2024. június 17. 15:00
Románia 3
Ukrajna 0
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

30 éves korában váratlanul meghalt a tehetséges sportoló

2024.05.26. 16:12
A kétszeres PGA Tour-győztes Grayson Murray 30 éves korában váratlanul elhunyt, egy nappal azután, hogy visszalépett a Charles Schwab Cup Challenge nevű golftornától.

A fiatal férfi, aki a múltban alkohol- és mentális problémákkal küzdött, idén összekapta magát, és megnyerte a Sony Open nevű versenyt.

Murray Észak-Karolinában nőtt fel, és az Egyesült Államok legtehetségesebb golfjátékosai közé tartozott. Három egymást követő évben megnyerte a rangos San Diegó-i junior-világbajnokságot, amivel kiérdemelte az Arnold Palmer-ösztöndíjat, írja a The Guardian.

Végül három főiskolára járt, legutóbb az Arizona State-re iratkozott be. Murray januárban azt mondta, hogy nyolc hónapja nem nyúlt alkoholhoz. Azt is mondta, hogy szeretne családot alapítani, keresztény lett, mielőtt eljegyezte a barátnőjét. Az év elején úgy érezte, még sok siker vár rá a golfversenyeken.

Murray bevallotta, hogy újoncként a versenyhétvégék alatt rendszeresen ivott, mert tudta, hogy tehetséges, emiatt legyőzhetetlennek érezte magát.

A közösségi médiában nyíltan kritizálta a többi játékost, amivel magára haragította a riválisait. Később belátta, hogy ez butaság volt a részéről, és ígéretet tett arra, hogy megváltozik.

Frissítés: Szülei azt állítják, hogy Murray a saját kezével vetett véget az életének.