Minden, ami sport, csütörtökön

2013.08.29. 13:30

Elkezdődtek a futballbajnokságok, de még a közepén tartunk a nagy nyári világeseményeknek. A Sportgéza percről percréjéből megtudhatja a sportvilág legfrissebb híreit, megmutatjuk a legjobb sportképeket, videókat, szinte élőben követheti a nagy átigazolási híreket. Csütörtök.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Sky Sport Italia szerint még a hétvége előtt visszatérhet nevelőklubjához, a Milanhoz Alessandro Matri a Juventusból. A 29 éves csatár 2011-ben került a torinóiakhoz, de előtte a Cagliariban is szerepelt, miután 11 évet töltött a Milannál. A Cagliarinál együtt is dolgozott a Milan jelenlegi vezetőedzőjével, Massimiliano Allegrivel. A vételára 12 millió euró lehet, melyet 11+1 vagy 10+2-es részletben fizetne ki a milánói csapat.

  • Florian Thauvin három napja nem edz a francia Lille csapatánál, így prólja ugyanis elérni, hogy a Marseille-be igazolhasson. Thauvin a nyáron U20-as vb-t nyert a válogatottal, a listavezető pedig 8 millió eurót kínált érte, de a Lille elutasította az ajánlatot. A játékos minden kihagyott edzés után 1500 eurós büntetést kap csapatától.

  • Spanyol lapok épp tegnap írtak arról, hogy Angel Di Maria hétfői játékával meggyőzte Carlo Ancelottit arról, helye van a Real Madrid keretében, csütörtökön azonban török lapok röppentették fel a hírt, hogy az Arsenal által is figyelt argentin szélső a Galatasarayban köthet ki.

  • Lukas Podolski még kedden, a Fenerbahce elleni BL-selejtezőn sérült meg, azonban az előzetes híreknél súlyosabb a sérülése, egy hónap helyett ugyanis 8-10 hetes kihagyás várhat az Arsenal németjére.

  • A Spanyol Szuperkupa visszavágóján nem sokkal a lefújás előtt egy szurkoló rohant a pályára, és hatalmas öleléssel köszöntötte Gerard Piquét, a Barcelona játékosát. Az eset a rendes játékidő után, 2,5 perccel a lefújás előtt történt, ám nem volt korai az öröm, mivel végül 0-0 maradt az állás, így a madridi 1-1 után, idegenben rúgott góllal a katalánok nyerték a Szuperkupát.

  • Ha sikerült szeptember 2-a előtt eladnia a Real Madridnak Fabio Coentraót, abban az esetben Guilherme Siqueira pótolhatja a védelem bal oldalán, írja a spanyol Marca. A Real és a Granada a két csapat hétfő esti mérkőzése után egyezett meg erről, az azonban biztos, hogy az olasz útlevéllel is rendelkező brazil nem marad a Granadában, ugyanis a Madridon kívül több más csapat is érdeklődik iránta, így lesz hova eladni. A Madridba egyébként kölcsönbe érkezne, vételi opcióval.

  • A csütörtök délelőtti előfutamok után két magyar egység már készülődhet a döntőre Duisburgban, a kajak-kenu világbajnokságon.

    A nyitónapon vízre szállt kilenc hajó közül négynek volt lehetősége arra, hogy egy jó első pályával megspórolja a délutáni középfutamot, a Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenus, valamint a Szabó Gabriella, Fazekas-Zur Krisztina kajakos duó 1000 méteren élt is az eséllyel. Ha az első három közé kerül, az 1000 méteres kenunégyes (Korisánszky Dávid, Korisánszky Péter, Vass András, Varga Dávid) is egyből a fináléba került volna, de ez az egység csupán negyedik lett. Korábban a kajakos Medveczky Erikának lett volna még lehetősége egy első hellyel továbbjutni 1000 m-en, de ő másodikként futott be.

    Ezer méteren a címvédőként induló Vajda Attila (C-1) és az olimpiai bajnok Dombi Rudolf, Kökény Roland duó (K-2) egyformán futamgyőzelemmel, a kajakos Dombvári Bence egy második hellyel, míg 500-on a kétszeres olimpiai bajnok Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa kajakpáros első, az olimpiai címvédő Kozák Danuta (K-1) pedig második hellyel mutatkozott be, és lépett tovább a délutáni középfutamba. A csütörtöki számok döntőit szombaton rendezik a vb-n.

  • A skótok elleni világbajnoki selejtezőre készülő belga futballválogatottban tíz olyan játékos kapott helyet, aki a Premier League-ben futballoznak: Simon Mignolet (Liverpool), Jan Vertonghen, Nacer Chadli és Moussa Dembele (Spurs), Marouane Fellaini és Kevin Mirallas (Everton), Kevin de Bruyne, Eden Hazard és Romelu Lukaku (Chelsea), valamint Christian Benteke (Aston Villa).

  • Egy teherautónak ütközött hátulról kerékpárjával Mahe Drysdale, az új-zélandiak olimpiai és ötszörös világbajnok evezőse, bordatörése miatt visszalépett a dél-koreai Csungdzsuban zajló világbajnokságtól. A 34 éves versenyző egypárban a világ egyik legjobbja. Ebben a számban 2005-ben, 2006-ban, 2007-ben, 2009-ben és 2011-ben vb-aranyérmes volt, és a tavalyi londoni olimpián sem talált legyőzőre.

    "Nagyon csalódott vagyok, hogy így ért véget a vb-m. Most már arra gondolok, hogy jövőre szeretnék ismét dobogóra kerülni" - fogalmazott Drysdale.

  • A Chelsea leigazolta az Anzsi Mahacskala kameruni csatárát, Samuel Eto'o-t. A BBC arról írt, hogy a támadó ingyen igazolt az angol fővárosba, ahol egyéves szerződést írt alá. Ezzel az is szinte biztossá vált, hogy Wayne Rooney nem lesz José Mourinho játékosa.

  • Mégis részt vesz a Teresa Herrara kupán Cristiano Ronaldo, aki eredetileg Monacóban lett volna ma este, ahol jelölt az UEFA Év játékosa díjára Lionel Messivel és Frank Riberyvel. Ronaldo azonban a díjátadó helyett a Real Madrid és a Deportivo La Coruna barátságos mérkőzését választja.

  • Kétszázmillió forintot kap a Nemzeti Kézilabda Akadémia a működési és utánpótlás-fejlesztési feladatainak támogatására a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból. A legfrissebb közlönyben megjelent kormányhatározatban az olvasható, hogy a pénz jövő június 30-ig használható fel, a maradékot vissza kell téríteni. A Nemzeti Kézilabda Akadémia létrehozásáról a Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége döntött tavaly augusztusban. Az utánpótlás-nevelő központ 2012. szeptember 1-jén kezdte meg működését Balatonbogláron, főigazgatója Mocsai Lajos, a férfi válogatott szövetségi kapitánya.

  • A BL-főtábla a legfontosabb cél a Fradi női kéziseinek

    A Bajnokok Ligája-selejtező sikeres megvívása és a főtáblára jutás a legfontosabb cél az FTC-Rail Cargo Hungária női kézilabdacsapata számára a hétvégén kezdődő idényben. Elek Gábor vezetőedző szerint együttese iszonyatosan nehéz hónap előtt áll, hiszen az NB I-ben vasárnap a bajnok, BL- és Magyar Kupa-győztes Győri Audi ETO KC ellen kezd a Népligetben, majd szeptember közepén ugyanott BL-selejtezőn vesz részt. Ezen a tornán az FTC előbb a horvát Lokomotiva Zagrebbel, az Érd pedig a svájci Zuggal találkozik szeptember 14-én. Másnap a két győztes a BL-főtábláért játszik. A második, harmadik és negyedik helyezett a KEK-ben folytatja.

  • A volt ferencvárosi védő Juhász sérülése miatt érkezik a klubhoz, 2014. július 31-ig írt alá.

    "Remélem, a pályán és a pályán kívül is segíteni tudom a csapatot. Attól függetlenül, hogy az elmúlt évek legnagyobb részét Angliában töltöttem, természetesen figyelemmel kísértem a magyar futballt, tisztában vagyok azzal, hogy a Videoton FC az egyik legjobb klub itthon"

  • A szám friss Európa-bajnoka, a tavaly óta már szerb színekben versenyző Benedek Dalma egy banális hiba miatt lekéste a női K-1 500 méter előfutamát a Duisburgban zajló kajak-kenu világbajnokságon, így az olimpiai címvédő Kozák Danutának egy riválissal kevesebbel kell majd számolnia. Kozák egyébként második lett első pályáján, továbbjutott a délutáni középfutamba, ahol a papírforma alapján a hétszeres világbajnok és kilencszeres Eb-győztes Benedeknek is biztos helye lett volna. A férje jogán tavaly ősztől már Szerbiát képviselő, a júniusi, portugáliai kontinensviadalon egyesben 500 és 1000 méteren is első kajakos azonban egy szinte hihetetlen hiba miatt nem állt rajthoz.

    "Öt percet késett az órám, még fent, 900 méternél melegítettem, s amikor visszafordultam, döbbenten láttam, hogy a többieket már szólítják a rajthoz. Igyekeztem én is még felevezni, de elkéstem. Nagyon ki vagyok borulva, hiszen ha a pályán kapok ki, azt elfogadom, de hogy a saját hibám miatt kerüljek ilyen helyzetbe, azt nem tudom megbocsátani magamnak."

    A hírek szerint a szerb vezetők megpróbálják elérni a versenybíróságnál, hogy a kajakos mégis indulhasson a délutáni középfutamban, erre azonban kevés az esély.

  • A magyar egység megnyerte előfutamát a K2-esek 1000 méteres versenyében, így nem kell középdöntőzniük.

  • A női K1 500-as előfutamában Kozák Danuta a második lett a duisburgi kajak-kenu világbajnokságon.

  • A duisburgi kajak-kenu világbajnokság előfutamaiban Vajda Attila C1 1000 méteren lett első futamában.

  • A nőknél Medveczyk Erika, a férfiaknál Dombóvári Bence lett előfutamában második és továbbjutott.

  • Mario Balotelli megint remekül játszott és a BL-selejtező utáni interjúban a tőle szokott módon nyilatkozott. A Milan futballistája a második gólt szerezte a PSV ellen 3-0-ra megnyert meccsen, amellyel a Milan felkerült a Bajnokok Ligája főtáblájára. A meccs után a Sky Italiának nyilatkozva korábbi Milan-csatárt, Zlatan Ibrahimovicot is szóba hozta:

    „Össze akartok hasonlítani Imbrahimoviccsal? Nos, ez hízelgő…Neki!”

    Balotelli amióta visszatért a Manchester Citytől 16 milános meccsén 13 gólt rúgott.

  • Három szettben, 6-2, 6-4, 6-3-ra búcsúztatta a Wimbledonban nyertes Andy Murray Michael Llodrát a US Openen, az olimpiai ezüstérmes francia azonban a sima vereség ellenére szakított egy kis időt, hogy szórakoztassa a közönséget. A harmadik szett elején, szervához készülve dekázgatott egy kicsit a teniszlabdával.

  • Csütörtökön újra csatlakozik a West Bromwich Albion keretéhez Nicola Anelka, aki nemrég még a visszavonuláson gondolkodott. A 34 éves francia csatár ma már edzésbe is áll a klubnál, és akár már vasárnap pályára léphet a Swansea ellen, tudatta honlapján a WBA.

  • Telt házat vár a román szövetség (FRF) a bukaresti Nemzeti Stadionba, miután már most 20 ezer jegy elkelt a vb-selejtezőre. A stadionba 55611 néző fér be, a magyar tábor 5000 jegyet kapott, a vendégszektorba már nem is lehet belépőt kapni.

  • Öt év után visszatért Mathieu Flamini az Arsenalhoz, miután hároméves szerződést kötött a londoni csapattal. A 29 éves francia 5 évet töltött a Milannál, amely elengedte, miután lejárt a szerződése, előtte 153 meccset játszott az Arsenalban 4 év alatt.

  • Ideális időjárási körülmények között kezdődött meg csütörtök reggel a németországi Duisburgban a 40. gyorsasági kajak-kenu világbajnokság. A délelőtti programban kilenc magyar hajó szerepel. A 8 órai rajtnál kissé hűvös idő, de napsütés és csaknem teljes szélcsend fogadta a versenyzőket a Wedau sportparkban. A délelőtti programban a magyarok közül még - sorrendben - Vajda Attila (C-1, 1000 m), Kozák Danuta (K-1, 500 m), Dombi Rudolf és Kökény Roland (K-2, 1000 m), Vasbányai Henrik és Mike Róbert (C-2, 1000 m), Kovács Katalin és Douchev-Janics Natasa (K-2, 500 m), az 1000 méteres kenunégyes, valamint Szabó Gabriella és Fazekas-Zur Krisztina (K-2, 1000 m) indul. Közülük csak a kenupárosnak és -négyesnek, valamint a női kajakkettesnek van lehetősége egyből a fináléba kerülni, a többiek biztosan vízre szállnak majd a délutáni középfutamokban is. A csütörtöki számok döntőit szombaton rendezik.

  • Angol lapok szerint rövid időn belül 3,5 millió fontért leigazolhatja Manuel Pellegrini korábbi játékosát, Martin Demichelist, akivel a Malagánál dolgozott együtt. Az argentin játékos ingyen igazolt júliusban az Atleticóhoz, így ha korábban eszmél a chilei, spórolhatott volna egy keveset.

  • Két U19-es spanyol válogatott játékos szerint Lionel Messi gyakran szidalmazza és tartja terrorban társait edzésen, kedvelt célpontjai leginkább Cristian Tello és Alexis Sanchez. Az argentin zseniről Alejandro Grimaldo és Gerard Deulofeu mesélt társainak az U19-es Eb-n a spanyol El Condifencial szerint.

    "Mit csinálsz? Egy senki vagy, azért vagy itt, hogy nekem passzolj, az a dolgod!"

    - mondta Tellónak, de a chilei Sanchezzel sem szokott sokkal kedvesebb lenni.

    "Ahhoz képest, hogy milyen rossz vagy, elég sok pénzt adtak érted. Kevés gólt lősz, bízd inkább rám azt!"

    A spanyol lap szerint többek között a Barca-nevelés Isaac Cuenca és a nyáron távozott David Villa sem tartoznak Messi legnagyobb rajongói közé.

  • A nyáron visszavonult David Beckham ellátogatott korábbi csapata, a Los Angeles Galaxy edzésére, és ha már ott volt, fel is kapta rózsaszín stoplisát, hogy rúgjon párat.

  • Felváltva érkeznek a sztárok a Tottenhamhez és a Chelsea-hez, legutóbb például a kameruni Samuel Eto'o érkezett meg az angol fővárosba, ahol José Mourinho keretéhez csatlakozhat. A 32 éves csatár a hírek szerint 7 millió fontot kap majd egy évre a csapattól, ami pontosan 10 millióval kevesebb, mint amit az Anzsiban keresett.

  • Szokott kosarazni és golfozni is a világ első embere, legutóbb azonban egy New York állambeli középiskolában mutatta meg, hogy a labdarúgással is ismerkedik, bár a dekázás annyira még nem ment.