2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia
Ez a poszt a következő Percről percre része:

Orbán nem megy el a román-magyarra

Elkezdődtek a futballbajnokságok, de még a közepén tartunk a nagy nyári világeseményeknek. A Sportgéza percről percréjéből megtudhatja a sportvilág legfrissebb híreit, megmutatjuk a legjobb sportképeket, videókat, szinte élőben követheti a nagy átigazolási híreket. Csütörtök.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Sőt, Grúziába sem utazott el a Tottenhammel a walesi, ahol az Európa Ligában játszanak a Dinamo Tbiliszi ellen. Bale sérülés miatt hagyja ki a meccset, az előző szezon vége óta még nem lépett pályára.

  • Azután, hogy sérülés miatt Xabi Alonso hónapokra kidőlt a Realból, talán még annál is kevesebb az esély rá, de egy horvát lapnak nyiltkozó meg nem nevezett horvát válogatott-játékos azt állította, hogy Modrić neki azt mondta, 30 millió euró ellenében elhagyhatná a Real Madridot a Manchester United kedvéért.

    via

  • Egy évvel toldotta meg a brazil védő 2017-ig szóló szerződését a francia címvédő Paris Saint-Germain, jelentette be a csapat twitter oldalán.

  • A másodosztályú Cottbusba igazol  a 22 éves Sváb Dániel, aki a Ferencvárosból a negyedik helyen álló csapathoz 2015-ig írt alá. Via

  • Huszonnégy óra alatt 24 meccset játszik le pénteken és szombaton az a közel ötszáz gyermek és serdülő sportoló, akik részt vesznek az 1 Nap Vízilabda elnevezésű tornán Budapesten. Szombaton 11 órától gálamérkőzést láthatnak az érdeklődők, ahol az UVSE válogatottja és az 1994-ben BEK-et és Szuper Kupát nyert UTE (Mátéfalvy Csaba, Zantleitner Tamás, Szabó Zoltán, Rázga Zoltán, Gál András, Fazekas Zoltán, Dala Tamás, Benedek Tibor, Vogel Zsolt, Vincze Balázs, Nitsovits Tamás, Bene András, Kovács Zoltán, Juhász Zoltán, edző: Kovács István) küzd meg.

  • 28-ról 35 millió fontra emelte a Manchester United az ajánlatát az Everton két játékosáért, Lieghton Bainesért és Marouane Fellainiért. A belga középpályás 23,5 milliós kivásárlási ára július legvégén járt le, de addig nem lépett a United, így a 35 millió sem biztos, hogy meggyőzi a Roberto Martinezt.

    A múlt heti, 7 millió fonttal kisebb ajánlatot nevetségesnek és sértőnek nevezte a liverpooli csapat.

  • Tomas Rivera Amoros lett a magyar férfi, női és utánpótlás futsalválogatott szövetségi kapitánya. Rivera 1987 óta dolgozik edzőként, csapataival kétszer megnyerte a Katalán Kupát, volt Japán Kupa-győztes, UEFA Futsal Cup-negyeddöntős, a román válogatottat pedig Európa-bajnoki negyeddöntőbe vezette, adta hírül a rangadó.hu.

  • A Galatasaray, a Wolfsburg és a Tottenham is érdeklődik Lukas Podolski, az Arsenal német csatára iránt, sőt, egyes német források szerint a Schalke is szeretné leigazolni Poldit, bár Horst Heldt legutóbb úgy nyilatkozott, hogy nincs mit mondania az ügyben. Podolski mindössze 11 percet kapott az Arsenal legutóbbi két meccsén.

  • Megsérült a Debrecen védője, Igor Morozov, aki észt válogatott, és a múlt héten elszakadt a belső oldalszalagja. A védőt ma délután megműtik. Dusan Brkovicsról még nem lehet pontosan tudni, hogy mennyire súlyos a combsérülése. A védő holnap ultrahangos vizsgálatra megy. (dvsc.hu)

  • A következő szezontól Ipress Center-Vác NKSE néven szerepel a Vác a női kézilabda-bajnokságban, melyben ismét az első négy közé kerülést tűzte ki célul Konkoly Csaba vezetőedző. A bajnokságban negyedik klub sajtótájékoztatóján kiderült, hogy az új névadó szponzorral egy évre szóló szerződést kötöttek, ám a csapat sikeres szereplése esetén a megállapodás egy évvel meghosszabbítható.

  • A Barelona hátvédje azt mondta a tegnap éjjeli spanyol szuperkupa-meccsről, hogy

    kiegyenlített meccs volt, az eredmény fair.

  • A Swansea City dán edzője egy játékost tudott csak megnevezni a román Petrolul Ploisetből, mellyel este játszanak az Európa Ligában, de azt sem tudta, ogy egy korábbi getafés játékosa, Cosmin Contra ül a csapat kispadján. Magyar idő szerint 20.05-kor kiderül, hogy a románok játékából jobban felkészült-e Laudrup, mint a játékosokból.

  • Biztosan indulni fog idén is a hétszeres Forma-1 világbajnok Michael Schumacher az év végi Bajnokok Tornáján (Race of Champions), melyet az elmúlt hat évben Sebastian Vettellel párban megnyert. A különleges versenyt idén december 14-15-én rendezik majd Bangkokban.

  • Újabb játékos érkezhet Andy Carroll és Stewart Dowling mellé a West Ham Unitedbe, miután a csapat nagyon közel jár ahhoz, hogy kölcsönvegye Scott Sinclairt a Manchester Cityből. A 24 éves szélső vállműtét miatt csak 11 bajnokin játszott az előző szezonban.

  • 3 évvel eligazolása után, csütörtök este fél 11-től rendezik Raúl búcsúmeccsét a Santiago Bernabeu stadionban, ahova jelenlegi klubjával, a katari Al-Sadd-dal érkezett a spanyol játékos.

    A fejemben mindig ott van a visszatérés gondolata. Örülnék a visszatérésnek, de szükség van egy átmeneti időszakra, hogy tanulhassak és megtudjam, tényleg van-e valami, amit a klubnak ajánlhatok

    - beszélt terveiről a Real legendája a mérkőzés előtt még szerdán.

  • Továbbra is új igazolás nélkül maradhat az Arsenal csapata, miután a milliárdos francia klub, a Paris Saint-Germain is beszállt a Yohan Cabayéért folyó harcba. A Newcastle középpályásáért állítólag 15 millió eurót kínál a francia bajnok a L'Equipe szerint. A PSG nem csak Cabayét, hanem a realos Di Mariát is vinné az Arsenal orra elől.

  • Hétfőtől vasárnapig 14 magyarral rendezik a XXIX. cselgáncs-világbajnokságot Rio de Janeiróban, a szakvezetés egy érmet és két pontszerző helyet vár a magyar küldöttségtől.

  • Nem lesz ott Bukarestben, a magyar válogatott románok elleni, sorsdöntő mérkőzésén Orbán Viktor, árulta el a hvg.hu megkeresésére. A miniszterelnök lánya szeptember 7-i esküvője miatt hagyja ki a találkozót, melyet egy nappal korábban rendeznek a román fővárosban.

  • Amint bejelentik a Real Madridnál Gareth Bale érkezését, a Manchester United offenzívát indít a spanyol csapat két középpályásáért, Mesut Özilért és Luka Modricért, írja a Manchester Evening News. Az angol lap szerint akkor is igazolna még egy középpályást a United, ha sikerülne megszerezniük az Evertonból Marouane Fellainit.

    A spanyol Punto Pelota szerint Öziltől 40-45 millió euróért cserébe hajlandó lenne megválni a Madrid.

  • Az egykori nehézsúlyú világbajnok kipróbálta a róla elnevezett, Mike Tyson's Punch Out nevű játékot.

    Tyson úgy nyögdécsel, akár egy gyerek
  • A moszkvai világbajnokság óta nem tudják, hol van Orlando Ortega, a kubaiak 110 gátasa. Az olimpiai hatodik helyezett Ortega összebalhézott a kubai atlétikai szövetséggel, felfüggesztették, de a vb-n azért elindulhatott. Vissza azonban már nem akart térni, az orosz szövetséget kereste meg, hogy náluk versenyezhessen.

    Ortegához hasonló helyzetben van a 110 gát 2008-as olimpiai bajnoka, Dayron Robles is. A szövetség őt is felfüggesztette, Robles ki is jelentette, többé nem akar Kubáért versenyezni.

  • Szurkolói ankét lesz Miskolcon. A Diósgyőr rettenetesen kezdte a szezont, a szurkolók elégedetlenek, a klub ma egyeztetésre hívta őket: Dudás Hunor, Kovács Zoltán és Szivics Tomiszláv személyes találkozóra hívja a szurkolók képviselőit a jövő hét közepén egy később meghatározandó időpontban a Diósgyőri Stadion VIP termébe. Ezen a találkozón az üzleti titkokat kivéve nem lesz tabu téma.

  • Pete Sándor megnyerte a Creme de la Creme-Turnier elnevezésű tekeversenyt. A bécsújhelyi versenyen a Répcelaki SE játékosa  Nemes Attilát és Boanta Claudiut is maga mögé utasította.

  • Egy interjúban kérdezték a kétszeres NBA-bajnok LeBron Jamest arról, hogy szerinte ki a valaha volt három legjobb kosaras. King James egyből rávágta az első nevet, Michael Jordanét, de a másik kettő előtt hosszasan gondolkodott. Végül a Dr. J becenévre hallgató Julius Ervinget és Larry Birdöt nevezte még meg.

  • A Manchester United 39 éves játékos-edzője pályafutása befejezése után egyszer szeretne leülni a walesi válogatott kispadjára is.

    Ha egyszer játszottál a válogatottban, majd dolgoztál edzőként is, természetes, hogy szeretnéd a hazád válogatottját is irányítani. De persze csak azért, mert játékos voltam, nem kapom meg az állást. Sokat kell addig dolgozni, hogy kiérdemeljen az ember egy ekkora megtiszteltetést

    - nyilatkozta a 64-szeres válogatott középpályás.

  • Kizárt, hogy csak simogatás volt

    Nem tudjuk elképzelni, hogy egy barcelonai játékos színészkedjen, ezért arra tippelünk, hogy Diego Costa keze lángolt, ráadásul olyan erősen érdes, mint egy oroszlán nyelve, és ez fájhatott Jordi Albának.

    Cheater Jordi Alba Horrible Reaction On Dieago Costa Failed Attempt To Gain Free Kick 21/08/2013
  • A hathárom.com spekulál: a Mezőkövesdben folytathatja a Diósgyőrnél átadólistára került Rudolf Gergely. Véber György csapatának nagy szüksége van egy támadóra, miután a Németh Norbertre nem számíthatnak, mivel bundaügybe keveredett. A transzfer egyetlen akadálya Rudolf hatalmas fizetése lehet, hiszen 7,3 millióról 4 millióra csökkentett fizetésével is az NB I. egyik legjobban kereső játékosa.

  • A százszázalékos teljesítménnyel éllovas Videoton a címvédő Győrnél lép pályára az OTP Bank Liga 5. fordulójában. Vasárnap még egy rangadót rendeznek, a Ferencváros a veretlen Debrecen vendége lesz. A mezőny harmadik, meglepetésre veretlen csapata, a Pápa a három döntetlennel és egy vereséggel rajtolt Diósgyőrt látja vendégül.

  • Amennyiben szűkebb környezetéből bármilyen sporttal kapcsolatos hírt, pletykát tud, esetleg valamilyen sporthírt lát a világban, amiről nálunk még nem olvasott, ossza meg velünk, utána járunk, és megírjuk. Írjon ide.

  • Sérülés miatt kellett lehozni a szünetben Lionel Messit az Atletico Madrid elleni spanyol Szuperkupa mérkőzésen. Az argentin játékos combfájdalomra panaszkodott, ám egyelőre nem tudni, hogy mennyire súlyos a probléma, mint ahogy azt sem, hogy ugyanaz a sérülés újult-e ki, amely az előző szezon végén hátráltatta.