Pattintott passz a TD-hoz vezető út

2012.10.24. 16:43

A futó a tojáslabdát földhöz pattintva passzolt a szélen rejtőzködő irányítóhoz, aki hatalmas asszisztot adott a csapattársnak a TD-hoz.

A floridai Fort Lauderdale Westminister Academy középiskolás amerikai focistáival az edzőtábor óta gyakoroltatta edzőjük azt a trükkjátékot, amit az alapszakasz utolsó meccsén játszottak meg a Choral Springs Charter ellen.

Az akció előtt a csapat irányítója három elkapó takarásában a bal szélre sorakozott fel. A labdát a quarterback pozíciójában a futó Spencer Saliba kapta, aki oldalra, a labdát földhöz pattintva passzolt tökéletesen az irányító Ray Sharphoz. Mivel Saliba nem előre, hanem oldalra passzolt, így az átadás nem volt szabálytalan. Sharpnak volt ideje, három elkapója igyekezett feltartani az ellenfél védőit, majd egy 40 yardos passzt eresztett el a formáció másik oldaláról indult tight endnek, Andrew Jamesnek, aki üresen rohanhatott az ellenfél endzone-jáig.

Pattintott passz a TD-hoz vezető út

A MaxPreps szerint Jimmy Robertson edző a meccs előtt külön figyelmeztette a bírókat, csapatától valami szokatlant láthatnak majd. A tréner örült, hogy játékosait megajándékozhatta ezzel az élménnyel, és fordítva. „Végzősest volt. Szerettem volna, ha egy olyan akciót hoznak össze, amit nem felejtenek el. Már az edzőtábor óta készültünk rá, ezért úgy döntöttünk, hogy végre kipróbáljuk" - nyilatkozta a tréner.

A meccset 42-14-re nyerte meg a Wesminister Academy, csütörtök este a rájátszásban folytatják.