Öngyilkos lett a román futball-legenda

2013.08.21. 16:50
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A düsseldorfi egyetem divattervező szakának vezetői szerint a Borussia Dortmund meze a legszebb a német bajnokságban. A zsűri szerint a Ruhr-vidéki csapat szerelésén a sárga és fekete szín harmonikus egységet ad, emellett a ruhanemű anyaga, illetve a logók tervezése is lenyűgöző.

    A címvédő Bayern München hagyományos piros hazai meze csak a 11. lett a listán.

  • A Ferencvárosi Torna Club elnöksége szerint a hétvégi FTC-MTK mérkőzésen politikai provokáció történt, amellyel a nézők egy maroknyi csoportja megsértette a Ferencvárosi Torna Club 114 éves szellemiségét, és minden jóérzésű szurkolótársunkat. A testület rendkívüli ülése után kiadott kommünikében az elnökség sajnálatát fejezte ki mindazoknak, akikben megütközést keltett a televíziós közvetítésben is látható, a rendezvényre engedély nélkül behozott kiírás.

    A múlt szombati mérkőzésen a ferencvárosi szurkolók egy csoportja "In memoriam Csatáry László" feliratot feszített ki. Az MLSZ vasárnap azt közölte, hogy fegyelmi bizottsága foglalkozik a televíziós közvetítésben is látható esettel.

  • Az F1-legenda az év végi Race of Championst az idén sem hagyja ki, a bangkoki gálán ott lesz és nyerni akar.

  • Nem állnak le a koreaiak a látványos kezdődobásokkal

    A szöuli Doosan Bears szombati mérkőzése előtt, akárcsak július elején, most is  látványos kezdődobás volt látható. A first pitch elkövetője Tae Mi színésznő és tekvandós volt.

  • Nem került be a soron következő két, szeptemberi világbajnoki selejtezőmérkőzésre készülő holland válogatott keretébe Wesley Sneijder. A magyar csoportot százszázalékos teljesítménnyel vezető hollandoktól szintén hiányzik majd két középpályás, Jonathan de Guzman és Kevin Strootman, továbbá Szalai Ádám klubtársa, a csatár Klaas-Jan Huntelaar. Ők sérülés miatt hagyják ki az észtországi és andorrai találkozót.

    Ha a hollandok mindkét találkozón győznek, megnyerik a csoportot, és biztos résztvevői a 2014-es, brazíliai vb-nek.

  • Az olasz Gazzetta úgy tudja, a Real Madrid és a Tottenham már nagyon közel áll ahhoz, hogy megegyezzenek, ma reggel a realos Coentrao állítólag a londoni klub vezetőivel tárgyalt.

    Valószínűleg a védő is része lesz az üzletek.

  • Már a második igazolását jelenti be szerdán a Puskás Akadémia, Lencse László az újabb érkező.

    A huszonnégy éves korábbi utánpótlás-válogatott csatárral erősödött a Puskás Akadémia FC. A Videoton FC támadója, Lencse László egy évre kölcsönbe kerül Felcsútra.

  • Jonathan Neale igazgató szerint már a következő szezonra koncentrál a csapat, és azt is megjegyezte, a mostani idényben hatalmas kihívás a csapat számára a futamgyőzelem.

    Button és Perez idén még a dobogón sem állt, hétvégén jön a spai futam Belgiumban.

  • A Newcastle-ben játszó Cabaye-t vinnék vissza a francia bajnokságba. A korábbi Lille-futballistát az Arsenal is akarja, 25 millió euró lehet a vételár. Laurent Blanc a középpályára erősítene, sajtóhírek szerint a realos Di Maria is célpont.

  • Tatabányán rendezik a 10. Mazsorett Európa-bajnokságot, a vasárnapig tartó versenyre 12 országból érkeztek versenyzők. Csütörtök délelőtt az 1400 résztvevő felvonulást tart a városközpontban, majd több színpadon egyéni, duó, kis- és nagyformációkban lépnek fel.

    A nyolc és huszonöt éves kor közötti mazsorettek a hagyományos boton kívül pompomot és zászlót is felhasználnak zenés produkcióikhoz.

  • A korábbi világranglista-vezető Martina Hingis ismét megerősítette, hogy egyesben nem tervezi visszatérését a teniszpályára. "Mindig is azt mondtam, hogy többé nem akarok egyesben játszani. Ez biztos. - nyilatkozott a New Haven-i tornán a 32 éves svájci. - És most is azt mondom: 200 százalék, hogy nem térek vissza. Ahhoz sokkal motiváltabbnak kellene lennem."

  • Öngyilkos lett Costica Stefanescu, a román labdarúgó-válogatott egykori csapatkapitánya, az ország történetének egyik legjobb hátvédje. A 62 éves sportember leugrott annak a kórháznak az ötödik emeletéről, ahol rákkal kezelték. A katonai ügyészség vizsgálja az esetet.

    Stefanescu az 1970-es és 1980-as években 66-szor lépett pályára a válogatottban, klubszinten a Steaua Bucurestiben és az Universitatea Craiovában játszott. Később edzőként dolgozott.

  • Ricardo Moniz pörgős edzést tartott játékosainknak, akik ezúttal főként a kapurarúgásokat gyakorolták.

    A gyakorlás érdekessége volt, hogy a középen álló futballisták körül, 90 fokos szögben három kapu volt elhelyezve, körülbelül 16 méterre tőlük. Játékosainknak fölpattanó labdából kellett kapura lőniük, ám azt ők dönthették el, hogy éppen melyik kapusnak tüzelnek.

    Olvasható a beszámoló a Ferencváros honlapján.

  • A Szevasztopol-Dnyipro bajnokin a hazai szurkolók miatt tíz percig állt a mérkőzés, több petárdát dobtak a pályára, néhány játékos is kapott belőlük. Az ultrák saját klubjuk vezetése ellen tüntettek.

  • Cristian Bud távozott Debrecenből és a román élvonalban szereplő Gaz Metan együttesében folytatja. A 28 éves támadót nyáron igazolta le klubunk, de a játékos eddig egyetlen tétmérkőzésen sem volt a keretben, többnyire csak edzőmeccseken láthatták a szurkolók.

    Tájékoztatott a klub honlapja.

  • A Mirror szerint a Manchester United-edző David Moyes továbbra is meg akarja szerezni két korábbi játékosát, Marouane Fellainit and Leighton Bainest. Állítólag hamarosan egy újabb, negyvenmillió eurós ajánlattal próbálkoznak majd az Evertonnál.

  • A Real Madrid honlapján jelentette be, hogy Xabi Alonso a csapat egyik edzésén lábközépcsonttörést szenvedett, ezért legalább három hónapig nem játszhat.

  • A MAZSIHISZ háborús bűnösként emlékezik Csatáry Lászlóra! Nem véletlen, hogy a Fradi –MTK meccsen zsidóznak. Nem véletlen, hogy a szurkolók egy része molinóval tiszteleg a kassai gettó volt parancsnokának. Nem véletlen, hogy a drukkerek egy részének a balhé fontosabb, mint a foci. Természetesnek azonban nem fogadjuk el, hogy ez a focival jár, és felháborít.
    Meghalt a háborús bűnösként Szlovákiában elítélt Csatáry László, akit Magyarország így már nem ad ki Szlovákiának, hogy ott megkezdje az életfogytiglani szabadságvesztésre változtatott halálbüntetését.
    A háborús bűnösök jogerős büntetésének végrehajtása életkoruktól függetlenül elvi kérdés, hogy megkezdjék, és ne kerüljék meg jogi eszközökkel a büntetésüket. Van, amit igenis le kell ülni. Ha ez mindenkinek egyértelmű lesz, nemcsak az áldozataik nyugodhatnak békében, hanem a világ is biztonságosabb lesz. Talán egyszer még egy futball huligán is meg fogja érteni.
    Az FTC 2-0-ra nyert az MTK ellen ezen a rangadón. Mi szeretjük a focit, ezért le tudjuk írni a meccs eredményét anélkül, hogy eltörne a billentyűzet. Az, hogy ez az eset is megtörténhetett, közvetítette a tévé, az több mint gyalázat. A rasszista, antiszemita drukkereket nem szeretjük, és elegünk van abból a rendszerből, amiben kiszámítható, hogy futballmeccsenként provokáció éri a zsidó közösséget.
    Várjuk a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi vizsgálatának az eredményét. Várjuk a megoldást is, hogy a sport szeretete határozza meg a focit, és nem a balhé.
    Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége MAZSIHISZ

  • "Minden futballista szeretne a válogatottban szerepelni, így természetesen én is, de távol álljon tőlem, hogy az újságon keresztül ajánlgassam magam. A pályán próbálom bizonyítani, hogy jó futballista vagyok. Gólokat akarok szerezni, segíteni a csapatomat. Szurkolok a válogatottnak, remélem, kijut a világbajnokságra, mert erős együttes" - nyilatkzota a Nemzeti Sportnak a Videoton-csatár, aki hét góljával vezető a góllövőlistát.

  • Az MLSZ 2012-ben útjára indított pályaépítési programjának köszönhetően nemrégiben elkészült a századik új építésű műfüves futballpálya.

    A műfüves borítású, modern technológiával készülő pályák a sportcélú beruházásoknak társasági adókedvezményt biztosító törvény lehetőségeivel élve, az MLSZ szervezésével és kivitelezésében, az önkormányzatok és sportszervezetek pályáztatása alapján épülnek. A költségmegosztást tekintve az önkormányzat fizet 30 százalékot, míg a fennmaradó 70 százalékot az MLSZ pályázaton elnyert TAO-pénzek igénybevételével egészíti ki.

    Tájékoztat a szövetség honlapja.

  • Aki bemutatja, Liam Kelly, az angol Reading U18-as játékosa a Bolton ellen.

  • A San Franciscó-i Louis Vuitton vitorlásverseny szombati fordulóján Új-Zéland csapata kis híján felborult. A csapat az egyik fordulót bravúrosan hozta, a hajó eleje belefúródott a vízbe és a legénység két tagja bele is esett a vízbe. A kísérőhajó sértetlenül kiemelte őket. Az incidens ellenére az Új-Zéland csapata a futam végén is megtartotta vezető helyét.

  • Vlad Chiriches, a Steaua Bukarest középső védője lehet a londoniak újabb igazolása, 8 millió eurót adhatnak a játékosért, írja a Daily Express.

  • A lengyel csatár ment volna a Bayern Müchenhez, de a Borussia Dortmund nem engedte el, úgyhogy jól összevesztek , ám a hírek szerint a konfliktus már a múlté.

    A helyzet az, hogy még egy évig a Dortmundban maradok. Félretettük a vitát, és tiszta vizet öntöttünk a pohárba. Mindkét fél hibázott, az ügyet lezártuk.

  • A Southamptonban futballozó Luke Shaw-t szerezné meg a klub, miután az evertonos Bainest valószínűleg nem sikerül leigazolni.

    Shaw a Premier League hétvégi szezonnyitóján kezdő volt csapatában.

  • A moszkvai atlétika-vb-n három záránnyal zárt jamaicai sprinter ma ünnepli 27. születénspját.

  • Czvitkovics a Debrecnből érkezett a Puskás Akadémiára, amely eddig egy pontot szerzett az NB I.-ben.

    "Bízom benne, hogy jó játékkal és ha lehet, gólokkal tudom segíteni új csapatomat. Ideje elkezdeni a felzárkózást, a pontgyűjtést, remélem, ehhez én is hozzá tudok járulni. A Debrecennel végigcsináltam a felkészülést, szerepeltem az Európa Liga-selejtező mérkőzésen, szerintem jó erőállapotban vagyok. Ha számít rám Benczés Miklós vezetőedző, akár a Kaposvár elleni szombati bajnokin bemutatkozhatok új csapatomban."

    Nyilatkozta a klub honlapjának.

  • Bővült a Veszprém környéki hálózat, a kerékpárút 367 millió forintból épült meg, amelyhez 303 millió forint európai uniós forrást vettek igénybe, további, több mint hatmillió forintot pedig pályázati úton nyert Nemesvámos a pályázati önrész biztosításához.

  • A junior világbajnok snowboardos mostoha időjárási körülmények és az erős mezőny ellenére a 10. helyen zárt a világkupaversenyen, ezzel előre lépve a ranglistán a 29. helyre. Így még közelebb került a szocsi téli olimpiához, ahol első magyar snowboardosként képviselheti hazánkat.

  • A Miami rendőrség közleménye szerint járőreik törvényt sértettek azzal, hogy rendőri felvezetést adtak LeBron Jamesnek, aki egy koncertre igyekezett nemrég.

    A Heat-sztár egyik közösségi oldalra töltött fel videót, ahogy felvezetik, ebből lett a botrány. A rendőrség vizsgálatot indított.