A Patriots szétszedte az NFL listavezetőjét

2012.12.11. 11:56

A Houston Texans váratlanul simán kapott ki a New England Patriotstól az NFL kedd hajnali rangadóján, Tom Brady bejelentkezett az MVP-címre.

A texasiak tizenegy győzelem mellett csak egyszer kaptak ki a rangadó előtt, a Patriots 9-3-mal állt, mindketten bejutottak már a januári rájátszásba, de tétje így is volt a találkozónak.

A várt szoros küzdelem viszont elmaradt, a tavaly Super Bowl-döntős Patriots a félidőben már 21-0-ra vezetett a Texans ellen, melynek kínlódó irányítóját, Matt Schaubot eltüntették a New England-iak védői, akik a futójátékokat is lezárták. A houstoniak első touchdownja a harmadik negyedben jött, de az egész meccsen remekül passzoló Bradyt és a Patriots támadóit ezután is csak visszafogni tudták, megállítani nem. A vége nagy vereség lett, 42-14-re nyertek a hazaiak.

Tom Brady négy touchdown-passzal zárta a mérkőzést, harmincnégy és hatvannégy yardos akcióból is születtek pontok passzai után. Az irányító remek teljesítményével bejelentkezett az MVP-címre, ha következő héten a San Francisco 49ers ellen is hozza a formáját, valószínűleg meg is kapja.

A Patriots a győzelemmel esélyes arra, hogy konferenciaelsőként megússza a vigasz ágas Wild Card-hétvégét, míg a sokak által Super Bowl-esélyesként emlegetett Texansnak mindenképp nyernie kell az egyre jobb Indianapolis Colts ellen, ha meg akarja nyerni saját csoportját.