Elődöntőbe jutott Orsós Sztálvira a birkózó-Európa-bajnokságon

2024.02.15. 12:40
Az 53 kilogrammban szereplő Orsós Sztálvira a negyeddöntőben is győzött, ezzel bejutott a csütörtök késő délutáni elődöntőbe a bukaresti birkózó-Európa-bajnokságon, amelyen az 57 kilósok között érdekelt Bognár Erika kiesett.

A tavaly január óta magyar színekben versenyző, a 2023-as kontinensviadalon ezüstérmes Orsós a nyolcaddöntőben hátrányból fordított és nyert az ukrán Lilija Malancsukkal szemben, a nyolc között pedig a francia Tatiana Debien várt rá, akivel küzdelmes mérkőzést vívott.

A kétszer három perc során mindössze két másodpercre zökkent ki a mérkőzés a meddő állóharcból, abban a két másodpercben viszont az orosz színekben két Eb-címet begyűjtő Orsós villant, ami győzelmet ért a számára.

Az eseménytelen első menetben csupán a francia passzivitása és akcióképtelensége miatt járó egy pont született, majd a másodikban egy perc után a harmincéves magyar került kényszerhelyzetbe, miután a mérkőzésvezető passzivitásért figyelmeztette.

Orsósnak harminc másodperce volt pontot csinálni, ő pedig ezt meg is tette egy villámgyors csípődobással, amiért négy pontot kapott, ezzel eldöntötte a mérkőzést.

Orsós Sztálvira a 15:45-kor kezdődő elődöntős programban azzal a svéd Emma Malmgrennel mérkőzik, akitől a tavalyi Eb fináléjában kikapott, írja az MTI.

Később, a 17 órakor induló helyosztók során két magyar lép szőnyegre: az 55 kilós Szenttamási Róza és a 76 kilogrammban szereplő Nagy Bernadett egyformán a bronzéremért küzd majd meg.