Saját nyila sebesítette meg a darts-vb negyeddöntősét

2019.12.30. 10:18

Egy dartsverseny ritkán szól a sérülésekről, most mégis ez történt a darts-vb negyeddöntői során. A világbajnokság meglepetése, a litván Darius Labanauskas (kelet-európai játékos korábban még nem jutott a legjobb nyolc közé a vb-n) a címvédő Michael van Gerwennel találkozott. A holland dartsos ezúttal a tőle megszokottnál egy kicsit gyengébben teljesített, de így is nagyobb izgalmak nélkül, 5-2-re nyerni tudott Labanauskas ellen, akit még a balszerencse is üldözött.

Amikor a harmadik szett elején, 1-1-es állásnál a litván kihúzta a nyilait a táblából, az egyik kicsúszott a kezéből, és a nyíl hegye megszúrta az ujját, ami vérezni is kezdett.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a bal, és nem a dobókeze sérült meg. A pár perces ápolás után folyatódhatott a meccs, de Labanauskas kizökkent a játékból. Van Gerwen 115-ös átlaggal, 3-0-ra nyerte meg ezt a szettet, majd 3-1-re a következőt, és innen már nem volt visszaút a litvánnak, csak a szépítés sikerült neki.

A skót Peter Wright ezen a világbajnokságon egyszerűen nem tud unalmas meccseket játszani, és nem volt ez másként a negyeddöntőben sem. Egy nyolcszettes meccsen, 5-3-ra nyert az angol ifjúsági világbajnok, Luke Humphries ellen. Wright a legjobb játékát hozta az idei vb-n, 105.86-os átlagot dobott, de a meccs során még 120-as átlagon is állt. Wright elődöntős ellenfele a walesi Gerwyn Price lesz, aki eddig nagyon magabiztosan menetel a világbajnokságon, Glen Durrantet 5-1-re intézte el a negyeddöntően.

Az angolok új kedvence, Nathan Aspinall hullámvasútra emlékeztető meccsen, 5-3-ra nyert a belga Dimitri van Den Bergh ellen. A belga kezdte jobban a meccset, az első szettet 3-0-val nyerte meg, azután azonban Aspinall szettjei következtek. Sorozatban négyet is megnyert, azonban Van Den Berg nem adta könnyen a győzelmet. 4-1-es hátrányból 4-3-ra jött fel, és a nyolcadik szettben is csak kevésen múlt, hogy nem egyenlített. A 26 éves Aspinall a tavalyi elődöntő után most a legjobb négy közé jutott, ahol most Michael van Gerwen lesz az ellenfele.

PDC-dartsvilágbajnokság, London, 14. nap

negyeddöntők:

  • Nathan Aspinall (angol, 12.) (95,31)–Dimitri Van den Bergh  (belga, 29.) (91,12) 5:3
  • Luke Humphries (angol, 46.) (98,65)–Peter Wright (skót, 7.) (105,86) 3:5
  • Michael van Gerwen (holland) (99,5)–Darius Labanauskas (litván, 82.) (90,25) 5:2
  • Glen Durrant (angol, 27.) (94,42)–Gerwyn Price (walesi, 3.) (99,69) 1:5