2024. június 17. 15:00
Románia
Ukrajna
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Elkezdődtek a futballbajnokságok, de még a közepén tartunk a nagy nyári világeseményeknek. A Sportgéza percről percréjéből megtudhatja a sportvilág legfrissebb híreit, megmutatjuk a legjobb sportképeket, videókat, szinte élőben követheti a nagy átigazolási híreket. Csütörtök.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Magyar idő szerint kedd este 10-ig kellett 90-ről 75 játékosra szűkíteni a csapatok játékoskeretét az NFL-ben. Tim Tebow túlélte az első vágást a New England Patriots csapatánál, amelynek tulajdonosa, Robert Kraft úgy nyilatkozott, hogy nagyon szurkol a vallásos irányítónak, hogy beférjen a csapat végleges, 53 fős keretébe. Az NFL csapatoknak szombat éjfélig (magyar idő szerint) kell megválniuk további 22 játékostól.

  • Mesut Özil állítólag csak heti 200 ezer fontos fizetésért igazolna a Manchester United vagy az Arsenal csapatába. Angol lapok szerint előbbi 50 millió eurót kínált érte annak ellenére, hogy David Moyes kedden már cáfolta, hogy érdeklődnének a Real német középpályása iránt. A United kapcsán azt is írják, hogy 30 millió fontért megvennék az a David Luizt a Chelsea-ből, akit már a Barcelonának sem adtak el.

  • A brazil Willian egyelőre a munkavállalási engedélyére vár, hogy a Chelsea csapatához igazoljon, eközben a londoni csapat tovább tárgyal az Anzsival egy másik igazolásról is. Samuel Eto'o vételárát hozzácsapnák a szélsőéhez, így ketten együtt 32 millió font körüli összegért érkezhetnének José Mourinho keretébe. Eto'o jelenleg a világ legjobban fizetett labdarúgója évi 20 millió eurós keresettel, ennél lényegesebben kevesebbet kapna Angliában a 32 éves kameruni.

  • Egy hete még mindenki biztosra vette, hogy annyira rossz a viszony David Moyes és Wayne Rooney között, hogy a csatár a Chelsea-ben fog kikötni. Azóta a csapat újra cáfolta, hogy eladó lenne Rooney, sőt, a legfrissebb hírek szerint még a téli átigazolási időszak előtt új szerződést kínálnának neki.

  • Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) francia elnöke nem lát különösebb kivetnivalót abban, hogy a Real Madrid kész akár 100 millió eurót is fizetni az angol Tottenham Hotspur walesi játékosáért, Gareth Bale-ért.

    "Nekem nem okoz problémát, ha egy klubnak megvan erre a pénze. Ha a Real Madrid vásárol három futballistát, egyenként 30 millió euróért, egy szavunk sem lehet. Hogy aztán ér-e Bale egyedül 100 milliót? Ez már azért vitatható."

    Platini, aki a FIFA, a sportági világszövetség elnöki posztjára vágyik, korábban többször kiállt a pénzügyileg tiszta játék mellett, bírálva az esztelen költekezéseket.

  • A Real Madrid csütörtökön, a Deportivo elleni barátságos meccsen már játszatná Gareth Bale-t, hogy a hétvégére formába lendüljön a walesi. Ön szerint ma lezárul a hónapok óta húzódó átigazolási történet?

  • Aurelio De Laurentiis, a Napoli elnöke Campania tartományt és Capri városát is beperelné összesen 100 millió euróra, miután nem megfelelően látták el a csapat játékosának, Gonzalo Higuainnak a sérülését. A 37 millióért igazolt argentin csatár arca hétfőn, hajókázás közben sérült meg, 10 öltéssel kellett összevarrni, és állítólag heteket is kihagyhat.

  • Szalai törött kézzel lőtte BL-be a Schalkét

    A magyar csatár sajkacsonttöréssel játszotta végig a meccset, melyen két gólt is szerzett. A Kicker információi szerint műteni kell és akár 8 hetet is kihagyhat, így veszélybe kerülhet szereplése a román-magyar vb-selejezőn.

  • A Tottenham után a Bajnokok Ligája főtáblájára bejutó Arsenal is elismerte, hogy szerződtetné a Chelsea spanyol válogatottját, Juan Matát. A szélső helye a brazil Willian érkezésével lett bizonytalan a kezdőcsapatban, a Manchester United ellen például pályára sem lépett hétfő este. Ráadásul Mata apja a helyszínen tekintette meg az Arsenal keddi BL-meccsét a Fenerbahce ellen.

  • Múlt héten röppent fel a hír, hogy a West Bromwich Albion francia játékosa, Nicolas Anelka váratlanul visszavonult. Később a klub annyiban pontosította az értesüléseket, hogy Anelka valóban fontolóra vette, hogy visszavonulna egy családi tragédia miatt, ők azonban arra kérték, hogy fontolja meg a folytatást. A csapat vezetőedzője, Steve Clarke szerdán beszélne a csatárral a folytatásról, hogy ha mégsem tér vissza hozzájuk a francia, legyen még idejük új játékosok után nézni.

  • A Bayern középpályása a keddi, Freiburg elleni bajnokin szenvedett bokasérülést, könnyen lehet, hogy nem lehet ott pénteken Prágában, a Chelsea elleni Szuperkupa-döntőben. A Bayern meglepetésre csak 1-1-re volt képes a Bundesliga előrehozott meccsén a Freiburg otthonában, igaz, Pep Guardiola Arjen Robbent, Philipp Lahmot, Franck Ribéryt és Mario Mandzukicsot is pihentette.

  • A védekező középpályáshoz hasonlóan Tello is 2018-ig hosszabbítana a Barcelonával. A 22 éves játékost, akit csatárként és szélsőként is be lehet vetni, 25 millió euróért lehetne kivásárolni új szerződéséből.

  • Miután Kolo Toure, Aly Cissokho és Joe Allen is sérülést szenvedett a Liverpool Notts County elleni Lligakupa-mérkőzésén. A két védő kidőlése miatt Brendan Rodgers a francia bajnok védőjével, Mamadou Sakhóval erősítené meg a csapat hátsó harmadát.

  • Továbbra sem hajlandó pályára lépni a Newcastle-ben Yohan Cabaye, aki iránt érdeklődik az Arsenal. A francia középpályás biztosan kihagyja a Morecambe elleni Ligakupa-mérkőzést, de Alan Pardew vezetőedző a hétvégén a Fulham ellen már szeretné a pályára küldeni. Cabayét egyébként 20 millió fontért engedné el a Newcastle.

  • A Debrecen csatára, Ibrahima Sidibe több mint háromhetes kényszerpihenő után ismét edzésbe állt, irta a dvsc.hu. A szenegáli csatár a Mezőkövesd ellen, augusztus 4-én szenvedett agyrázkódást. A tervek szerint vasárnap már pályára lép a Pécs elleni bajnokin.

  • Augusztus 28., szerda:

    Sport 2

    21.00: Cselgáncs, világbajnokság, Rio de Janeiro, 3. nap

    Eurosport

    13.15: Labdarúgás, U19-es női Európa-bajnokság, Wales, elődöntő

    16.00: Kerékpár, Vuelta a Espana, 5. szakasz

    17.45 és 21.05: Tenisz, US Open, New York, 3. nap

    Eurosport 2

    17.00: Tenisz, US Open, New York, 3. nap

    Digisport 1

    17.45: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, play-off, visszavágó, Zenit-Pacos Ferreira

    20.15: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, play-off, visszavágó, AC Milan-PSV Eindhoven

    22.55: Labdarúgás, Spanyol Szuperkupa, visszavágó, FC Barcelona-Atlético Madrid

    Digisport 2

    18.55: Kézilabda, férfi Bajnokok Ligája, selejtező, 1. mérkőzés, Metalurg Szkopje-Pick Szeged

    20.40: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, play-off, visszavágó, Real Sociedad-Olympique Lyon

  • Selejtezős verte a US Open 2011-es bajnokát

    A nőknél a selejtezőből érkezett, 17 éves amerikai Victoria Duval meglepetésre legyőzte a 2011-es bajnok Samantha Stosurt kedden az amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójában. A világranglistán 11. ausztrál 56 rontott ütést mutatott be a háromszettes meccsen.

    A második helyen kiemelt fehérorosz Viktorija Azarenka és a negyedikként rangsorolt olasz Sara Errani egyaránt 6:0, 6:0-val búcsúztatta nyitókörbeli ellenfelét. A férfiaknál a világelső Novak Djokovic és az ötszörös US Open-győztes, idén gyenge évet produkáló Roger Federer is sima győzelemmel lépett tovább a 64 közé.

  • Galambos középdöntős az evezős-vb-n

    A könnyűsúlyú egypárevezősök között Galambos Péter sikerrel vette negyeddöntőjét, bejutott a középdöntőbe, azaz a legjobb 12 közé a dél-koreai Csungdzsuban zajló evezős-világbajnokságon. Az egypárban induló Széll Domonkos a 13-24. helyért folytathatja szereplését.