Ez a poszt a következő Percről percre része:

Bale halálos fenyegetést kapott

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Babos Tímea győzelemmel mutatkozott be a 125 ezer dollár összdíjazású szucsoui tenisztornán, így bejutott a második fordulóba. A világranglistán 96. magyar játékos honlapja szerint Babos a szabadkártyával indult, kínai Csu Lin ellen lépett pályára kedden, s közel másfél óra alatt, két játszmában győzött. Az első helyen kiemelt teniszező következő ellenfele a szlovák Michaela Honcova lesz.

    Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

    Babos Tímea (1.)-Csu Lin (kínai) 6:4, 6:4

  • cikkünk a témában:

    Limuzinnal érkezett a női sakk első magyar Eb-győztese

    Kitűnő mentális és fizikai állapotával magyarázza győzelmét az újdonsült magyar sakk Európa-bajnok, Hoang Thanh Trang. A magyar sakk első női kontinensgyőztese hatalmas fehér limuzinnal érkezett keddi sajtótájékoztatójára, melyen elsőként Seszták Miklós, a Magyar Sakkszövetség elnöke köszöntötte. A sportvezető csodálatosnak nevezte Hoang belgrádi teljesítményét, majd kitért arra is, hogy júliusban a 18 év alatti magyar lány csapat is Európa-bajnoki címet nyert Mariborban, a fiú együttes pedig negyedik lett a 16 év alattiak olimpiáján.

  • De ez semmi biztosat nem jelent. A klubigazgató Keith Mills szeretné, ha a játékos nem menne el a Real Madridba, de tudja, nem kényszerítheti a maradásra.

  • Kósa Lajos szerint a bizalom jele, hogy 203 ország közössége úgy döntött: Magyarország rendezze meg a 2021-es vizes világbajnokságot, hangsúlyozta, ennek a bizalomnak meg kell felelni. Debrecen polgármestere a nyolc év múlva esedékes vb szervezőbizottságának elnökeként beszélt erről azon a keddi sajtótájékoztatón, amelyet a kiemelkedő magyar sportdiplomáciai és sportsikereket hozó barcelonai vb után rendeztek a honi úszósport régi támogatója, a Magyar Telekom székházában.

  • Az MU-tól távozni akaró Rooney szappanoperája is tovább folytatódik. A csatár a carringtoni edzőközpontban tűnt fel, de a hivatalos verzió szerint éppen sérülése miatt nem utazott el a csapattal a svédországi Solnába.

  • Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke telefonon tiltakozott Joseph Blatternél, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökénél a 2022-es katari világbajnokság téli rendezése miatt, mivel az így ütközne a téli olimpiával.

    "Azt mondta, nem lehet a vb januárban vagy februárban, mivel akkor lesznek a téli játékok" - mondta a Sport Bild című német napilapnak Blatter, aki júliusban azt kérte a FIFA végrehajtó bizottságától, hogy a hőség miatt nyár helyett télen legyen a vb. A testület október 3-4-i ülésén foglalkozik a témával.

  • Az angol Daily Star úgy tudja, a tottenhames Gareth Bale halálos fenyegetést kapott egy szurkolótól, mert el akarja hagyni a londoni klubot, és a Real Madridban akarja folytatni karrierjét.

    Az ismeretlen még vasárnap délután hívta fel a Tottenham edzőközpontját, ott volt éppen edzésen a szélső. A klub úgy döntött, a fenyegetés miatt szigorúbban őrzik majd a játékosokat. Az ügyben a rendőrség nyomoz.

  • Várhatóan rekordszámú résztvevője lesz a németországi Duisburgban augusztus végén kezdődő kajak-kenu világbajnokságnak. A szervezők kedden arról tájékoztatták az MTI-t, hogy előzetesen 75 országból mintegy 1500 sportoló nevezett az eseményre. Magyarországot a tervek szerint 39-en képviselik majd. Thomas Konietzko, a német szövetség elnöke szerint annak fényében, hogy olimpia utáni év van, igencsak meglepő ez a magas szám. Összehasonlításképpen: a legutóbbi, két évvel ezelőtti vb-n, Szegeden, ahol olimpiai kvótákért is küzdöttek a kajakosok és kenusok, 88 országból mintegy ezer résztvevő szállt vízre. A 40. kajak-kenu világbajnokság augusztus 28-án kezdődik a paraversenyzők futamaival, az épek küzdelmei egy nappal később rajtolnak, és szeptember elsejéig tartanak.

  • Elsőként a világranglistát vezető amerikai Serena Williams szerzett részvételi jogot a női teniszezők októberi WTA-világbajnokságára. A 31 éves játékos címvédőként utazik majd Isztambulba, és eddig háromszor (2001, 2009, 2012) nyerte meg a szezonzáró, nyolcfős szupertornát. Williams az idén eddig hét versenyen nyert és a Roland Garroson a 16. Grand Slam-sikerét érte el.

  • Ha valaki a moszkvai világbajnokságon megdönti a világcsúcsot 100 ezer dollárt kaphat érte, de egy sima világbajnoki cím is jól fizet. Az egyéni győztes 60 ezret, a váltó 80 ezret kaphat.

  • Négy magyar lesz ott a férfi párbajtőrözők 64-es táblájának csütörtöki küzdelmeiben a budapesti vívó-világbajnokságon. A 216 fős, hatalmas mezőnyből csak a 16 kiemeltnek, köztük a világranglistán hetedik Boczkó Gábornak nem kellett vívnia a keddi selejtezőben. Két hazai párbajtőrözőnek, Szényi Péternek és Rédli Andrásnak maximálisan sikerült az első szakasz, mindketten valamennyi - öt, illetve hat - ellenfelüket legyőzték, így ők csatlakoztak a kiemeltekhez. Imre Géza négy csoportmérkőzést nyert, kettőt elvesztett, így rá még két asszó várt. Első ellenfelén, az azeri Kanan Alijeven magabiztosan jutott túl, a venezuelai Kelvin Canas ellen a háromszor háromperces vívóidő első harmadát sem használta fel, 2:24 perc alatt 15-5-re nyert és így továbbjutott.

  • A magyarokkal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő török labdarúgó-válogatott a hőségre hivatkozva lemondta a jövő szerdán esedékes, Üzbegisztán elleni, idegenbeli, barátságos mérkőzését. A taskenti kirándulás helyett Ghánával találkozik a csapat hazai környezetben. A törökök a szokatlanul nagy forróság miatt léptek vissza a meccstől. Kedden napközben 38 fokot mértek az üzbég fővárosban, s az előrejelzések szerint ehhez hasonló időjárás várható a jövő héten is.