Az öt európai topligából háromban már eldőlt a bajnoki cím, kettőben azonban a végletekig kiélezett küzdelem zajlik. Esélylatolgatás, a bajnokok méltatása és egy kis nyári transzferkavalkád az Index Sportcast e heti adásában.

A legnagyobb csata a bajnoki címért a spanyol La Ligában van: a listavezető Atlético Madrid előnye négy pont két fordulóval a vége előtt a Barcelona előtt, a Real Madrid pedig két pontra megközelítheti fővárosi riválisát, ha nyer Granadában. De mi lesz vajon Joao Félixszel? A portugál csodagyerek 127 millió euróért érkezett a Benficától, a piaci értéke a Transfermarkt becslése szerint jelenleg 80 millió. Az Atlético mindig jól sáfárkodott az átigazolási piacon; a 21 éves támadóval is képes lesz erre?

A Ligue 1 is nyitott még, és nagy meglepetésre nem a Paris Saint-Germain áll a tabella élén, hanem a rendkívül kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó Lille. Mi a legutóbb tíz éve bajnoki címet nyerő csapat titka? És mi a gond a PSG-nél?

Az angol Premier League hétközben eldőlt, a Manchester United vereségével biztossá vált a Manchester City bajnoki címe. Pep Guardiola nagy diadala volt ez: a spanyol tréner jól alkalmazkodott a helyzethez, a koronavírus-járvány miatt sűrűvé vált a versenynaptárhoz, a gyakorlatilag elmaradt előszezonhoz és a játékosok túlterheltségéhez. Új taktikai irányzatot alakított ki, ami ismét úttörő lehet.

Mindezek mellett beszéltünk még többek között 

  • az Inter olasz bajnoki címéről és Antonio Conte szerepéről,
  • a Juventus és Andrea Pirlo szenvedéséről,
  • José Mourinho Rómába szerződéséről,
  • valamint a Bayern München egyeduralmáról.

Az Index Sportcast elérhető az iTuneson és a Spotifyon is, a korábbi adásokat pedig ide kattintva hallgathatja vissza.  • Bérelnék
  • Bankszámla