Bronzérmet nyert a birkózó Eb-n a súlyos sérülésből visszatérő Nagy Bernadett

2024.02.15. 19:58
A 76 kilogrammban szereplő Nagy Bernadett bronzérmet nyert csütörtökön a bukaresti birkózó Európa-bajnokságon.

Az UTE klasszisa szinte berobbant a női 76 kilósok mezőnyébe, amikor a 2022-es budapesti Eb-n bronzérmet nyert. A folytatás azonban egészen a mostani kontinenstornáig váratott magára, mivel a magyar fővárosban súlyos térdsérülést szenvedett, és a teljes gyógyulása másfél évet vett igénybe.

Ilyen előzmények után a bukaresti kontinensviadal volt Nagy második felnőtt világversenye, melyen nem látszott meg rajta a hosszú kihagyás.

A szerdai előcsatározások során két imponáló győzelmet aratott, s ugyan az elődöntőben – ahogy két éve Budapesten, úgy most is – a törökök sztárja, a kétszeres világbajnok Yasemin Adar legyőzte, a csütörtöki helyosztóra jó eséllyel készülhetett a francia Pauline Lecarpentier ellen.

A mérkőzésen nem sokáig „finomkodtak” egymással a felek, gyorsan akciókkal próbálkoztak, de amíg a francia indításait Nagy rendre kiválóan védte, addig Lecarpentier nem tudta blokkolni a magyar sportoló akcióit.

Nagy előbb kapaszkodásból indított lábra támadást, amivel két pontért levitte (2-0) riválisát, majd nem sokkal később ismét mögé tudott kerülni (4-0).

A komoly hátrányban a francia egy biztató támadást indított, és már úgy tűnt, Nagy mögé tud kerülni, aki azonban parádés visszatámadással kibújt alóla, és ő került felülre (6-0).

A szünetre így megnyugtató előnnyel vonulhatott Nagy Bernadett, aki a második menetben elsősorban a jó védekezésre figyelt, a szakasz közepén aztán egy újabb sikeres támadást indított, és 8-0-ra ellépett.

A francia birkózó ezek után sem adta fel, folyamatosan kezdeményezett, s ugyan egyszer még mögé tudott kerülni (8-2), majd kiléptetéssel újabb ponttal közelebb került, több ideje azonban már nem maradt, Nagy Bernadett pedig 8–3-as sikerrel szerezte meg karrierje második Európa-bajnoki bronzérmét.

Martin Gábor válogatott edző tanítványa 2022 után második Európa-bajnoki bronzérmét nyerte, egyúttal megszerezte a magyar küldöttség első dobogós helyét Bukarestben, írja az MTI.