Tordai Bence vitára hívja Kubatov Gábort

2024.03.08. 12:27
Tordai Bence, a Párbeszéd – Zöldek frakcióvezetője a közösségi oldalán arról számolt be, hogy visszautasította Kubatov Gábor meghívását a Fradi-stadionba, és azt kérte, hogy a Ferencvárosi Torna Club elnöke és a Fradi-ultrák inkább őt látogassák meg az Országgyűlés Irodaházában.

„A pedofilmosdatás vagy a pirotechnika használata a nagyobb bűn?” – ezzel a felütéssel hívja vitára Tordai Bence a Ferencvárosi Torna Club elnökét, a Fidesz pártigazgatóját, Kubatov Gábort.

A Párbeszéd – Zöldek frakcióvezetője a közösségi oldalán arról számolt be, hogy Kubatov Gábor meghívta őt a Fradi-stadionba, hogy „dumcsizzon egy kicsit a Fradi-ultrákkal”, miután a Groupama Arénában a csapat Kecskemét elleni, vasárnapi bajnoki mérkőzése előtt egy Te semmirekellő sz*rházi! feliratú molinót feszítettek ki a politikusnak címezve.

A szurkolók akkor Tordai Bence múlt keddi parlamenti felszólalására reagáltak így, amikor is a frakcióvezető azt mondta, hogy életfogytiglanra kellene ítélni a fociultrákat.

A Párbeszéd – Zöldek frakcióvezetője most a közösségi oldalára feltöltött videóban elmondta, hogy „annyira nem érdeklik a Fradi meccsei, hogy még Kubatov Gábor kedvéért sem fog kimenni egyre”, de nagyon szívesen elbeszélgetne az ultrákkal és Kubatovval is.

Tordai Bence szerint arról kellene beszélgetniük, amiről a parlamenti felszólalása is szólt: arról, hogy „az Orbán-kormány a pedofil ügyét pitiáner ellenzéki ügyek felfújásával akarja eltakarni”.

„Ilyen piti ügy volt Fekete-Győr András füstgyertyája is, és hogyha valaki, akkor a fociultrák pontosan tudják, hogy egy ilyen olcsó pirotechnikai eszköz teljesen veszélytelen” – tette hozzá.

Mint mondta, beszélni kéne arról is, hogy Kubatov Gábor és az ultrái egyetértenek-e azzal, amit Vargha Tamás fideszes honvédelmiminiszter-helyettes mondott, hogy a füstgyertyázás sokkal súlyosabb ügy, mint a pedofil bűncselekmények

A bejegyzésében ezzel kapcsolatban azt írta, hogy ő a miniszterhelyettes ezen kijelentésére reagált, és az arányokat érzékeltetve megjegyezte, hogy ha a Fekete-Győr András által eldobott füstgyertya felfüggesztett börtönt ér a fideszesek szerint, akkor a nagyságrendekkel komolyabb pirotechnika, amit a fociultrák használnak a meccseken, legalább életfogytiglant érne.

Kíváncsi vagyok, hogy az ultraurak tovább mennek-e a fideszes hülyeségvonaton, vagy a pedofilmosdatás már nekik is sok? Érdekelne, hogy mit gondolnak az ultrák a pedofil bűncselekményekről és a pedofilbűnsegédeket a börtönből kiengedő politikusokról

– fogalmazott Tordai Bence a videójában.

A politikus ezt követően elmondta, hogy várja Kubatov Gábort és a Fradi-ultrákat az Országgyűlés Irodaházában.

Bejegyzésében azt is írta, hogy „a pedofilmosdató Fidesznek most az az érdeke, hogy bármi másról beszéljenek az emberek, csak ne Orbán felelősségéről a pedofilbűnsegéd kegyelme ügyében, és ne a családbarátnak hazudott kormány kudarcáról a gyermekvédelmet illetően”.

Majd hozzátette, hogy ennél még az is jobb nekik, ha „Kubatov Gábor fenyegetőző óvodást játszik”, és ehhez úgy tesz, mintha nem értené, mi hangzott el. 

Hihetnénk persze azt is, hogy Kubatov Gábor ennyire buta, de a Kubatov-lista atyjáról, a Kubatov-gárda vezéréről, Orbán balkezéről hiba lenne ezt feltételezni. (Ráadásul én máshonnan is tudom, hogy ő igazából egy okos fiú: még jó pár éve nálam vizsgázott gazdaságszociológiából: 4-est kapott, de ez persze mellékes.)

– írta bejegyzésében Tordai Bence.