Szocsi csocsi

2014.02.23. 11:58

Minden létező érmet kiosztottak Szocsiban, összesen 98 számban avattak bajnokot. A záróünnepség után nem maradt más, mint a búcsú. Azért a következő napokban még kövessenek minket, ha Szocsiból még mindig nem elég.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Persze, hogy Kanadában, akik ellen egykor játszanak az olimpiai döntőben.

  • Ausztria , Ausztrália, Franciaország 2, Románia, Szlovákia, Japán, Lengyelország, Dél-Korea 2, Brazília, Kanada 3.

    A negyedik futam délben jön, visszafelé haladnak majd, így a 2018-as téli olimpiát rendező Dél-Korea legjobb négyese indulhat először.

  • A brazilok egyszerűen nem fértek be a bobba az első kanyar előtt, az hajmeresztő volt, a koreai 2-es egység pedig ide-oda pattogott végig.

    Lejöttek már a kanadaiak is, akik tegnap hatalmasat borultak, Justin Kripps bizonyított, 10. időt ment a mezőny legvégén két új tolóemberrel, de így is utolsók lettek, 9 század kellett volna még a 29. helyhez.

  • A 44 éves Milan Jagnesak sikeres szlovák vállalkozó, teljesen saját pénzből működteti a bobcsapatot. Lényegében felbérel három másik sportolót, hogy tolják be őt, a költségeket pedig állja. Drága hobbi, de csak elmondhatja magáról, hogy 25. lett egy olimpián.

  • Az ausztrál bobosok önerőből jutottak ki Szocsiba, minden egyes centet maguk gyűjtöttek, hogy ott lehessenek. A négyesben 22. helyen zárnak majd, nem jutnak be a negyedik futamba, így utolsó siklásuk után ezzel az üzenettel búcsúztak el Szocsitól egy feltartott papírlapon:

    Köszönjük Szocsi. Még visszatérünk, higgyetek az álmaitokban

  • Magyar idő szerint 1-kor kezdődik a hokidöntő Szocsiban, Londonban az dél, míg Kanada egyes részein ez hajnali 5. Bárhol is legyenek a kanadai szurkolók, nem hagyják ki a mérkőzést, London egyik kanadai bárja előtt például már most kígyózik a sor.

  • Általában a rajtidő az, ami megöli a futamot. Minden egyes század triplán számít a pálya alján, a legutóbb futott osztrák csapat pedig három tizeddel volt lassabb, mint a vezető oroszok. Ehhez jönnek még hozzá a rutintalan kormányos hibái, és máris érhető, hogy jön össze akár 1-1,5 másodperces hátrány is.

  • már túl a felén. Tegnap a kanadai CBC egyik műsorvezetője ragasztotta ezt a jelzőt a bobra, arra utalva, hogy balett-táncosokat megszégyenítő mozdulatok kellenek ahhoz, hogy a 100-110 kilós bobosok betuszakolják magukat a fürdőkád méretű bobba. 19 induló után egyetlen nagy kérdés maradt: az utolsó harmadból képes lesz-e valaki bejutni az első húszba, hogy ott lehessen a negyedik futamon is.

  • A 27 éves rövidpályás gyorskorcsolyázó az MTI-nek elmondta, a csapatvezetés azzal indokolta a döntést, hogy mindenképpen a pontszerző, hatodik helyen zárt női váltó öt tagjából szerettek volna választani, a csapatban pedig ő a rangidős.

    A szegedi sportoló harmadszor szerepelt a játékokon, a 2002-es Salt Lake City-i olimpián 500 és 1000 méteren indult, négy éve, Vancouverben a váltó tartalékja volt. Szocsiban a megnyitón szintén egy rövidpályás gyorskorcsolyázó, Heidum Bernadett vitte a magyar zászlót.

  • A 4-6. helyen álló három egység (orosz, brit, német) mindössze 4 századon belül van, összesen pedig 15-18 századra vannak a harmadik helyezett amerikaiaktól. Ha Holcomb hibázik, minimális dolgokon múlhat a bronzérem hármuk között.

  • Feljött a negyedik helyre az oroszok második egysége, beelőzve két németet is. 15 századra vannak a harmadik helyen álló amerikaiaktól, de csak egyetlen századot vertek rájuk a harmadik futamban, vagyis nagy hiba kéne Holcombéktól, hogy elvszítsék a bronzérmet.

  • Melbardisék hátránya 17 századra nőtt, innen szinte lehetetlen lesz visszajönni az utolsó futamban. Zubkov a kettes után a négyest is megnyerheti, a bronzért viszont nagy lesz a harc, mert Arndt és Holcomb között továbbra is kicsi a különbség - a futam előtti 1 százados német előny 16 százados amerikai fór lett, de mivel sokat hibáznak, bármi lehet.

  • Pont belő a pályacsúcs és a tegnapi rontott idő közé, de a jelen állapotban ez elég lehet. Melbardisék 4 századra vannak mögöttük, de ezzel a jó futammal nagy lépést tehet az újabb arany felé Zubkov.

  • elég meleg van a Sanki pályánál, a levegő 11 fokos, a jég -2. A pálya kifogástalan állapotban van, de a meleg miatt nem lesz annyira gyors a jég várhatóan, így az újabb pályacsúcs (amit jelenleg az orosz Zubkovék tartanak) elmaradhat.

  • Az elsőtől haladunk sorban a harmincadik helyig. Kicsik a különbségek, a negyedik futamba pedig már csak az első 20 jut majd be a 4-es bobban.

  • Az 50 km-es férfi sífutásban elért triplájuk után már biztos, hogy minden számítási módszer szerint Oroszország zár az élen a szocsi éremtáblán.

    Jelenleg 12 aranyuk van, a 11-gyel második Norvégia viszont már nem szerezhet érmet a maradék két számban (4-es bob és férfi jégkorong), mint ahogy az oroszok 32 érmét sem érheti már be senki. Ebben az Egyesült Államok áll hozzájuk legközelebb 27-tel, de ma már összesen 5 érmet osztanak csak, és abból talán egy, ha az amerikaiké lesz.

    A hazai terep igen komoly javulást jelentett nekik, Vancouverben összesen 15 érmet szereztek (3 arany, 5 ezüst, 7 bronz), a mostani 32 mellé pedig 4-es bobban még számíthatnak egyre.

  • Akkor jön a férfi 4-es bob harmadik futama. Így állnak:

    1. Oroszország 1 (Zubkov) 1:50,19 perc
    2. Lettország (Melbardis) +0,04 másodperc
    3. Németország 1 (Arndt) +0,16 mp
    4. Egyesült Államok 1 (Holcomb) +0,17 mp
    5. Németország 3 (Florschütz) +0,29 mp
    6. Oroszország 2 (Kaszjanov) +0,33 mp
    7. Nagy-Britannia 1 (Jackson) +0,34 mp
    8. Svájc 1 (Hefti) +0,36 mp
    9. Németország 2 (Friedrich) +0,39 mp

    A 10. helyen álló kanadaiak már 5 tizeden kívül vannak.

  • Hihetetlen erős volt a hajrában, de óriási meglepetés, hogy a dobogó teljesen az oroszoké lett. 2. Vljegzsanyin, 3. Csernusov.

  • Hárman vannak az élbolyban egy kemény emelkedő után. Vljegzsanyin, Legkov, Csernusov. Sundby megy velük.

  • Eltört az egyik léce, így lemaradt a mezőnyről. Kapott egy újat, de csak be fog csorogni vele szocsi kétszeres bajnoka.

  • A svéd Richardsson vezet, mögött Legkov, Cologna, Sundby helyezkedik. 

  • Már csak 5 km van az 50-ből, és még egy elég masszív csoport van együtt. Ahol emelkedő van, ott támadni kell, nagyjából ez lehet most minden erős sífutó taktikája. A svéd Södergren kezdte meg az elöször az utolsó kört.

  • Nézegessen 360 fokos fotókat

    1 óra még, mire megkezdik a harmadik futamot a 4-es bobosok, addig bőven van idő, hogy megnézze, hol mennek le, a végére 136-138 km/h-s sebességgel. Ha tetszik, más sportágakból is választhat 360 fokos képeket.

  • Pozitív doppingmintát szolgáltatott Vitalijs Pavlovs, a lett jégkorong-válogatott játékosa a kanadaiak elleni negyeddöntő után, írja az MTI. A 24 éves jégkorongozót kizárták a szocsi játékokról. A NOB közlése szerint Pavlovs szervezetében metilhexaneamine nevű stimuláns nyomaira bukkantak. A lett válogatott 2-1-re kikapott a kanadai csapattól a szerdai negyeddöntőben.

    Pavlovs a negyedik, aki doppingügybe keveredett az olimpián: eddig Evi Sachenbacher-Stehle német sílövő, William Frullani olasz bobos és Marina Lisogor ukrán sífutó mintája lett pozitív.

  • 40 kilométernél befogták. A szökése azonban felrázta a versenyt, a favoritoknak is meg kellett mutatniuk magukat, nem bújhattak meg a mezőnyben. Az üldözésben Legkov és Sundby is előre került.

  • A finn Heikkinen eddig jól jött ki a depózásból, 22 másodperces előnnyel vezet 35 kilométernél. Akik lécet cseréltek, azok most álltak csak össze egységes bollyá. 

  • csak itt a versenyzők nem kerékcserére mennek be a depóba, hanem léceket váltanak. Az elmúlt egy órában sokat változott a hó is, mert melegedett az idő, gyorsabban lehet haladni egy másképpen vaxolt léccel. A depó előtt Legkov vágott ki nagy hajrát, de csak azért, hogy simán cserélhessen. Van, aki egyből továbbment, de ez a taktika nem biztos, hogy kifezetődik. 30 kilométert tettek már meg a sífutók az 50-ből.

  • Szemjonov megpróbált elszakadni a bolytól, 3 másodpercre el is ment, de azért gyorsan befogták, még akkor is, ha a legjobbja egy világbajnoki 50. hely ezen a távon.

  • Még jó negyvenfős a boly, az esélyesek közül még senki sem maradt le. Most a finn Lehtonen vállalta magára a vezetést. 

  • De most egy másik. Södergren vállalta magára a vezetést, egyelőre ők irányítják a versenyt.