Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy amerikai hokis lőtte a közös koreai csapat egyetlen gólját

2018.02.14. 16:14

Befejezte szereplését a phjongcshangi olimpia női jégkorongtornáján a közös koreai hokiválogatott. Az olimpiák történetében a két ország még soha nem indított közös csapatot, így érthető, hogy a koreai jégkorongozókra hatalmas figyel irányult, a válogatottból az egész téli olimpia jelképe lett.

A szimbolikus sikerekkel szemben a jégen meglehetősen kevés babér termett a koreai hokisoknak, akik az első két meccsen egyaránt 8-0 arányban kaptak ki a svédektől és a svájciaktól, és szerdán Japán ellen is vereséget szenvedtek. Igaz, ezúttal csak 4 gólt kaptak, és ami ennél sokkal fontosabb:

egyet lőttek is!

A kvandongi csarnokban valósággal megőrültek a hazai nézők, amikor Randi Hiszu Griffin belőtte a történelmi gólt.

Mint a gólszerző névből könnyen kitalálható, Griffin személyében egy újabb ország szállt be az együttműködésbe. A koreai felmenőkkel bíró, de amerikai születésű anyától, illetve amerikai apától származó játékos természetesen maga is Amerikában született és itt is lett jégkorongozó. A dél-koreai szövetség 2014-ben kereste meg honosítási célból, 2015-ben pedig már tagja is volt a csapatnak.

A közös válogatott meccseit hatalmas érdeklődés kísérte Dél-Koreában (hogy Északon mi volt a helyzet, azt senki sem tudja, az is lehet, hogy ott már meg is nyerték az olimpiát). Mérkőzéseinek elmaradhatatlan kelléke volt a szürreális észak-koreai szurkolócsóport, amit mind a szervezők, mind a vele érkező kísérők próbáltak hermetikusan elzárni a közönségtől és az újságíróktól.

Akivel viszont nem számoltak, az Kim Dzsongun hasonmása volt. A magát Howardnak nevező úriembernek a Japán elleni mérkőzésen valahogy sikerült odakerülnie a csoporthoz. A lányok annyira meglepődtek, hogy volt, akiből kiszaladt egy őszinte kacaj. Mások viszont az elvárt undorral tekintettek a blaszfémiára.

Bár a koreai hokisok küldetése a mai nappal lejárt, az észak-koreai szurkolócsoportnak még maradt drukkolnivalója, mivel az északi-koreai műkorcsolyázópáros bekerült a legjobb 16 közé (a 12. helyen), így csütörtökön bemutathatja szabadprogramját is az olimpián.