Óriásit égett a Super Bowl-győztes

2012.12.17. 11:36

Csődöt mondott a Giants, a Patriots huszonnyolc pontos hátrányból jött vissza, de vesztett.

Hét éve történt meg utoljára az a szégyen New York Giantsszel, hogy nem tudott pontot szerezni egy mérkőzésen, 2005-ben a Carolina Panthers a rájátszásban verte 23-0-ra a keleti parti csapatot. Az Atlanta Falcons ellen vasárnap este Eli Manningéknek ezt is sikerült alulmúlniuk, 34-0-ra kaptak ki.

A Super Bowl-címvédő támadóit leszedték a pályáról a Falcons védői, a New York-iak irányítójának két interceptionje is volt, az ellenfélnél Matt Ryan viszont három TD-passzt adott. A Giants nehéz helyzetbe került a vereséggel, két fordulóval a vége előtt a vasárnap a Cleveland Brownst verő Washington Redskins és a Pittsburgh Steelerst hosszabbításban lenyomó Dallas Cowboys mögött áll saját divíziójában, igaz mindhárom csapatnak 8-6-os mérlege van. A hátralévő két fordulóban még a Baltimore-t fogadják, majd a Philadelphiához mennek.

Nagy meccset játszott egymással a New England Patriots és a San Francisco 49ers. A mérkőzés harmadik negyedében már 31-3-ra is vezetett a vendég 49ers, de Bradyék hatalmas feltámadást produkálva egyenlíteni tudtak hat perccel a vége előtt.

A lendület azonban elfogyott, és a San Francisco-iak előbb egy touchdownnal, majd egy mezőnygóllal  41-31-re elmentek, a Patriots pedig már csak mezőnygólig jutott, így 41-34-re kaptak ki. A vereségük miatt a Baltimore Ravenst 34-17-re elintéző Denver Broncos került előnyösebb helyzetbe, a Peyton Manning által vezetett denveriek akár a Wild Card-hétvégét is megúszhatják. A meccsen Chris Harris egy interception után 98 yardot nyargalva szerzett pontokat.

Pontokban a Buffalo Bills–Seattle Seahawks-meccsen sem volt hiány, a rájátszásra egyre nagyobb eséllyel pályázó seattle-iek 50-17-re mosták le az ellenfelüket. Irányítójuk, az újonc Russell Wilson egy touchdown-passz mellett három TD-t is futott.

Két forduló van még hátra az alapszakaszból, melynek hajrája nagyon szorosnak ígérkezik. Az AFC-ből a Houston Texans, a Denver Broncos, a New England Patriots és a Baltimore Ravens már biztosan ott van a rájátszásban, a Colts is csak elbukni tudja a playofott érő helyüket, a Steelers és a Bengals között viszont nagy csata várható, a következő héten egymás ellen játszanak.

Az NFC-ben az Atlanta Falcons, a San Francisco 49ers és a Green Bay Packers biztosította helyét, közel jár ehhez a Seahawks is, a Redskins, a Cowboys és a Giants pedig egymás között meccselheti le a továbbjutást. A Vikings és a Bears is befuthat még, utóbbinak könnyű a sorsolása.

NFL, 15. hét.

Philadelphia Eagles–Cincinnati Bengals 13–34
Cleveland Browns–Washington Redskins 21–38
St. Louis Rams–Minnesota Vikings 22–36
New Orleans Saints–Tampa Bay Buccaneers 41–0
Chicago Bears–Green Bay Packers 13–21
Houston Texans–Indianapolis Colts 29–17
Atlanta Falcons–New York Giants 34–0
Arizona Cardinals–Detroit Lions 38–10
Miami Dolphins–Jacksonville Jaguars 24–3
Baltimore Ravens–Denver Broncos 17–34
Buffalo Bills–Seattle Seahawks 17–50
San Diego Chargers–Carolina Panthers 7–31
Oakland Raiders–Kansas City Chiefs 15–0
Dallas Cowboys–Pittsburgh Steelers 27–24
New England Patriots–San Francisco 49ers 34–41