Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-3 °C
5 °C

Szijjártó Péter: Az angolok nem oktathatnak ki minket futballhuliganizmusból

2021.10.18. 16:49

A külügyminiszter jelenleg Luxemburgban tartózkodik, ott kapott kérdést a múlt heti angol–magyar világbajnoki selejtező mérkőzésen történt incidensről.

Az újságíró a kérdésben megemlítette a konzervatív Times cikkét, amely szerint Magyarországon problémák vannak a huligánokkal, és hogy ez a kormány bevándorlók ellen uszító kampányaival is összefüggésben lehet.

Szerintem azt senki nem veheti komolyan, hogy az angolok minket futballhuliganizmusból oktassanak ki

– mondta egy kis logikai bukfenccel a külügyminiszter. Szijjártó Péter azt javasolta, hogy az emberek nézzenek meg egy magyar és egy angol meccset, és azután döntsék el, mit gondolnak „erről a rendkívül bölcs újságírói megnyilatkozásról”. 

A külügyminiszter arra utalhatott, hogy néhány angol csapatnál is gyakoriak a huligánok. Leginkább a londoni, jelenleg a másodosztályban szereplő Millwall szurkolói hírhedtek, akiknek a nevéhez számos incidens kapcsolódott az utóbbi években, 2004-ben viszont az FTC-ultrák elől ők is menekülni kényszerültek. Egyiküket akkor késsel leszúrták, ő utóbb „vadállatoknak" nevezte a magyar klubdrukkereket.  • Vennék
  • Hírek