A Szeged nyerhető meccset bukott el rossz hajrával Dániában

2024.02.21. 20:40
A Pick Szeged 31–26-os vereséget szenvedett szerdán az Aalborg vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 12. játéknapján. Kárpáti Krisztián együttese sokáig kontrollálta a találkozót, de a végjátékban kicsúszott a kezéből az irányítás, és a hazaiak nagy, 9–2-es rohammal fordítottak.

A találkozót a Szeged a Bajnokok Ligája „A” csoportjának hatodik helyéről várta 13 ponttal. A hazai pályán vitézkedő Aalborg a második pozíciót foglalta el a mérkőzést megelőzően, azonban csak egyetlen ponttal előzte meg a szegedieket. Ősszel Kárpáti Krisztián együttese 34–27-es sikert aratott a Pick Arénában, amely az első csongrádi siker volt a BL most zajló kiírásában. A tabellán elfoglalt helyezések alapján biztosnak volt mondható, hogy a győztes hatalmas lépést tesz a továbbjutás felé.

Remekül sikerült a 2024-es esztendő első Bajnokok Ligája-mérkőzése a magyar bajnokság jelenlegi második helyezettjének. A Tisza-partiak kiélezett küzdelemben múlták felül 29–27-re a norvég bajnok Kolstadot. Az Aalborg az előző fordulóban a Zágrábot ütötte ki 32–22-re, majd a hétvégén elveszítette a Dán Kupa döntőjét.

Remekül kezdett a Szeged, mégsem tudta megszerezni a két pontot

A főszereplőket telt ház fogadta Aalborgban. Már a mérkőzés első percei azt bizonyították, hogy keményen meg kell küzdeni minden egyes találatért. A csapatok 15 percig haladtak fej-fej mellett, amikor a dánok kerültek hullámvölgybe, a szegediek ekkor tudtak meglépni ellenfelüktől. Stefan Madsen, a hazaiak vezetőedzője időkéréssel és kapuscserével próbalta frissíteni együttesét, nagyrészt sikertelenül. A csongrádiak megtartották 4–5 gólos előnyüket, de szünet előtti utolsó percek rosszul sikerültek Kárpáti Krisztián tanítványainak, akik a félidőben még így is 16–14-re vezettek.

A második játékrészben sokáig az északiaknak kellett menniük a szegediek után, és Bánhidi Bencéék egészen az utolsó tíz perc kezdetéig őrizték az előnyüket. Ezt követően viszont teljesen szétesett a csongrádiak támadójátéka, az Aalborg pedig kihasználta ezeket a hibákat.

A találkozó 47. percében még 24–22-re vezetett a vendégcsapat, a hátralévő 13 minutumot azonban 9–2-re veszítette el.

A Szeged vereségével maradt 13 pontos, de a továbbjutástól a Kolstad újabb vereségével mégsem került távolabb. A Tisza-partiak a következő fordulóban a THW Kiel ellen javíthatnak a Pick Arénában.

A Bajnokok Ligájában szereplő másik magyar együttes, a Telekom Veszprém a szintén dán GOG együttesét látja vendégül csütörtök este 18.45 órakor. A két csapat őszi mérkőzését az északiak nyerték 36–30-ra, így Momir Ilics tanítványainak nem lehet más célja, mint visszavágni a szeptemberi vereségért.

(Borítókép: A szegedi Bodó Richárd keresi a lövőhelyzetet Martin Larsennel (Aalborg) szemben a két együttes szeptember végi mérkőzésén. Fotó: MTI/Illyés Tibor)