A Jetsnél elfelejtették, milyen az amerikai foci

2012.10.01. 11:34

A New York Jets nem tudott pontot szerezni a 49ers ellen. A Saints összeszedte magát, de ismét kikapott, a Vikings 105 yardos visszahordás után szerzett touchdownt. NFL, 4. hét.

Nagy verést kapott otthon a New York Jets a San Francisco 49erstől az NFL negyedik fordulójában. A New York-iak támadójátéka annyira esetlen volt, hogy pontot sem tudtak szerezni, a San Francisco kihasználva ellenfelei hibáit 34 ponttal zárta a meccset. A Jets négyszer is eladta a labdát a mérkőzésen. A házigazdák ezúttal is Mark Sanchez irányítóval kezdtek, de a 25 éves quarterbacknek a támadószekcióval együtt nagyon nem ment a játék, 29 passzából mindössze 13 talált célt, összesen 103 yardig jutott, és háromszor vitték földre a 49ers védői.

A találkozó második felében már annyira nem működtek a Jets támadásai, hogy a nézők közül többen a nyáron érkezett irányító, Tim Tebow nevét skandálták. A Jets vereségével 2-2-s mérleggel áll, így semmi sem veszett még el, de a támadásokban minél hamarabb össze kell magukat szedniük. Ez azért is lesz nehéz, mert a meccsen elvesztették a térdsérülést szenvedő elkapót, Santonio Holmest, akit hétfőn vetnek majd alá alaposabb vizsgálatnak. Rex Ryan edző szerint nincs irányítókérdés, továbbra is Sanchezzel tervez.

Látványosan indult a Detroit Lions–Minnesota Vikings-mérkőzés. A kezdőrúgás után a villámgyors Percy Harvin kapta el a labdát saját endzone-jában. 20 yard után sebességét kihasználva már szabadon futhatott, összesen 105 yardot futva juttatta előnyhöz a Vikingset 10 másodperccel a kezdés után. Harvinnak ez volt az ötödik olyan touchdownja, amit visszahordásból szerzett. A minnesotaiak a harmadik negyedben egy punt-visszahordásból is touchdownt szereztek, a mérkőzést pedig 20-13-ra nyerték meg. Négy forduló után meglepetésre a Vikings vezeti divízióját, a San Francisco 49ers és a Green Bay Packers előtt.

A St. Louis Rams–Seattle Seahawks-meccsre is jutott emlékezetes pontszerzés. A Rams mezőnygólhoz állt fel, amikor újonc rugója, Johnny Hekker rúgás helyett inkább hat pontért passzolt, a labdát az endzone szélén üresen várakozó Danny Amendola kapta el, ezzel szerezték meg a vezetést. A meccset 19-13-ra nyerte meg a St. Louis.

A Green Baytől a múlt héten elvettek egy győzelmet a tartalékbírók, úgyhogy a még nyeretlen New Orleans Saints ellen javíthattak a mérlegen. A Saintsben az irányító Drew Brees régi formáját mutatta, 446 yardig és 3 touchdown-passzig jutott, de ez sem volt elég a győzelemhez, izgalmas meccsen 28-27-re nyert a Packers. A két éve Superbowl-győztes New Orleans-iak helyzete egyre reménytelenebb, ez volt a negyedik vereségük négy forduló alatt. A meccsen Breesnek egyébként sikerült Johnny Unitas hatvanas évekből származó rekordját beállítania, sorozatban 47. meccsén adott touchdown-passzt.

Az NFC East rangadóján harmadik győzelmét szerezte meg a Philadelphia Eagles a Super Bowl-címvédő New York Giants ellen, ezzel vezeti divízióját. A csoportban a Washington Redskins is nyerni tudott a Tampa Bay ellen, ha a Dallas Cowboys megveri ma éjjel a Chicago Bearst, akkor nagyon szoros lesz az NFC East.

Négy forduló után három veretlen csapat van még a mezőnyben. Az egyre meggyőzőbb Houston Texans 38-14-re verte a Tennessee Titanst, az Arizona Cardinals hosszabbításban győzött 24-21-re a Miami Dolphins ellen, az Atlanta Falcons pedig az utolsó két percben verte meg a Carolina Pantherst 30-28-ra. Mindhárom csapat négy győzelemmel vezeti divízióját.

NFL, 4. hét

Baltimore Ravens - Cleveland Browns 23-16
Atlanta Falcons - Carolina Panthers 30-28
Buffalo Bills - New England Patriots 28-52
Detroit Lions - Minnesota Vikings 13-20
Houston Texans - Tennessee Titans 38-14
Kansas City Chiefs - San Diego Chargers 20-37
New York Jets - San Francisco 49ers 0-34
St. Louis Rams - Seattle Seahawks 19-13
Arizona Cardinals - Miami Dolphins 24-21
Denver Broncos - Oakland Raiders 37-6
Jacksonville Jaguars - Cincinnati Bengals 10-27
Green Bay Packers - New Orleans Saints 28-27
Tampa Bay Buccaneers - Washington Redskins 22-24
Philadelphia Eagles - New York Giants 19-17
A Dallas Cowboys - Chicago Bears meccset kedd hajnalban rendezik.