Órákkal öccse halála után nyert meccset

2012.09.24. 12:31

A Baltimore Ravens elkapójának, Torrey Smith-nek vasárnap hajnalban meghalt az öccse. Este a játékos csapata egyik legjobbja volt, és nyertek. NFL, harmadik hét.

A vasárnap esti Baltimore Ravens–New England Patriots NFL-rangadó egyik legjobbja volt az elkapó Torrey Smith, aki a meccs reggelén értesült arról, hogy testvére életét vesztette.

A játékos vasárnap kora reggel tudta meg, hogy 19 éves öccse elhunyt egy motorbalesetben Virginiában. Smith délután kettőkör a családjához utazott, de az este nyolcas mérkőzésen már rendelkezésre állt, ráadásul csapata egyik legjobbja volt. Két touchdownt is szerzett, az első után a csapattársak közül mindenkinek volt néhány szava a megrendült játékoshoz.

„A testvéremnek ajánlom a győzelmet. Hálásak vagyunk a támogatásért, amit a ligától és a szurkolóktól kaptunk, a családomnak igazán fontos ez" - mondta Smith a meccs után. A mérkőzést 382 passzolt yarddal és 3 touchdown-passzal záró Ravens-irányító, Joe Flacco az elkapóról beszélt. „Ez hihetetlen. El sem tudom képzelni, hogy min mehet keresztül. Nekem is sok testvérem van, bele sem merek gondolni, hogy mit érezhet". A meccset 31-30-ra nyerte meg a Ravens, amely ezzel vezeti főcsoportját.

A Washington Redskins–Cincinnati Bengals-találkozón a vendégcsapatnak 15 másodperc sem kellett, hogy előnybe kerüljön. A legelső akciónál nem a vendégek irányítója, Andy Dalton kapta a labdát, ő ugyanis beállt a támadóalakzat jobb szélére, a labdát pedig az újonc elkapónak, Mohamed Sanu dobták hátra. Sanu 76 yardos passzot adott az elkapó A.J. Greennek, ő pedig washingtoniak endzone-jáig szaladt.

A Bengals később növelte is az előnyét, a félidőben 24-7-re vezettek, de a harmadik negyedre összekapta magát a meccset pocsékül kezdő újonc irányító, Robert Griffin III, és egyenlíteni tudtak. Ezután megint a vendégek percei jöttek, Andy Dalton vezetésével 38-24-re húzott el a csapat, a Redskins pedig már csak szépíteni tudott, a meccs végeredménye 38-31 lett.

Az egyik tartalékbíró sapkája okozott kisebb kellemetlenséget a Dallas Cowboys - Tampa Bay Buccaneers meccsen. Az első félidőben pálya szélén álló játékvezető jelezni akarta, hogy az egyik játékos kilépett a pályáról, így bedobta a sapkáját a pályára, amin a hazaiak elkapója, Kevin Ogletree elcsúszott, így nem lehetett játékba hozni. A meccset végül 16-10-re nyerte meg a Cowboys.

Tovább tart a New Orleans Saints zuhanása, amely eltiltott edzője, Sean Payton hiányában harmadik vereségét is elszenvedte. A 2010-es Super Bowl győztes csapat ezúttal a Kansas City Chiefstől kapott ki, a kansasiek 27-24-re nyertek hosszabbítás után. Meglepetésre kikapott az Super Bowl egyik nagy esélyesének tartott San Francisco 49ers is, a Minnesota Vikings győzte le őket 24-13-ra.

A harmadik hét olyan három olyan csapat maradt, amely veretlen tudott maradni, a Houston Texans, az Arizona Cardinals és az Atlanta Falcons. A texasiak a Denver Broncost verték 31-25-re, a Cardinals a Philadelphia Eaglest mosta le 27-6-ra, míg a Falcons a San Diego Chargerst verte 27-3-ra.

NFL, 3. hét

Carolina Panthers - New York Giants 7-36
Chicago Bears - St. Louis Rams 23-6
Cleveland Browns - Buffalo Bills 14-24
Dallas Cowboys - Tampa Bay Buccaneers 16-10
Indianapolis Colts - Jacksonville Jaguars 17-22
Miami Dolphins - New York Jets 20-23
Minnesota Vikings - San Francisco 49ers 24-13
New Orleans Saints - Kansas City Chiefs - 24-27
Tennessee Titans - Detroit Lions 44-41
Washington Redskins - Cincinnati Bengals 31-38
Arizona Cardinals - Philadelphia Eagles 27-6
San Diego Chargers - Atlanta Falcons 3-27
Denver Broncos - Houston Texans 25-31
Oakland Raiders - Pittsburgh Steelers 34-31
Baltimore Ravens - New England Patriots 31-30
A Green Bay Packers–Seattle-Seahawks meccset magyar idő szerint kedd hajnalban játsszák.