Bejelentette visszavonulását az Európa-bajnok magyar sportoló

2022.10.26. 10:21
Bejelentette visszavonulását Gyurta Gergely Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes úszó, aki olimpiai bajnok bátyjával, Gyurta Dániellel is megbeszélte döntését.

A 31 éves Gyurta Gergely úszó szerdán reggel, a Sportrádió műsorában beszélt döntéséről, miszerint élsportolói karrierje véget ért.

Négyéves korom óta úszom, sok szép eredményt elértem, de most már ideje annak, hogy kimondjam, szép volt, jó volt, de most már le kell zárnom, hogy például családod alapítsak

– idézte Gyurta Gergelyt az MTI.

Az úszó hozzátette: olimpiai bajnok bátyjával, Gyurta Dániellel is megbeszélte döntését.

Gyurta Gergely jellemzően 1500 méteres gyorsúszásban érte el sikereit, a 2013-as herningi rövidpályás Eb-n aranyérmet nyert.

A magyar úszósport jelenkori nagyjai közül legutóbb Cseh László jelentette be a visszavonulását: az olimpiai ezüst- és bronzérmes, valamint világ- és Európa-bajnok úszó tavaly, a tokiói olimpiát követően, 35 évesen vonult vissza a versenysporttól.

Gyurta Gergely bátyja, Gyurta Dániel olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok magyar úszó, minden idők egyik legsikeresebb magyar mellúszója pedig a 2017-es budapesti vizes világbajnokságot követően 2018 márciusában jelentette be, hogy válogatottúszó-karrierje véget ért.