Ödön
1 °C
11 °C

Lehmann Csongor a triatlon junior világbajnoka

2018.09.15. 13:45

Az ausztráliai Gold Coaston a magyar triatlonisták folytatták sikeres szereplésüket, Bicsák Bence U23-as bronzérme után Lehmann Csongor világbajnok lett a juniorok között.

Lehmannak volt egy kis gondja az úszással, hamar elveszítette úszószemüvegét és sapkáját, de így is a mezőny elején tudott maradni. A 20 kilométeres kerékpározás során is az élcsoportban hajtott, aztán Bicsákhoz hasonlóan remek futóteljesítménnyel szerezte meg az aranyat, 5 kilométer futás után 23 másodperces előnnyel nyert.

lehmann

„Ez hihetetlen, a legvadabb álmaimban sem vártam, hogy megnyerhetem ezt a versenyt, de így történt. Az úszás közben az élre kerültem és a biciklin is ott voltam, reméltem, hogy majd jól össze tudunk dolgozni, de nem volt az igazi. A kerékpározás végén is az élen maradtam, és a futás közben is remekül éreztem magam, le tudtam szakítani a többi srácot. Azt hittem, hogy fáradtak lesznek a lábaim, de nagyon jól működtek." – idézte Lehmannt a világszövetség.

A Lehmann név ismerősen cseng a triatlonban, Csongor édesapja és egyben edzője az 1990-es évek egyik legjobb hazai versenyzője volt.

A junior fiúknál Dévay Zsombor volt a másik magyar induló, ő a 35. helyen végzett. A junior nőknél Putnóczki Dorka a 16., Soós Fanni a 41. helyen végzett.

A felnőtt nőknél Bragmayer Zsanett a 22. lett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?