Újabb dobogós helyezés Kiss Pál Tamásnak

2014.04.20. 16:10

Szombati első helye után a vasárnapi futamon is dobogós helyet szerzett Kiss Pál Tamás az Auto GP franciaországi versenyén.

A Zele Racing magyar pilótája ezúttal a nyolcadik helyről indulhatott, ám ez sem akadályozta meg abban, hogy könnyedén törjön előre. Taktikája hasonló volt a szombatihoz, ismét korán ment ki a kötelező kerékcserére, az új szett gumikon pedig sokat gyorsult, viszonylag hamar meg is szerezte a második helyet.

Előtte az Eurotech olasz pilótája, Kevin Giovesi ment, aki a kerékcsere előtt túl nagy előnyre tett szert, azt Kiss már nem tudta behozni, bármennyire küzdött. Volt olyan kör is, amikor közel egy másodpercet hozott az olaszon, de a végén be kellett érnie a második hellyel.

Kiss második helyével idén már harmadszor állt dobogón, hiszen szombati első helye előtt Marokkóban már szerzett egy harmadik pozíciót. Eddig gyűjtött 52 pontjával harmadik a bajnokságban, a német Markus Pommer 3 ponttal előzi meg, az első helyen álló japán Szato Kimija előnye viszont komolyabb, őt 68 pontot gyűjtött négy futamon.

Az Auto GP következő versenyét a Hungaroringen rendezik majd május 3-4-én.