Dokumentumsorozat készül Kovács „Kokó” Istvánról

2024.03.27. 09:32
Dokumentumfilm-sorozat készül a volt profi bokszoló, Kovács István – becenevén Kokó – életéből, amelyet a Zámbó Jimmy-film, „A Király” alkotói készítenek. A készítők nemcsak archív felvételekkel dolgoznak, hanem új, eddig nem látott anyagot is forgatnak a bokszolóval.

Kovács István – becenevén Kokó – lesz egy új dokumentumfilm-sorozat középpontjában, amelyet „A Király” alkotógárdája készít majd el.

A volt profi olimpiai, világ-, valamint Európa-bajnokot (akit legutoljára a Sztárbox szakmai vezetőjeként lehetett látni) évtizedek óta kamerák követik, tehát bőven van alapanyag, amiből válogathatnak a készítők. Maga a bokszoló azt mondta, hogy korábban is megkeresték hasonlóval, ezért nem meglepő számára a sorozat készítése – közölte az RTL.

Amikor leültünk, és elkezdtünk rajta dolgozni, elkezdtünk róla beszélgetni, akkor döbbentem rá, hogy valóban annyi minden történt velem, és nagyon megtisztelő a felkérés. Én úgy is érzem, hogy az az életpálya, amit én befutottam, az az 54 év hordoz magában annyi üzenetet, meg annyi élményt, emléket, történetet, hogy talán egy film formájában is meg lehet kísérelni

– nyilatkozta Kovács „Kokó” István.

Mindeközben a sorozat rendezője, Kovács Dániel elárulta: mivel dokumentumfilm formájában mutatják be a sportolót, teljesen más lesz a megközelítés, mint „A Király” esetében volt, hisz a Jimmy életét feldolgozó sorozat – bár valóságon alapuló – azonban fikciós mű. A dokumentumfilm nemcsak archív felvételeket, hanem frissen forgatott anyagot is tartalmazni fog – tette hozzá.