Hónapok óta hiába várunk Mészáros 2Rule-jára

2018.10.04. 12:21

Nagyon úgy tűnik, hogy Mészáros Lőrinc Turulja inkább hasonlít az Afrikába igyekvő Gombóc Artúrra, mint egy szárnyaló sólyomra. Már réges-rég útjára indult, de az istennek sem akar megérkezni. A nagy dérrel, dúrral, Dárdaival beharangozott nemzeti sportmárka termékei továbbra sem elérhetők a piacon. Pedig a 2Rule színre lépésekor a Magyar Sportszermárka Zrt. vezérigazgatója, Kővári Ágnes azt mondta a Magyar Időknek, hogy július végén nyit a webshop, augusztus közepén pedig a bemutatóterem.

Kitért rá (Kővári Ágnes), hogy a 2Rule meztervező programmal is ellátott internetes oldala, mely a teljes kínálatot felvonultatja, illetve a webshop várhatóan a hétvégi bemutatkozás utáni napokban indul el, összehangoltan a fővárosi Váci út 80. szám alatt tervezett bemutatóterem ünnepélyes megnyitójával – utóbbira augusztus közepén kerülhet sor.

Mindez július 21-én jelent meg, ehhez képest most októbert írunk, és még mindig az egyetlen módja, hogy az új, 2Rule márkájú Puskás Akadémia mezhez hozzájussunk, ha leigazol a Felcsút.

Mert amíg a sportklubok (Felcsút, Haladás, Diósgyőr, Pécs) és sportszövetségek (vívók, teniszezők) irányában rendesen megy a nyomulás, sőt többnyire sikeresen, addig a kereskedelmi forgalmazás mintha no go zone volna a Mészáros-család többségi tulajdonában álló cégnek.

A 2Rule honlapjának funkciói továbbra sem működnek, a webáruház és a meztervező menüpont ugyanúgy "Hamarosan" lesz elérhető, mint induláskor. Ami pedig a boltot illeti, az egyrészt még nem nyílt meg, noha a honlapon található számot hívva szeptember közepén még október másodikával kecsegtettek, másrészt az sem tiszta, hogy a Váci úti üzletben csak gyönyörködni lehet majd a termékekben, mint egy showroomban, vagy vásárolni is belőlük.

Szeptember 18-án írt levelünkben megpróbáltunk érdeklődni a cégnél, többek között az egyre jelentősebb csúszás okairól, a hazai beszállítók és gyártók arányáról vagy a 2RCOOL-nak nevezett egyedi technológia részeteiről. És persze megkérdeztük azt is, hogy tényleg hamarosan megnyitják-e az első üzletüket, ahogy azt nekünk többen is mondták. 

Egy napra rá (szeptember 19.) a kövekező választ kaptuk:

...az értesülései pontosak, valóban a közeljövőben nyitjuk meg első üzletünket a Váci úton. Jelenleg ennek előkészítése zajlik. Az üzlet megnyitását követően sajtótájékoztatón ismertetünk minden lényeges információt, azokat is, amelyekre kérdései vonatkoznak.

A nem túl informatív válasz után felhívtuk Kővári Ágnest, ám ettől a beszélgetéstől sem lettünk sokkal okosabbak. A vezérigazgató megerősítette, hogy hamarosan nyitnak, de a csúszás okairól nem kívánt nyilatkozni, ahogy lényegében semmi másról sem. Viszont tőle is ígéretet kaptunk, hogy mindenről tájékoztatni fognak, ha itt az ideje.

Amikor aztán októberre fordulván sem érkezett meg a hőn várt meghívó, ismét felhívtuk Kővárit. Miután beazonosítottuk magunkat, egy kicsit gyanakvóvá vált, és azt kérdezte:

Miért akar maga annyira ott lenni a megnyitón?

Miután sikerült megválaszolni, hogy újságíróként miért szeretnék elmenni egy sajtónak szóló eseményre, megpróbáltam a késedelem okairól kérdezni. Kővári erre megnyugtatott, hogy minden rendben, mindössze arról van szó, hogy csak akkor "tárják szélesre kapuikat" a közönség és a nyilvánosság előtt, ha tényleg minden tökéletes.

Ennél többet viszont nem sikerült kihúzni belőle, pedig nagyon érdekelt volna, hogy mi végre tolódik a hónapok óta ígért repülőrajt. De szívesen kérdeztünk volna még például az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra időzített, majd az NB I. egy héttel későbbi rajtjára (július 21.) áthangolt beharangozó kampány értelméről, a legjobb esetben is októberi nyitás fényében. A köztévés barter keretében leszállított termékekről. Vagy arról, hogy a gyártás során szerzett eddigi tapasztalataik fényében mikorra tennék a magyar könnyűipar 2Rule által ígért felvirágoztatásának beköszöntét.

Talán majd a megnyitón választ kapunk mindezekre, ha egyszer tényleg lesz és tényleg nem felejtik el meghívni rá az Indexet, ahogy az a júliusi sajtótájékoztató alkalmával véletlenül megtörtént. Addig meg türelmesen kivárjuk, amíg a 2Rule tollászkodik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?