Sára, Márió
-5 °C
2 °C

Egy amerikai hokis lőtte a közös koreai csapat egyetlen gólját

2018.02.14. 16:14

Befejezte szereplését a phjongcshangi olimpia női jégkorongtornáján a közös koreai hokiválogatott. Az olimpiák történetében a két ország még soha nem indított közös csapatot, így érthető, hogy a koreai jégkorongozókra hatalmas figyel irányult, a válogatottból az egész téli olimpia jelképe lett.

A szimbolikus sikerekkel szemben a jégen meglehetősen kevés babér termett a koreai hokisoknak, akik az első két meccsen egyaránt 8-0 arányban kaptak ki a svédektől és a svájciaktól, és szerdán Japán ellen is vereséget szenvedtek. Igaz, ezúttal csak 4 gólt kaptak, és ami ennél sokkal fontosabb:

egyet lőttek is!

A kvandongi csarnokban valósággal megőrültek a hazai nézők, amikor Randi Hiszu Griffin belőtte a történelmi gólt.

Mint a gólszerző névből könnyen kitalálható, Griffin személyében egy újabb ország szállt be az együttműködésbe. A koreai felmenőkkel bíró, de amerikai születésű anyától, illetve amerikai apától származó játékos természetesen maga is Amerikában született és itt is lett jégkorongozó. A dél-koreai szövetség 2014-ben kereste meg honosítási célból, 2015-ben pedig már tagja is volt a csapatnak.

A közös válogatott meccseit hatalmas érdeklődés kísérte Dél-Koreában (hogy Északon mi volt a helyzet, azt senki sem tudja, az is lehet, hogy ott már meg is nyerték az olimpiát). Mérkőzéseinek elmaradhatatlan kelléke volt a szürreális észak-koreai szurkolócsóport, amit mind a szervezők, mind a vele érkező kísérők próbáltak hermetikusan elzárni a közönségtől és az újságíróktól.

Akivel viszont nem számoltak, az Kim Dzsongun hasonmása volt. A magát Howardnak nevező úriembernek a Japán elleni mérkőzésen valahogy sikerült odakerülnie a csoporthoz. A lányok annyira meglepődtek, hogy volt, akiből kiszaladt egy őszinte kacaj. Mások viszont az elvárt undorral tekintettek a blaszfémiára.

Bár a koreai hokisok küldetése a mai nappal lejárt, az észak-koreai szurkolócsoportnak még maradt drukkolnivalója, mivel az északi-koreai műkorcsolyázópáros bekerült a legjobb 16 közé (a 12. helyen), így csütörtökön bemutathatja szabadprogramját is az olimpián.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!