Belülről sem tudják megbuktatni Kubatovot, összezárt a baráti kör

2016.04.20. 08:08

Tartva a tömeges belépéstől, váratlanul módosította alapszabályát az FTC Baráti Kör. Ez az egyesület az, amely révén civilként valaki szavazhat a klub tisztújításán, mondjuk a következőn, Kubatov Gábor személyéről.

Az FTC Baráti Kör honlapján olvasható közlemény szerint tömeges beléptetésre számítottak, majd a több száz belépési nyilatkozattal szembesülve attól tartva, hogy ezek az újak esetleg az FTC-elnök és a vezetőség megbuktatására törekszenek, és a baráti kört is megszüntetnék, szigorítottak a tagfelvételi eljáráson.

Az FTC vezetőségének majdani megbuktatása érdekében tömegesen fogják kérni a felvételüket a Baráti Körbe (...) a létszám felduzzasztásával a Baráti Körön belül is a 2/3-os többség megszerzésére törekednek, a „hatalom” megszerzése, esetleg a Baráti Kör megszüntetése érdekében.

A meccseket bojkottáló szurkolói körök egy központi címen várták a jelentkezéseket, és az ajánlást egy játékbolton keresztül intézték volna, írja a baráti kör, amely amúgy azt szerepelteti céljai között, hogy „várják soraikba azon fiatalabb, középkorú és hölgy szimpatizánsokat, akik elfogadják a Baráti Kör alapszabályát és büntetlen előéletűek.” 

Az FTC-meccseket bojkottáló szurkolói forrásunk szerint amúgy az elmúlt hónapban kb 200-an adtak be felvételi kérelmet a baráti körbe. A Baráti Kör azonban nem felejti el, hogy az újak közül őket sokan egyszerűen csak „öreg bolondnak” tartják, aminek a közleményben hangot is adnak:

A Baráti Körbe törekvő szurkolói csoportok „hagyománytisztelő” tagjai korábban gúnyos megjegyzésekkel illették klubunk ikonját.

„Mindezek figyelembevételével az utolsó küldöttközgyűlés a tagfelvételi szabályokat önvédelmi célból módosította.” Az új szabály szerint két tag ajánlása után kerülhetett be az egyesületbe bárki, az új szerint két ajánlónak legalább ötéves Baráti Kör tagsággal kell rendelkeznie és évente legfeljebb két tag felvételét javasolhatják.

Többeknek már vissza is küldték a tagdíjat.

Kubatov Gábor klubelnök és egyes szurkolói körök háborújával számos cikkben foglalkoztunk.