Vereséget szenvedett a magyar Davis-kupa-csapat Sydney-ben

2022.03.05. 09:41
Piros Zsombor 6:4, 6:4 arányban kikapott Thanasi Kokkinakistól, így a magyar teniszezők 3–2-es vereséget szenvedtek el Ausztráliától a Davis-kupa selejtezőjében.

Az 1–1-es eredménnyel zárult pénteki nyitónapot követően Marozsán Fábián és Valkusz Máté meglepetésre megnyerte a párost a rutinosabb hazai duó ellen, így a hátralévő két egyes mérkőzésből elég volt egyet hozni a továbbjutáshoz.

Fucsovics Márton viszont nem bírt Alex de Minaurral, így a világranglistán 240. helyen lévő Piros Zsombor és a 99. pozíciót elfoglaló  Thanasi Kokkinakis csatájára maradt a döntés.

Az utolsó meccsre maradt a döntés

A párharc utolsó mérkőzésén kezdettől fogva a görög származású Kokkinakis diktálta a tempót bombaerős adogatásaival és tenyereseivel, és mindkét szettben elvette a magyar válogatott 22 éves játékosának adogatását.

Piros Zsombor a mérkőzésen bréklabdáig sem jutott el, így végül Kokkinakis és a házigazda ausztrál válogatott ünnepelhetett a 85 percen keresztül tartó összecsapás végén.

Az ausztrálok sikerük révén részt vehetnek a DK-döntő csoportküzdelmeiben, míg a magyarok szeptemberben osztályozót vívnak a világcsoportban maradásért – adta hírül az MTI.

Davis Kupa, selejtező: 

Ausztrália–Magyarország 3–2

Thanasi Kokkinakis–Piros Zsombor 6:4, 6:4

korábban:

Alex de Minaur–Fucsovics Márton 7:6 (7–4), 6:4

John Peers, Luke Saville–Marozsán Fábián, Valkusz Máté 4:6, 4:6

pénteken játszották:

Alex de Minaur–Piros Zsombor 7:5, 6:2

Thanasi Kokkinakis–Fucsovics Márton 6:7 (4–7), 6:1, 3:6