Aján Tamás: Megkeseredett emberek támadnak, elkeserít

2020.01.09. 09:51

A Blikk kérdéseire válaszolva reagált a német ARD televízió vádjaira Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöke. A tévécsatorna vasárnap este bemutatott dokumentumfilmjében a doppingellenőrzések elhanyagolásával és sikkasztással vádolták meg az újságírók Ajánt, állítólag 5,5 millió dollárnak nyoma veszett a szervezetnél.

A Magyar Antidopping Csoportot is támadás érte, ők másnap reagáltak az ellenük felhozottakra, a súlyemelőelnök viszont csak a hét közepén.

Nagyon elkeserít. Ez igazságtalan támadás ellenem

- nyilatkozta Aján.

A filmben megszólalt a magyar sportvezető két korábbi ellenfele, akik veszítettek vele szemben az elnökválasztásokon.

"Nem lepett meg, hogy Baumgartner és Urso a nevét adja ehhez a lejáratókampányhoz. Megkeseredett emberek támadnak, akik egy tíz éve hivatalosan lezárt ügyet próbálnak felmelegíteni, ezzel igyekeznek ártani nekem" - mondta a 80 éves elnök.

Röviden arról is beszélt, hogyan próbálja megvédeni magát: "Elsősorban Lausanne-ban, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vezetői előtt felelek majd a felhozott vádakra".

Ajánt és szövetségét hivatalosan nem gyanúsítják, de a NOB már jelezte, várja a reakciókat az elnöktől, mindenképpen kivizsgálják az ügyet.