Tömegverekedés és özönvíz az NFL-ben

2012.11.26. 11:35

Az Oakland Raiders játékosainak nem ment a futball, inkább verekedtek egy jót. A Dolphins meccsén az öntözőrendszer okozott meglepetést, a Denver Broncos tovább szárnyal.

A Cincinnati Bengals–Oakland Raiders amerikaifoci-mérkőzés első félideje után 24-0-ra vezettek a hazaiak, a Raidersnek nagyon ment a játék, az utolsó negyedben 27-10-es vezetésnél balhéba torkollt a meccs. Egy szabálytalan indulás után a Bengals irányítóját, Andy Daltont vitték földre, két Raiders-játékos keménykedni kezdett, majd rögtön lökdösődés alakult ki. Többen a földön kezdték el gyötörni egymást, volt néhány ütés és rúgás is, a csapattársak, edzők is belekeveredtek a tömegjelenetbe. Néhányan próbálták szétszedni a balhézó futballistákat, volt, akit a lábánál fogva igyekeztek elrángatni.

A bunyó után a bengalsos Andrew Whitworth-ot, a raiderses Tommy Kellyt és Lamarr Houstont kizárták, a meccset végül 34-10-re nyerte meg a Bengals. A cincinnati csapat ezzel már ott van a Pittsburgh Steelers nyakán az AFC Northban, miután a sérült Roethlisberger nélkül felálló pittsburghiek a Cleveland Browns otthonában kaptak ki 20-14-re.

Remek meccset játszott egymással a tavalyi rájátszás egyik legnagyobb találkozóját vívó New Orleans Saints és a San Francisco 49ers. A 49ers védői kétszer is lekapták Drew passzait, és a labdaszerzésbekől pontokat szereztek. A másodiknál Marques Colston kezéből pördült ki a labda, ezzel növelték 14 pontosra előnyüket a vendégek.

A meccset végül 31-21-re nyerték a San Francisco-iak, így a Saints nem tudott visszavágni a januári playoff-vereségért. A Green Bay Packers és a később Super Bowl-győztes New York Giants is találkozott a januári rájátszásban, a visszavágás itt sem sikerült, 38-10-re nyertek a New York-iak, Eli Manning három touchdown-passzt osztott ki.

A játéknap legviccesebb jelenete Miamiben történt, ahol a Dolphins a Seattle Seahawkst fogadta. A harmadik negyedben 14-7-es hazai vezetésnél bekapcsolt a pálya öntözőrendszere, így a meccset félbe kellett szakítani, a pálya pedig alaposan felázott.  A meccset 24-21-re nyerte meg a Dolphins.

A Denver Broncossal Peyton Manning zsinórban hatodik győzelmét aratta, 17-9-re verték meg a Kansas City Chiefs-t.

NFL, 12. hét

csütörtökön játszották
Detroit Lions–Houston Texans 31-34
Dallas Cowboys–Washington Redskins 31-38
New York Jets–New England Patriots 19-49

vasárnap játszották:
Cincinnati Bengals–Oakland Raiders 34-10 
Cleveland Browns–Pittsburgh Steelers 20-14 
Jacksonville Jaguars–Tennessee Titans 24-19 
Indianapolis Colts–Buffalo Bills 20-13 
Kansas City Chiefs–Denver Broncos 9-17 
Tampa Bay Buccaneers–Atlanta Falcons 23-24 
Chicago Bears–Minnesota Vikings 28-10 
Miami Dolphins–Seattle Seahawks 24-21 
New Orleans Saints–San Francisco 49ers 21-31 
San Diego Chargers–Baltimore Ravens 13-16 
Arizona Cardinals–St. Louis Rams 17-31
New York Giants–Green Bay Packers 38-10