Eldőlt Novak Djokovics sorsa, indulhat-e a Roland Garroson

000 323V496
2022.03.03. 15:04
Március 14-től kezdődően Franciaországban is új szakasz veszi kezdetét a járványügyi védekezéssel kapcsolatban.

 Jean Castex francia miniszterelnök csütörtöki bejelentése szerint március közepétől eltörlik a kötelező oltással kapcsolatos intézkedéseket és az oltási igazolványt is, továbbá kizárólag tömegközlekedésen és kórházi intézményekben lesz kötelező a maszk viselése – írja a francia L'Equipe

Ezzel együtt lehetőség nyílik a korábbi világelső teniszező, Novak Djokovics számára, hogy elinduljon a május végén esedékes francia nyílt teniszbajnokságon, a Roland Garroson. Ezidáig kérdéses volt a szerb teniszező indulása, mivel szinte egyedüliként a férfi élmezőnyben Djokovics nem rendelkezik koronavírus elleni védőoltással, ami miatt kénytelen volt kihagyni a januári Australian Opent is. 

A korábbi francia szabályok szerint oltatlanul a Roland Garroson sem indulhatott volna-e Djokovics, azonban  így már semmi sem áll útjában, hogy pályára lépjen az év második Grand Slam-tornáján.  A francia lap hozzáteszi, így az április elején rendezendő Monte-Carlo Mastersen is pályára léphet a világsztár. 

Az új intézkedéseket a francia miniszterelnök azzal indokolta, hogy a közös erőfeszítéseknek köszönhetően jelentősen javult a járványhelyzet Franciaországban is. 

(Borítókép: AFP)