadni. A hírek szerint a két klub elnöke szerdán találkozik, addig a 24 éves futballista még a jelenlegi klubjával készül, de szinte biztos, hogy kihgyja a szombati, Espanyol elleni felkészülési meccset.

  • A magyar női strandkézilabda-válogatott második helyet ért el a vasárnap zárult kolumbiai világjátékokon. A csapatból több játékos is különdíjat kapott.

    All Star csapat:

    Kapus: Győri Ágnes
    Specialista: Camila Ramos (brazil)
    Beálló: Iselin Klev (norvég)
    Balszélső: Nathalie Souza (brazil)
    Jobbszélső: Fekete Bozsana
    Védőjátékos: Chu Chiu-En (tajvani)

    Fair Play-díjas csapat: Magyarország
    Legértékesebb játékos (MVP): Fekete Bozsana

    Gólkirálynő: Leticia Schinca (uruguayi)

  • A legjobb magyar wakeboardosoknak rendeztek versenyt a Vajdahunyad vár előtt, a Városligeti tavon létesített wakeboard pályán. A meghívásos versenyen hazánk 12 profi wakeboardosa vett részt, akik közül a többszörös junior világbajnok, Szóláth Szebasztián volt a legjobb, 100 ezer forintot nyert.

    A versenyen 15 véletlenszerűen választott trükköt kellett végrehajtani.

    Eredmény:

    1. Szóláth Szebasztián
    2. Bodnár Bence
    2. Kis Benedek

  • A spanyol futballszövetség tájékoztatása szerint kilenc mérkőzést vizsgálnak, az a gyanú, hogy a bajnokik eredményét manipulálták. A Girona-Xerez, a Racing-Girona, a Huesca-Sabadell, a Sabadell-Hercules, a Cordob-Xerez, a Levante-Depor, a Lift-Celta és a Zaragoza-Athleticet említették eddig.

  • Az Egyesült Államok futballbajnokságában, az MLS All Star-gálán viseljt a játékvezető fejkamerát

    Futballmeccs a játékvezető szemével
  • Róth Antal szövetségi kapitány kijelőlte az augusztus 14-én, a Málta elleni barátságos meccsen pályára lépő csapatának keretét

    Kapusok: Jova Levente (Ferencvárosi TC), Dombó Dávid (Szombathelyi Haladás)

    Védők: Szolnoki Roland (Videoton FC), Baráth Botond (Budapest Honvéd), Otigba Kenneth (SC Heerenveen), Poór Patrik (MTK Budapest), Kelemen Dávid (MTK Budapest), Farkas Norbert (Puskás Akadémia FC)

    Középpályások: Adorján Krisztián (FC Groningen), Patvaros Zsolt (Kecskeméti TE-Phoenix Mecano), Windecker József (MVM Paks), Vécsei Bálint (Budapest Honvéd), Szakály Attila (Szombathelyi Haladás), Vernes Richárd (Budapest Honvéd), Gyurján Bence (Szombathelyi Haladás), Kleinheisler László (Videoton FC)

    Támadók: Radó András (Szombathelyi Haladás), Ugrai Roland (Szombathelyi Haladás), Bese Barnabás (MTK Budapest), Bacsa Patrik (Diósgyőri VTK)

  • Az egy dolog, hogy egy jó passzt adtam, de ehhez kellett egy másik ember is, aki berúgta a tőlem kapott labdát.Tényleg örülök minden percnek, amit a pályán tölthetek. Jó érzés volt ezúttal is, hogy játszhattam, ráadásul segíteni tudtam a csapatnak, ami csak pluszt jelent számomra. Hallom természetesen a szurkolók biztatását. Szoktuk mondani, hogy ha szidnak minket, nem foglalkozunk vele, de ez nem így van, halljuk azt is. Jó érzés, hogy ilyen szeretet vesz körül, plusz energiát ad nekem. Mindig örömmel megyek edzésre, de egy ilyen meccs, mint amilyen a Mezőkövesd elleni volt, még inkább feldob. Ha nem jönnek össze a dolgok, akkor persze rosszulesik, haragszom mindenkire, de hamar elmúlik, és a következő napon ugyanúgy várom, hogy edzésre mehessek.

  • Egy magyar búcsúzó női kardban

    A négy magyar induló közül három biztosította helyét a 64-es táblán a női kardozók egyéni versenyében a budapesti vívó-világbajnokságon. Márton Anna, Benkó Réka és Várhelyi Anna ott lehet a pénteki folytatásban, Varga Dóra viszont nem. A keddi selejtezőben Márton remekül vívott, mind az öt ellenfelét legyőzte csoportjában, az egész mezőnyben a harmadik legjobb eredményt produkálta, ezzel azonnal felkerült a főtáblára. Benkó és Várhelyi négy asszóban győzött, kettőt pedig elveszített, de végül ez is elég volt ahhoz, hogy újabb - már egyenes kieséses - párharc nélkül csatlakozzon a legjobbak mezőnyéhez.

  • A Haladás az olasz bajnokság 14. helyezettjével, a Sampdoriával fog este héttől edzőmeccset játszani a Rohonci úton. Az olasz csapat hétfőn már Bükfürdőn edzett, és majd Sopronban is meccsel egyet. A mai meccsen egyik edzőnek sem az eredmény fontos.

    Miután a felkészülés közepén járunk, a Haladás elleni edzőmeccsen nem az eredmény, hanem a játék lesz a lényeg – mondta Delio Rossi.

    Nem az eredményen, sokkal inkább azon lesz a hangsúly, hogy egy jó meccsen maximálisan kiszolgáljuk szurkolóinkat –  így Artner Tamás.

  • A világbajnokságra készülő jamaicai atlétikai csapat moszkvai edzőtáborát megszállták a doppingellenőrök, és mind a 45 atlétát ellenőrizték, vérmintákat is vettek tőlük, írja a Bild.

    A razzia nem véletlen, az elmúlt hónapokban sorra buknak meg olimpiai és világbajnok atlétáik. Asafa Powell, Veronica Campbell-Brown és Sherone Simpson is doppingvétsége miatt kell feleljen.

  • Már a negyeddöntőbe jutással is elégedett lenne Andrej Suvalov, az orosz férfi párbajtőr-válogatott vezetőedzője, az előző, 1991-es budapesti világbajnokság egyéni győztese.

    "Tavaly novemberben kértek fel erre a feladatra, vagyis vezetőedzőként ez az első világbajnokságom. Előtte az öttusázókkal jártam a világot, az ő vívómesterük voltam -

  • A Daily Mail szerint a liverpoolos Suareznek már annyira elege van klubjából, hogy kész bíróságig menni, hogy kiharcolja az eladását. Állítólag azt akarja elérni, hogy az Arsenalhoz igazolhasson.

  • A spanyol labdarúgó-bajnokságban legutóbb ötödik Valencia leszerződtette kedden Helder Postigát a magyar válogatott Pintér Ádámot is foglalkoztató, immár másodosztályú Zaragozától. A portugál válogatott 31 éves csatárának átigazolásáról mindkét klub beszámolt, a megállapodás pénzügyi részleteit ugyanakkor egyikük sem közölte. Sajtóértesülések szerint a támadó ára 3,1 millió euró (926 millió forint) volt. A 61-szeres válogatott Postiga az utóbbi két esztendőben futballozott a Zaragozában, a legutóbbi két szezonban 70 bajnokin 23 gólt szerzett. A Valenciának sürgősen igazolnia kellett egy csatárt, miután a nyáron két támadóját is eladta: Roberto Soldado az angol Tottenham Hotspurhöz, míg Nelson Valdez az egyesült arab emírségekbeli al-Dzsazirához igazolt.

  • Ahol majd a Chelsea ellen játszanak a Champions Cup döntőjében a Miami Dolphins stadionjában.

  • Javában készül az esküvőre a barcelonai vizes világbajnokságon két aranyat nyert Hosszú Katinka, az amerikai Shane Tusuphoz megy hozzá, aki az edzője is. A lagzi után jön a nászút, ahol Katinka szintén úszni fog, írja a Bors.

    Nagyon lelkiismeretes, olyannyira, hogy a Seychelle-szigeteken tartandó esküvőjén és a nászúton is úszik majd egy keveset. Elvégre nagyon komoly céljai vannak, az esküvő után már ­Rióra gondol.

    Nyilatkozta a lapnak Hosszú Katinka édesapja.

  • Karl-Heinz Rummenigge állítása szerint a Bayern München nyáron már nem fog új futballistát leigazolni. Elég nekik Thiago, Götze és Kirchoff. Ezzel a nyilatkozatával azt is cáfolta, hogy a Bayern bejelentkezett volna David Luizért.

  • Az olasz bajnok Juventus 2018 nyaráig meghosszabbítja a júniusi U20-as világbajnokság legjobb játékosának megválasztott francia középpályása, Paul Pogba szerződését. A goal.com szaklap információi szerint a torinói klub már mindenben megegyezett a 20 éves futballista menedzserével, így Pogba várhatóan napokon belül aláírja a megállapodást. A több nagy európai klub által is kiszemelt labdarúgó tavaly nyáron a Manchester Unitedtől érkezett a Juventushoz, amellyel akkor 2016 nyaráig szerződött le. Pogba a legutóbbi szezonban 27 bajnoki meccsen lépett pályára, és ötször volt eredményes. A fiatal játékos az U20-as vb-t megnyerte a francia csapattal, és korábban már a felnőtt válogatottban is bemutatkozott.

  • A gyilkossággal vádolt NFL-játékos ügyvédjei megkapták azokat a felvételeket, melyeken az amerikaifutballista látható későbbi áldozatával egy éjszakai klubban, néhány nappal a gyilkosság előtt.

    Korábbi információk szerint Hernandez és a meggyilkolt Odin Lloyd ezen az éjjelen különbözött össze, mert Lloyd olyan emberekkel beszélt, akikkel a sportoló nincs jóban.

    Az ügyvédek egyelőre tanulmányozzák a felvételeket, megpróbálnak valami olyat kihozni belőlük, ami a másfél hónapja letartóztatott amerikaifutballistát segítheti.