Vizes vb: kezdtek a női pólósok

Vizes vb: kezdenek a női pólósok

Index
2017.07.16. 11:44

Összefoglaló

A vizes világbajnokság harmadik napján két magyar induló is volt a női 10 km-es nyíltvízi úszásban, Olasz Anna a 8,. Sömenek Onon Kata a 27. lett
20-11-es győzelemmel kezdte a vb-t a női válogatott, Japánt győzték le első csoportmeccsükön
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Egyre erősödik az iram, a holland Van Rouwendaal elkészült az erejével az élboly végére csúszott. A brazil Cunha üldözi Mullert. Olasz Anna a nyolcadik helyen még tartja a tempót 8,5 kilométernél.

  • Minden erőfeszítés nélkül halad az úszók előtt.

  • 13 másodperc a hátránya az idei világkupákon éremhalmozó olasz Bridi mögött, ez még be is hozható az utolsó 2,5 kilométeren. Második Muller, harmadik Rouwendaal. Sömenek a 26. helyen állt, neki több mint másfél perc a hátránya, már nem tud az élre menni.

  • Hat kilométernél ott van a közvetlen élmezőnyben, amiben két olasz Bridi és Bruni is egyre aktívabb. Sömenek Onon Kata a 11. helyen áll, de neki 40 másodperces hátrányt kéne ledolgoznia, hogy az éremért harcolhasson.

  • A világbajnok Muller továbbra is élen úszik, a második az olimpiai bajnok Van Rouwendaal, a harmadik a brit Huskinson. Nagyjából egy húszfős csoport van még előtt együtt. Olasz is a legjobb tízben van még, Sömenek húszon kívül.

    A verseny gyorsul, a második kört egy perccel rövidebb idő alatt teljesítették, mint az elsőt.

  • A holland Sharon Van Rouwendaal a második helyen úszik 3,5 kilométernél, tudja, hogy nem szabad elengendi Mullert. A részidők szerint, amik azért ritkán pontosak, Olasz Anna a hatodik helyen állt.

  • Muller továbbra sem adja át a vezető pozíciót, elég jó iramot diktál, mert mögötte egy sorban követik a többiek. 2,5 km-nél a német Wunram és a spanyol Ruiz üldözte. A magyarok továbbra is mezőny első harmadában haladnak, Olasz 13., Sömenek Onon a 18.

  • 1500 méter után a francai Aurelie Muller ment előre, de már nem olyan kompakt a mezőny, a frissítés után több vonalban haladnak. Sömenek Onon Kata a 18. helyen, Olasz Anna a 30. helyen vette fordító bóját. 

  • Egy kilométer után Sömenek Onon Kata a 37., Olasz Anna a 42. helyen állt a részidők szerint, körülbelül 15 másodpercre vannak az elsőtől. 

  • Körülbelül 800 méter megtétele után Ashley Twitchell áll az élen, de természetesen még eléggé együtt van a mezőny, ami nyíl alakban halad, mindenki próbál takarékoskodni az erejével, és kihasználni az ellenfelek szívóáramlatait.

  • Négy kör fognak teljesíteni a női 10 km-es nyíltvízi úszás indulói. Nagyjából két óra múlva érnek be a leggyorsabbak.

  • Ideális körülmények várnak a női 10 kilométeres verseny indulóira. A Balaton vize 24 fokos, a reggeli erős széllökések is elültek, elég nyugodt a víztükör.

    A versenyzőket már rajthoz szólították, a pontonon melegítenek. 10-kor indulnak. Két magyarért szoríthatunk, Sömenek Onon Katáért és Olasz Annáért. 

  • Szombaton beköltözött a magyar válogatott Budapest egyik legelegánsabb és legszebb fekvésű luxusszállodájába - írja a vlv.hu

    A lap beszámolója szerint este vizes edzésre utazott a csapat, a vb-helyszínre. Az ausztrálokkal osztottuk volna meg a pályát, ők azonban csereberéltek, és az előttünk programba iktatott USA helyén a horvátokkal edzettek, méghozzá szó szerint, ugyanis kétkapuztak egymással a csapatok.

    Mi végül egyedül maradtunk, és Märcz Tamás úgy döntött, hogy kihasználja ezt a lehetőséget és a csapat két részre osztva szintén kétkapuzást vezényelt.

  • Na de mi történt szombaton?

    Amíg beindulnak az események vasárnap, lapozgassa végig összefoglalónkat a vizes vb szombati napjáról. 

  • A nyíltvízi úszóknál szombaton már tegnap volt egy szép teljesítmény Rasovszky Kristóftól, aki sokáig harcban volt a dobogóért 5 km-en, a vége azonban nagyon kemény volt, és a hetedik helyen végzett.

    Vasárnap a nők 10 km-es számában Olasz Anna is éremesélyes, érte lehet majd szurkolni tíz órától. 

  • A szervezők szombat este adtak ki egy közleményt, hogy felhívják a jegytulajdonosok figyelmét: pályarendszabályainak betartása érdekében végzett biztonsági ellenőrzések miatt megnövekedett a várakozási idő a kapuknál, így legalább a sportprogramok kezdési ideje előtt egy órával érkezzenek, hogy időben eltudják foglalni a helyüket.

     

  • Rögtön tíz órától jön újra Balatonfüred, ahol a nyíltvízi úszás 10 km-es női számában Olasz Anna és Sömenek Onon Kata is érdekelt. 

    Lesz még műúszás, női szinkrontoronyugrás, és este 20.10-től kezdenek a pólósaink is: a női válogatott ellenfele Japán lesz a Margitszigeten. 

    Vizes világbajnokság:

    szinkronúszás (Városliget):

    páros technikai, döntő 11.00

    csapat technikai, selejtező 19.00

     nyíltvízi úszás (Balatonfüred):

    női 10 km (Olasz Anna, Sömenek Onon Kata) 10.00

    műugrás (Duna Aréna):

    női szinkrontoronyugrás, selejtező 10.00

    férfi 1 m (DÖNTŐ) 15.45

    női szinkrontoronyugrás (DÖNTŐ) 18.30

    vízilabda (Margitsziget), nők, 1. forduló:

    A csoport:

    Olaszország-Kanada 9.30

    Brazília-Kína 10.50

    B csoport:

    Új-Zéland - Spanyolország 12.10

    Dél-afrikai Köztársaság - Egyesült Államok 13.30

    C csoport:

    Hollandia-Franciaország 17.30

    Magyarország-Japán 20.10

    D csoport:

    Ausztrália-Kazahsztán 18.50

    Oroszország-Görögország 21.30